MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: 5 δωρεάν εκδηλώσεις εντός και εκτός Αθηνών για την Παρασκευή 11 Αυγούστου

Παραστάσεις, προβολές ταινιών και συναυλίες στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για την Παρασκευή 11 Αυγούστου.

Monopoli Team

Αθήνα

Περιοδική έκθεση “Μήδεια” στο Μουσείο Επιδαυρίων

Με μια πρωτότυπη έκθεση για τα πολλά πρόσωπα της Μήδειας επαναλειτουργεί φέτος ο Εκθεσιακός Χώρος του Αρχαίου Θεάτρου της Επιδαύρου, που αποδίδεται μετά από πολλά χρόνια στο κοινό χάρη σε μια πρωτοβουλία του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου και την πολύτιμη υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού. Το Φεστιβάλ, που σε λίγο καιρό θα εορτάσει τα 70 χρόνια λειτουργίας του, αποδίδει στο κοινό έναν ακόμη χώρο πολιτισμού, ο οποίος θα φιλοξενήσει τα πρόσωπα της εμβληματικής ηρωίδας, όπως αυτά παρουσιάστηκαν στα θέατρο της Επιδαύρου ήδη από τη δεκαετία του 1950. Η έκθεση θα λειτουργεί έως τις 26 Αυγούστου, τις ημέρες που παρουσιάζονται παραστάσεις στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου (Παρασκευή & Σάββατο).
11/8, 18:00 – 1:00
Μουσείο Επιδαυρίων

Park Your Cinema στο ΚΠΙΣΝ: προβολή ταινίας “Μετά την επόμενη μέρα”

Φέτος το καλοκαίρι στο Park your Cinema προβάλλονται ταινίες επιλεγμένες από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης που βλέπουν το μέλλον ως συναρπαστική βόλτα στο άγνωστο: εμβληματικές ταινίες των 80s και των 90s, αλλά και μεταγενέστερες. Σήμερα Παρασκευή 11 Αυγούστου παρουσιάζει την ταίνια “Μετά την επόμενη μέρα” με τους Ντένις Κουέιντ, Τζέικ Τζίλενχαλ, Ίαν Χολμ και Σίλα Γουόρντ. Υπόθεση: όταν η υπερθέρμανση του πλανήτη πυροδοτεί την έναρξη μιας νέας Εποχής των Παγετώνων, ανεμοστρόβιλοι ισοπεδώνουν το Λος Άντζελες, ένα παλιρροιακό κύμα τυλίγει την Νέα Υόρκη και ολόκληρο το βόρειο ημισφαίριο ξεκινάει να παγώνει. Καθώς οι άνθρωποι φεύγουν προς τον νότο, ένας παγκοσμίου φήμης κλιματολόγος που προέβλεψε την καταιγίδα λίγες μέρες πριν συμβεί, καλείται να ρισκάρει τη ζωή του για να σώσει τον έφηβο γιό του που είναι εγκλωβισμένος στο παγωμένο Μανχάταν. Μια αλησμόνητη ταινία καταστροφής με ένα επείγον και διαχρονικό οικολογικό μήνυμα για το ζοφερό μέλλον του πλανήτη μας. *Προτείνεται οι επισκέπτες να έχουν μαζί τους εντομοαπωθητικό, ψάθα ή κάποιο ύφασμα για το έδαφος.
11/8, 21:00
Ξέφωτο, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Cine Fix: προβολή ταινίας “Έγκλημα στον Νείλο” στο Ηράκλειο Αττικής

Ο δήμος Ηρακλείου Αττικής, μέσω του προγράμματος Cine Fix / Σινεμά στο Πάρκο, συνεχίζει να προσφέρει θερινές κινηματογραφικές βραδιές στον χώρο του Κτήματος Fix. Αυτή την Παρασκευή, παρουσιάζει μια ταινία μυστηρίου βασισμένη στιο ομώνυμο βιβλίο της Agatha Cristie, με μια αξιοσημείωτη ομάδα ηθοποιών, το “Έγκλημα στον Νείλο”.  Άλλη μια περιπέτεια για τον επιθεωρητή Πουαρό, τον οποίο υποδύεται ο Κένεθ Μπράνα. Υπόθεση: ο Βέλγος ντετέκτιβ Ηρακλής Πουαρό ταξιδεύει στην Αίγυπτο με ένα εντυπωσιακό ατμόπλοιο προσκεκλημένος μιας πλούσιας κληρονόμου που γιορτάζει το γάμο της. Όταν ο φαινομενικά τέλειος μήνας του μέλιτος του νεόνυμφου ζευγαριού διακόπτεται απότομα από βίαιους θανάτους, το ταξίδι του Πουαρό μετατρέπεται σε περιπέτεια, καθώς καλείται να ανακαλύψει για ακόμη μια φορά τον δολοφόνο.
11/8, 21:00
Κτήμα Φιξ, Νέο Ηράκλειο

Χαλκιδική

Παράσταση “Commedia Divina” στο Μετοχιακό Συγκρότημα Νέων Φλογητών

Φωτογραφία: Υπουργείο Πολιτισμού

Χορευτές του Βορρά παρουσιάζουν τη νέα παράσταση Commedia Divina σε χορογραφία και σκηνοθεσία Τατιάνας Παπαδοπούλου, όπου μεταγράφουν σκηνικά το ταξίδι του Δάντη στους τρεις μεταιχμιακούς προορισμούς Κόλαση – Καθαρτήριο – Παράδεισος υπό το πρίσμα της κλιματικής αλλαγής. Το εμβληματικό έργο της παγκόσμιας λογοτεχνίας Θεία Κωμωδία του Δάντη αποτελεί μια σύγχρονη περιβαλλοντική αλληγορία. Πρόκειται για μια συγκλονιστική αποτύπωση της άρρηκτης σχέσης του ανθρώπου με τη φύση. Το ταξίδι του ποιητή στα τρία Βασίλεια των νεκρών της καθολικής κοσμοθεωρίας περιλαμβάνει «περιηγητικές» περιγραφές του κόσμου των νεκρών. Οι σύγχρονες κοινότητες αισθάνονται πλέον τις περιβαλλοντικές πιέσεις και αναζητούν διέξοδο, έτσι όπως και ο ποιητής αναζητά την έξοδο. Μεταβαίνοντας από την υπερθερμασμένη Κόλαση στο Καθαρτήριο, όπου η φύση «ομαλοποιείται», καταλήγει στον Παράδεισο, την απόλυτη εναρμόνιση, την επανασύνδεση του ανθρώπου με τη φύση. Για τις προκρατήσεις δελτίων εισόδου στα ελληνικά πατήστε εδώ.
11/8, 21:00
Μετοχιακό Συγκρότημα Νέων Φλογητών, Χαλκιδική

Νάξος

Παράσταση “Ποιητικά να κατοικεί ο άνθρωπος” στον Πύργο Μπαζαίου

Φωτογραφία: Υπουργείο Πολιτισμού

Η παράσταση Ποιητικά να κατοικεί ο άνθρωπος των Μιχάλη και Παντελή Καλογεράκη βασίζεται στην ποίηση και στον αναστοχασμό των ποιητών από διαφορετικές γενιές και τόπους. Μουσικές, τραγούδια, λόγος και εικόνες δημιουργούν έναν ιστό από διαχρονικές ιστορίες για την ποικιλομορφία της φύσης και την επίδρασή της στον ψυχισμό και την εξέλιξη του ανθρώπου. Αφού κυριάρχησε στη γη, έπειτα στα ζώα και τέλος στον ίδιο τον συνάνθρωπο, έρχεται τώρα αντιμέτωπος με τις συνέπειες των πράξεών του, που απειλούν την κλιματική ισορροπία. Η διαχείριση της κλιματικής κρίσης από τον άνθρωπο αποτελεί το σύγχρονο ισχυρό διακύβευμα. Το μάταιο της ύπαρξης να γίνει όχι αιτία καταστροφής και εκμετάλλευσης, αλλά αφορμή για προσφορά, σεβασμό και εκτίμηση της φθαρτότητας των πραγμάτων. Η τέχνη φωτίζει τον δρόμο της αλλαγής, της αντίληψης και της συμπεριφοράς μας προς τη φύση. Για τις προκρατήσεις δελτίων εισόδου στα ελληνικά πατήστε εδώ
11/8, 21:00
Πύργος Μπαζαίου, Νάξος

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b