MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: 5 δωρεάν εκδηλώσεις εντός και εκτός Αθηνών για τη Δευτέρα 7 Αυγούστου

Παραστάσεις, προβολές ταινιών και συναυλίες στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για την Δευτέρα 7 Αυγούστου.

Monopoli Team

Αθήνα

Προβολή ταινίας “Holy Emy” στο 6ο Stroggylo Open Air Film Festival

Το 6ο Stroggylo Open Air Film Festival παρουσιάζει μια ταινία ελληνικής παραγωγής του 2021, το “Holy Emy” σε σκηνοθεσία Αρασέλης Λαιμού. Η Έμυ κι η Τερέζα, δύο κοπέλες με καταγωγή από τις Φιλιππίνες που δουλεύουν περιστασιακά στην ψαραγορά, βλέπουν τις ζωές τους να αλλάζουν όταν η δεύτερη μένει έγκυος από ένα νεαρό προμηθευτή. Η Έμυ φοβάται πως θα χάσει τη φίλη της, που είναι το μόνο της στήριγμα στην κοινότητα Χαρισματικών Καθολικών του Πειραιά. Ένα από τα καλύτερα ντεμπούτα μεγάλου μήκους του σύγχρονου ελληνικού σινεμά, με ειδική μνεία στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο, επίσημη συμμετοχή στο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και συμμετοχές και διακρίσεις στα φεστιβάλ του κόσμου.
7/8, 21:00
Αίθριο του Στρογγυλού Σχολείου Αγίου Δημητρίου

Θέατρο Σκιών «Ο Καραγκιόζης Πυροσβέστης» στο θέατρο «Ελιά & Δάφνη»

Ο Καραγκιόζης επιστρέφει για νέες, τρελές περιπέτειες. Το Θέατρο Σκιών της οικογένειας Σπυροπούλου θα παρουσιάσει στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Περιστερίου 2023, την παράσταση «Ο Καραγκιόζης Πυροσβέστης» στο θέατρο «Ελιά & Δάφνη». Μια απολαυστική παράσταση για μικρούς και μεγάλους.
7/8, 20:30
Θέατρο «Ελιά & Δάφνη», Περιστέρι

Λουτράκι

Ο Παντελής Θαλασσινός live στο Loutraki Festival

Παντελής Θαλασσινός με την Ορχήστρα Opus του Loutraki Festival, τους ερμηνευτές Χρίστο Νινιό και Μαριάννα Ζάχου και με τη συμμετοχή του σπουδαίου κανονίστα Πάνου Δημητρακόπουλου, θα ερμηνεύσει τραγούδια από τη δισκογραφία του, καθώς επίσης και τραγούδια άλλων δημιουργών που αγαπάει. Ένα “πάντρεμα” της Ορχήστρας Opus με τον αγαπημένο ερμηνευτή για την καθιερωμένη συναυλία του φεστιβάλ στους Αγίους Θεοδώρους.
7/8, 21:00
Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως, Άγιοι Θεόδωροι, Λουτράκι

Τρίκαλα

Μουσική Περφόρμανς Απόκοπος του Μπεργαδή στο Κάστρο Τρικάλων

Φωτογραφία; Υπουργείο Πολιτισμού

Η Ναταλία Κωτσάνη και ο Τάσος Κοφοδήμος, δύο από τους πιο δραστήριους και καταξιωμένους ερμηνευτές αλλά και δημιουργούς της νεότερης εγχώριας μουσικής σκηνής, ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους μελοποιώντας και ερμηνεύοντας τον Απόκοπο του Μπεργαδή, σε μια πρωτότυπη μουσική παράσταση. H παράσταση με τίτλο Απόκοπος του Μπεργαδή θα παρουσιαστεί στο Κάστρο Τρικάλων τη Δευτέρα 7 και την Τρίτη 8 Αυγούστου στις 21.30, στο πλαίσιο του προγράμματος 2023 του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός» του Υπουργείου Πολιτισμού. Με όχημα τις συνθέσεις τους, τις φωνές τους και τα μουσικά τους όργανα, παρουσιάζουν την πρωτότυπη μελοποίηση μέσα από συνθέσεις άρρηκτα συνδεδεμένες με τις ρίζες της ελληνικής μουσικής παράδοσης αλλά και με στοιχεία από παραδοσιακά ιδιώματα της Μεσογείου. Για τις προκρατήσεις δελτίων εισόδου στα ελληνικά πατήστε εδώ.
7/8, 21:30
Κάστρο Τρικάλων

Ρέθυμνο

Το “μυστικό του δέντρου” στο Πάνορμο Ρεθύμνου

Φωτογραφία; Υπουργείο Πολιτισμού

Η ομάδα Behold παρουσιάζει τη δράση Το μυστικό του δέντρου, που απευθύνεται στο παιδικό και νεανικό κοινό σε μια προσπάθεια να διερευνήσουν και να τοποθετηθούν από κοινού πάνω σε ζητήματα της κλιματικής κρίσης και της ανθρώπινης συνύπαρξης με το περιβάλλον. Η δράση μετατρέπει ένα βιομηχανικό μνημείο στο Πάνορμο του Ρεθύμνου σε χώρο παιχνιδιού και βιωματικής μάθησης, αναμειγνύοντας διαφορετικά καλλιτεχνικά είδη και θεατροπαιδαγωγικές τεχνικές. Στόχος να ενεργοποιήσει τους νεαρούς θεατές να αναρωτηθούν για το παρόν και το μέλλον σε έναν κόσμο που συνεχώς αλλάζει αλλά και να αντιληφθούν τη σχέση που αναπτύσσει ο άνθρωπος με τις υπόλοιπες –ανθρώπινες και μη– οντότητες με τις οποίες συμβιώνει στον πλανήτη. Για τις προκρατήσεις δελτίων εισόδου στα ελληνικά πατήστε εδώ.
7/8, 18:15
Χαρουπόμυλος, Πάνορμο Ρεθύμνου

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b