MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΜΟΥΣΙΚΗ

Coldplay: 10 τραγούδια που ανυπομονούμε να ακούσουμε live στην Αθήνα το επόμενο καλοκαίρι

Οι Coldplay έρχονται στην Ελλάδα για δύο εκρηκτικές συναυλίες στις 8 και 9 Ιουνίου 2024.

Credits: Jisu Han/Unsplash
Monopoli Team

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας τους “Music of the Spheres”, οι Coldplay θα μάς ταξιδέψουν με τις μαγευτικές τους μελωδίες, την ένταση, το συναίσθημα και τον εκρηκτικό τους ρυθμό, που τους έχουν καθιερώσει ως συνώνυμο της επιτυχίας στην παγκόσμια pop-rock σκηνή.

Η “Music of the Spheres” World Tour είναι ένα υπερθέαμα που δεν περιγράφεται με λόγια. Τα εισιτήρια για τις συναυλίες τους εξαντλούνται σε χρόνο ρεκόρ, ενώ οι κριτικές από προηγούμενες στάσεις της περιοδείας τους μας κάνουν να ανυπομονούμε ακόμη περισσότερο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι Coldplay το καλοκαίρι του 2024 στην Ελλάδα12.09.2018

Από τη δημιουργία τους το 1996, οι Coldplay έχουν κατακτήσει τον πλανήτη με τον μοναδικό τους ήχο, συνδυάζοντας στίχους με ευαισθησία, μουσική ποικιλομορφία και πρωτοποριακή παραγωγή. Με μια σειρά από επιτυχημένα άλμπουμ στο ενεργητικό τους, και εμβληματικά τραγούδια που έχουν γίνει αγαπημένα σε όλο τον τον κόσμο, είναι δικαιολογημένα μια από τις πιο δημοφιλείς μπάντες της εποχής μας.

Εμείς, ζητήσαμε από το discobole.gr μια λίστα με αγαπημένα τραγούδια των Coldplay τα οποία ανυπομονούμε να ακούσουμε Live in Athens το επόμενο καλοκαίρι!

Viva La Vida

Το “Viva La Vida”! Ένα τραγούδι που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Μπήκε στην καρδιά μας από την πρώτη στιγμή που κυκλοφόρησε το 2008, ως μέρος του ομώνυμου δίσκου των Coldplay. Και πώς να μην το αγαπήσουμε; Με τους συναρπαστικούς στίχους του, την εκπληκτική μελωδία και την ενέργειά του, κατέκτησε την κορυφή των charts, κερδίζοντας και ένα Grammy για το Καλύτερο Τραγούδι της Χρονιάς. Πραγματικά, ποιος μπορεί να αντισταθεί στο μαγευτικό αυτό τραγούδι;

Yellow

Το “Yellow” είναι το τραγούδι που μας έκανε να ερωτευτούμε τους Coldplay! Κυκλοφόρησε το 2000, ως το δεύτερο single από τον πρώτο τους δίσκο “Parachutes”, και μας συγκλόνισε! Με την απλότητα της μελωδίας του και τους ευθείς στίχους του έφτασε στο No. 4 στο UK Singles Chart και έγινε ένας παγκόσμιος ύμνος για τους ερωτευμένους.

Paradise

Όταν οι Coldplay παίζουν το “Paradise”, όλος ο κόσμος σταματάει για να ακούσει. Αυτό το κομμάτι, που βρίσκεται στον πέμπτο τους δίσκο “Mylo Xyloto” (2011), έδωσε στον κόσμο μια γεύση από τον μουσικό παράδεισο. Κατάφερε να αναρριχηθεί στην κορυφή των charts σε 16 χώρες, κερδίζοντας την καρδιά των οπαδών αλλά και των κριτικών. Οι πωλήσεις του εκτοξεύθηκαν και η μπάντα κέρδισε το BRIT Award για το Καλύτερο Βρετανικό Single το 2012. Το “Paradise”, με την υποβλητική του μελωδία και τους στίχους γεμάτους ελπίδα, έχει ήδη γράψει τη δική του ιστορία στην ποπ κουλτούρα.

Shiver

Το “Shiver” είναι ένα από τα πρώτα και πιο αγαπημένα τραγούδια των Coldplay. Περιλαμβάνεται στο ντεμπούτο άλμπουμ τους, “Parachutes” του 2000 και έδωσε στο κοινό μια γεύση από τον ιδιαίτερο και πρωτοποριακό ήχο του συγκροτήματος. Με τον ευαίσθητο, ρομαντικό τόνο και τη σχεδόν σπαρακτική ερμηνεία του Chris Martin, το “Shiver” μπορεί να μην κέρδισε βραβεία, αλλά οδήγησε το “Parachutes” να κερδίσει το βραβείο Grammy για το Καλύτερο Άλμπουμ Εναλλακτικής Μουσικής. Η αποδοχή του από το κοινό ήταν τεράστια, κάνοντας το ένα κλασικό κομμάτι στην δισκογραφία του συγκροτήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑColdplay: 7 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το συγκρότημα12.09.2018

Clocks

Πρωτοακούσαμε το “Clocks” στο άλμπουμ των Coldplay “A Rush of Blood to the Head” το 2002, με τον εμβληματικό ρυθμό του πιάνου να γίνεται αμέσως αναγνωρίσιμος σε όλο τον κόσμο. Η μελωδία του, δυνατή και μελαγχολική ταυτόχρονα, ήταν σαν μαγνήτης που την έκανε να ξεχωρίζει. Κέρδισε το βραβείο Grammy για το Καλύτερο Ροκ Τραγούδι το 2004 και κατέκτησε την κορυφή των charts σε διάφορες χώρες. Και όπως τα ρολόγια δεν σταματούν ποτέ, έτσι και αυτό το τραγούδι συνεχίζει να αγγίζει τις καρδιές μας όσα χρόνια κι αν περάσουν.

The Scientist

Το “The Scientist” του 2002, είναι ένα από τα τραγούδια που τρυπώνουν κατευθείαν στην καρδιά. Οι στίχοι του είναι βαθιά συγκινητικοί, με την ειλικρινή φωνή του Chris Martin να μάς ταξιδεύει. Το τραγούδι γνώρισε επιτυχία σε όλο τον κόσμο, φτάνοντας στα Top 10 σε πολλές χώρες και κερδίζοντας υποψηφιότητες για βραβεία Grammy. Αυτό που το καθιέρωσε όμως στις καρδιές των fans, ήταν η απευθείας επαφή με την ανθρώπινη ευαισθησία και η δυνατότητα να αγγίξει την καθημερινότητα όπως λίγα τραγούδια καταφέρνουν. Ανυπομονούμε να το ακούσουμε live!

Every Teardrop is a Waterfall

Σίγουρα θα έχετε ακούσει το “Every Teardrop is a Waterfall”, ένα ανεβαστικό τραγούδι από το άλμπουμ “Mylo Xyloto” του 2011, σε κάποια ταινία ή σειρά. Είναι άλλωστε το πιο “κινηματογραφικό” τραγούδι των Coldplay. Με το που ξεκίνησε να παίζει στα ραδιόφωνα, το κοινό ένιωσε αμέσως την ενέργεια και… κόλλησε! Ανεβάζοντας τον ρυθμό και δίνοντας χρώμα στον ήχο της μπάντας, το τραγούδι ανέβηκε σε κορυφαίες θέσεις στα charts σε ολόκληρο τον κόσμο και ήταν υποψήφιο (και αυτό!) για Grammy και BRIT awards. Ο στίχος του “I feel my heart start beating to my favorite song” περιγράφει ακριβώς αυτό που νιώθουμε αναμένοντας τις συναυλίες των Coldplay στην Αθήνα το καλοκαίρι του 2024! Μελωδικό, συναρπαστικό, γεμάτο ζωή – ακριβώς ό,τι χρειάζεται για να μας φτιάξει τη διάθεση!

Charlie Brown

Από την πρώτη στιγμή που το “Charlie Brown” ξεκίνησε να ακούγεται, το 2011, ήταν σαν να είχε μία ιδιαίτερη μαγεία. Το τραγούδι είναι γεμάτο με ενέργεια και χρώμα, με τον Chris Martin να τραγουδάει για την εφηβική αθωότητα και την ελευθερία. Και δεν είναι μόνο οι φανς που το λάτρεψαν – οι κριτικοί το επαίνεσαν για την ονειρική του ατμόσφαιρα και την αισιοδοξία που βγάζει. Το “Charlie Brown” συνεχίζει να είναι ένα από τα πιο αγαπημένα τραγούδια των Coldplay.

A Sky Full of Stars

Το “A Sky Full of Stars” περιλαμβάνεται στο άλμπουμ “Ghost Stories” του 2014 και συνδυάζει μαεστρικά την ατμοσφαιρική ροκ των Coldplay με πινελιές από ηλεκτρονική μουσική, χάρη στην συνεργασία με τον superstar DJ Avicii (ο οποίος “έφυγε” πρόωρα το 2018). Το κομμάτι ήταν υποψήφιο για το Best Pop Duo/Group Performance στα Grammy του 2015 και γνώρισε τεράστια επιτυχία, αποδεικνύοντας ότι οι Coldplay μπορούν να εξελιχθούν και να πειραματιστούν με τον ήχο τους. Ανυπομονούμε να το χορέψουμε στο Ολυμπιακό Στάδιο!

Fix You

Το “Fix You” είναι ένα από τα πιο γνωστά και αγαπημένα τραγούδια των Coldplay, το οποίο κυκλοφόρησε το 2005 με το άλμπουμ “X&Y”. Το τραγούδι, που έγραψε ο Chris Martin για τη σύζυγό του την εποχή εκείνη, Gwyneth Paltrow, μετά τον θάνατο του πατέρα της, περιγράφει την προσπάθειά του να της δώσει παρηγοριά και ελπίδα. Είναι ένα από τα πιο συναισθηματικά κομμάτια της μπάντας και σίγουρα θα μάς κάνει να κλάψουμε όταν το ακούσουμε live.

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b