MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Μια λεσβιακή ζωή: Το νέο φωτογραφικό λεύκωμα της Μαρίας Κατσικαδάκου a.k.a Maria Cyber κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ροδακιό

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ροδακιό το φωτογραφικό λεύκωμα «Μια λεσβιακή ζωή» με φωτογραφίες και αυτοβιογραφικές ιστορίες της Μαρίας Κατσικαδάκου (a.k.a Maria Cyber).

Monopoli Team

«Λεσβία είναι μια υπέροχη λέξη και από τότε που την ανακάλυψα δεν την έχω αποχωριστεί. Με καθορίζει και μου προσφέρει μια γεμάτη περιπέτειες ζωή. ΜΙΑ ΛΕΣΒΙΑΚΗ ΖΩΗ! Απολαύστε λίγη από αυτήν τη ζωή, ξεναγηθείτε μέσα από τις φωτογραφίες και το κείμενο, αφεθείτε να νιώσετε την γεύση της και υπερασπιστείτε το δικαίωμά της να υπάρχει, ίση με όλες τις άλλες ζωές!».

Αυτά είναι τα λόγια της Μαρίας Κατσικαδάκου a.k.a Maria Cyber εισάγοντάς μας στο νέο της φωτογραφικό λεύκωμα με τίτλο «Μια λεσβιακή ζωή» που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ροδακιό. Ένα μοναδικό φωτογραφικό λεύκωμα με φωτογραφίες και δικές της αυτοτελείς αυτοβιογραφικές ιστορίες από το 1975, όταν ήταν ακόμα παιδί, μέχρι σήμερα.

Την επιμέλεια του λευκώματος έχουν οι Ειρήνη Δαφέρμου, Μυρτώ Τσιλιμπουνίδη και Κρυστάλλη Λυγνιαδάκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΒραβείο Booker 2023: Η ιστορία της αυτιστικής συγγραφέως που βρίσκεται στη μακρά λίστα των φετινών υποψηφιοτήτων12.09.2018

Λίγα λόγια για τη Maria Cyber

Η Maria Cyber είναι μια από τις πρώτες λεσβίες ακτιβίστριες στην ελληνική LGBTQI+ σκηνή. Έχει σπουδάσει φωτογραφία, γραφιστικά, web design και κινηματογραφικές σπουδές.

Δημιούργησε το 2000 τη μεγαλύτερη πύλη για λεσβίες στην Ελλάδα, lesbian.gr, καθώς και το Outview Film Festival το 2007: Athens International LGBTQI Film Festival – www.outview.gr

Επίσης το 2007 δημιούργησε το πρώτο διαδραστικό και το πιο πολυπληθής webradio της Ελλάδος το Mindradio.gr που κέρδισε το 2008, το Ermis Gold Awards στην κατηγορία internet.

Διαγνώστηκε με Διαβήτη Τύπου 1(LADA) και δημιούργησε το μεγαλύτερο portal στην Ελλάδα για άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη, glykouli.gr (2010).

Είναι επίσης μια queer σκηνοθέτις που σκηνοθετεί μικρού μήκους ταινίες χωρίς προϋπολογισμό που φέρνουν στην οθόνη μια εμπνευσμένη queer ενέργεια για σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα!

H Maria Cyber τον Μάϊο του 2021 τιμήθηκε με το βραβείο των Γραμμάτων και των Τεχνών του Γαλλικού Υπουργείου Πολιτισμού. CHEVALIER DE L’ORDRE DES ARTS ET DES LETTRES Ministre de la Culture Roselyne Bechelot-Narquin.

Περισσότερα από Βιβλία
VIMA_WEB3b