MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: 5 δωρεάν εκδηλώσεις εντός και εκτός Αθηνών για την Τρίτη 8 Αυγούστου

Παραστάσεις, προβολές ταινιών και συναυλίες στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για την Τρίτη 8 Αυγούστου.

Monopoli Team

Αθήνα

Προβολή ταινίας “Chinatown” στο 6ο Stroggylo Open Air Film Festival

Οι Τρίτες για το 6ο Stroggylo Open Air Film Festival 2023 σημαίνουν ένα πράγμα: ταινίες κλασικού κινηματογράφου. Έτσι, αυτή την Τρίτη, το φεστιβάλ παρουσιάζει το θρίλερ μυστηρίου του 1974, “Chinatown”, σε σκηνοθεσία Roman Polanski. Υπόθεση: ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ που ερευνά υπόθεση μοιχείας βρίσκεται αντιμέτωπος με αλυσίδα δολοπλοκιών και σκανδάλων, πάνω στα οποία αναπτύχθηκε η ευρύτερη περιοχή του Λος Άντζελες, στις αρχές του 20ού αιώνα. Ταινία σταθμός που ανανέωσε το είδος του φιλμ νουάρ. Προτάθηκε για έντεκα Όσκαρ το 1975 και κέρδισε (επάξια) το βραβείο καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου.
8/8, 21:00
Αίθριο του Στρογγυλού Σχολείου Αγίου Δημητρίου

Προβολή ταινίας “Going West” στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων του καλοκαιρινού προγράμματος του Δήμου Καλλιθέας, το 10ο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας μετατρέπεται σε θερινό κινηματογράφο και μας ταξιδεύει σε ποικίλα κινηματογραφικά σύμπαντα. Την Τρίτη 8 Αυγούστου φιλοξενεί την νορβηγική ταινία “Going West”. Μια απολαυστική queer ιστορία για την αγάπη και την αποδοχή. Υπόθεση: ένας άνεργος καθηγητής μουσικής θα πάει ένα ταξίδι με τον τρανς πατέρα του, με τον οποίο έχουν αποξενωθεί, για να τιμήσουν την μνήμη της μητέρας του.
8/8, 21:00
10ο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας (Ηρακλέους και Αχιλλέως)

 Καλοκαιρινή ομαδική έκθεση “The Sea Around Us” στην γκαλερί Art Prisma

Η ομαδική καλοκαιρινή έκθεση «The Sea Around Us» συνεχίζει να είναι διαθέσιμη έως και τα τέλη Σεπτεμβρίου στην Γκαλερί Art Prisma. Στην έκθεση συμμετέχουν 24 σύγχρονοι Έλληνες δημιουργοί, ζωγράφοι και γλύπτες. Οι καλλιτέχνες εμπνεύστηκαν από την ελληνική θάλασσα και τις θαλασσινές εμπειρίες και κατέγραψαν στα έργα τους ατέρμονα ταξίδια, θελκτικά αρμενίσματα, μαγευτικά πελάγη, μοναδικής ομορφιάς ακροθαλασσιές και αναμνήσεις σε ειδυλλιακές ακρογιαλιές.
8/8, 10:30 – 15:00
Καθημερινά ωράρια: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 10:30-15:00 και 18:00-21:00 | Τετάρτη, Σάββατο 10:30-15:00
ArtPrisma Gallery, Κουντουριώτου 187, Πειραιάς

Θεσσαλονίκη

Μουσική σύνθεση “Γαία” στο Επταπύργιο Θεσσαλονίκης

Φωτογραφία: Υπουργείο Πολιτισμού

«Κι όμως, η γη γυρίζει» ανακάλυψε ο Γαλιλαίος το 1610 και έπρεπε η ανθρωπότητα να συμφιλιωθεί με την ιδέα ότι η γη κινείται. Το 2023 όμως πρέπει να αποδεχτούμε ότι η γη τρέμει και αντιδρά στις ανθρώπινες ενέργειες. Στη διατομή τέχνης και τεχνολογίας, εικαστικού και μουσικού περφόρμανς, η Γαία παράγει μια άλλη αφήγηση για τη Γη και για το πώς να την κατοικήσουμε. Εμπνευσμένη από το πλούσιο θεωρητικό έργο των Bruno Latour και Frédérique Aït-Touati, η νέα αυτή –εικαστική και σκηνική– αφήγηση για τη Γη, αφορά τόσο τον άνθρωπο όσο και τους μη ανθρώπινους παράγοντες, χωρίς όμως να παραμερίζει το ανθρώπινο – όπως συχνά προτείνει ο μετα-ανθρώπινος λόγος. Ναι, βιώνουμε μια καταστροφή. Αλλά αυτό μπορεί να αντιστραφεί. Χρειάζεται να παραγάγουμε μια νέα κοσμοπλασία, ανανεώνοντας τις αναπαραστάσεις μας για τον επίγειο, βιοτικό και αβιοτικό κόσμο. Για τις προκρατήσεις δελτίων εισόδου στα ελληνικά πατήστε εδώ.
8/8, 21:00
Επταπύργιο Θεσσαλονίκης

Γρεβενά

Μουσική παράσταση “Τα αλυσοπρίονα του Ερυσίχθονα” στον Αρχαιολογικό χώρο Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Τορνικίου

Φωτογραφία: Υπουργείο Πολιτισμού

Ο Ερυσίχθων, πάνω στη μανία του να κόβει δέντρα, δεν σεβάστηκε ούτε την ιερή λεύκα της Δήμητρας. Τότε η θεά τον καταδίκασε σε ακόρεστη πείνα που τον οδήγησε σε φρικτό θάνατο, αφού έφαγε τις ίδιες του τις σάρκες. Η μουσική παράσταση με live γλυπτική Τα αλυσοπρίονα του Ερυσίχθονα καταπιάνεται με το ζήτημα της εκμετάλλευσης της φύσης από τον άνθρωπο.

Επί σκηνής δύο γλύπτες/υλοτόμοι και τέσσερις μουσικοί. Οι γλύπτες σμιλεύουν κορμούς λεύκας, τα όργανα συνομιλούν και συντονίζονται με τον ξυλουργικό τους ήχο ενώ παρεισφρέει μεταρσιωμένος και ο τσάμικος «Δεν κλαίτε δέντρα και κλαδιά». Η σύμπραξη των ΤΕΤΤΤΙΞ με τους υλοτόμους παράγει μια μουσική αποκαλυπτική και πρωτόφαντη που, από ηχορύπανση και οιωνός κακών, γίνεται το δραματουργικό όχημα του μύθου. Τα εργαλεία στα χέρια των υλοτόμων οδηγούν όχι στην καταστροφή της φύσης, αλλά στη δημιουργία τρισδιάστατων γλυπτών μέσα από έναν διάλογο μαζί της. Για τις προκρατήσεις δελτίων εισόδου στα ελληνικά πατήστε εδώ.
8/8, 21:00
Αρχαιολογικός χώρος Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Τορνικίου, Γρεβενά

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b