MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: 5 δωρεάν εκδηλώσεις εντός και εκτός Αθηνών για την Πέμπτη 10 Αυγούστου

Παραστάσεις, προβολές ταινιών και συναυλίες στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για την Πέμπτη 10 Αυγούστου.

Monopoli Team

Αθήνα

Προβολή ταινίας “Νέα Τάξη” στο 6ο Stroggylo Open Air Film Festival

Οι προβολές που διοργανώνει το 6ο Stroggylo Open Air Film Festival συνεχίζονται. Την Πέμπτη ταξιδεύουμε Μεξικό με το πολιτικό θρίλερ του 2020, “Νέα Τάξη” . Υπόθεση: ένας γάμος της υψηλής μεξικανικής κοινωνίας διακόπτεται από την εισβολή οργισμένων διαδηλωτών, σε μια ιδιαίτερη στιγμή κατά την οποία στη χώρα κηρύσσεται στρατιωτικός νόμος και οι ένοπλες δυνάμεις αναλαμβάνουν την εξουσία.
10/8, 21:00
Αίθριο του Στρογγυλού Σχολείου Αγίου Δημητρίου

«Μέλισσα, Κοσμώντας τον Μύθο»: Ομαδική έκθεση στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
Στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού παρουσιάζεται η πρωτότυπη θεματική ομαδική έκθεση με τίτλο «Μέλισσα, Κοσμώντας τον Μύθο» με τη συμμετοχή εξήντα και πλέον διακεκριμένων σχεδιαστών κοσμήματος και εικαστικών. Μοναδικά τεχνουργήματα από πολύτιμη ή άλλη ευφάνταστη ύλη παρουσιάζονται σε έναν οργανικό διάλογο με εικαστικά έργα, συνομιλώντας για τη Μέλισσα και τον οίκο της, την εικόνα, τη φόρμα και τον συμβολισμό της. Έως 15 Σεπτεμβρίου 2023 θα παρουσιαστεί στην Αθήνα μια έκθεση που τιμά την πολυτιμότητα και τους πολυσχιδείς συμβολισμούς της μέλισσας, όπως αυτοί αποτυπώνονται με θαυμαστή πλαστικότητα στις όψεις των πολύτιμων και σπάνιων τεχνουργημάτων της ελληνικής νομισματικής τέχνης αλλά και στις πολύτιμες όψεις και φόρμες των κοσμημάτων της Μινωικής και Μυκηναϊκής Αρχαιότητας, της νεότερης αρχαιότητας, της βυζαντινής τέχνης και της ελληνικής λαϊκής παράδοσης. Η έκθεση είναι διαθέσιμη απο Τρίτη – Παρασκευή και κάθε Κυριακή.
10/8, 11:00 – 16:00
Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού

Λαμία

Παράσταση “Είμαι δέντρο που μιλά” στο Κάστρο Λαμίας

Φωτογραφία: Υπουργείο Πολιτισμού

Το νέο έργο μουσικού θεάτρου της συνθέτριας Σοφίας Καμαγιάννη μάς προσκαλεί σε αφύπνιση όσον αφορά τη σύνδεσή μας με τη φύση, και πιο ειδικά με τα δέντρα. Πρόκειται για μια μονόπρακτη παιδική όπερα δωματίου, σε λιμπρέτο της Γιώτας Βασιλακοπούλου, όπου μέσα από την τρυφερή και συγκινητική σχέση που ξεδιπλώνεται ανάμεσα σε ένα αγόρι κι ένα δέντρο τονίζονται οι ομοιότητες που έχουν ως οντότητες και αποκαλύπτονται σπουδαία μυστικά της ζωής των δέντρων, πάνω και κάτω από τη γη. Το αξιοζήλευτο σύστημα αλληλοβοήθειας και υποστήριξης, το οποίο αποτελεί αντικείμενο μελέτης από την επιστήμη τα τελευταία χρόνια και έχει οδηγήσει σε θαυμαστές ανακαλύψεις, στέκεται στον αντίποδα του «ξεριζωμού» του ανθρώπου από το φυσικό του περιβάλλον. Για τις προκρατήσεις δελτίων εισόδου στα ελληνικά πατήστε εδώ.
10/8, 21:00
Κάστρο Λαμίας

Θεσσαλονίκη

Προβολή ταινίας “Το Μπλε Καφτάνι” στο Σινε Τζένη Καρέζη

Οι δωρεάν κινηματογραφικές προβολές με θέα τα αστέρια, συνεχίζονται στον θερινό κινηματογράφο «Τζένη Καρέζη» του Δήμου Παύλου Μελά στη δυτική Θεσσαλονίκη. Την Πέμπρη 10 Αυγούστου, θα φιλοξενήσει την αραβική ταινία “Το Μπλε Καφτάνι”. Υπόθεση: ο Χαλίμ και η Μίνα έχουν ένα παραδοσιακό ραφείο σε μια από τις παλαιότερες γειτονιές του Μαρόκου. Για να καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στις εντολές των απαιτητικών πελατών, προσλαμβάνουν τον Γιουσεφ. Ο ταλαντούχος μαθητευόμενος δείχνει τη μέγιστη αφοσίωση στην εκμάθηση της τέχνης του κεντήματος και της ραπτικής από τον Χαλίλ και πολύ σύντομα τρυπώνει καταλυτικά ανάμεσά τους.
10/8, 21:00
Θερινός κινηματογράφος «Τζένη Καρέζη», Θεσσαλονίκη

Κέρκυρα

Αλφάβητο: Ένα οικολογικό συμφωνικό ποίημα στο Παλαιό Φρούριο Κέρκυρας

Φωτογραφία: Υπουργείο Πολιτισμού

Το Αλφάβητο, ένα από τα πιο γνωστά ποιήματα της πρωτοπόρου Δανής συγγραφέως και ποιήτριας Ίνγκερ Κρίστενσεν, μια νεωτεριστική ποιητική σύλληψη, προφητική, επίκαιρη, διαχρονική, με κοινωνικές και οικολογικές προεκτάσεις, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα με τη μορφή μουσικοθεατρικής παράστασης από την ομάδα Kentro. Πέντε περφόρμερ: τρεις γυναίκες ηθοποιοί μαζί με δύο μουσικούς επί σκηνής, αναζητούν, με όχημα εμβληματικές ποιητικές συνθέσεις, ένα κομμάτι από τον χαμένο παράδεισο, κάποια μέρα, ίσως, μετά το τέλος του κόσμου. H σκηνική τους συνύπαρξη θα δημιουργήσει ένα εκρηκτικό οπτικοακουστικό περιβάλλον. Η παράσταση στοχεύει στη συλλογική μας ευθύνη απέναντι στο περιβάλλον και τη φύση, την αειφορία και τη συνέχιση της ζωής στον πλανήτη. Για τις προκρατήσεις δελτίων εισόδου στα ελληνικά πατήστε εδώ.
10/8, 21:15
Παλαιό Φρούριο Κέρκυρας

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b