MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
03
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Μια λεσβιακή ζωή: Το νέο φωτογραφικό λεύκωμα της Μαρίας Κατσικαδάκου a.k.a Maria Cyber κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ροδακιό

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ροδακιό το φωτογραφικό λεύκωμα «Μια λεσβιακή ζωή» με φωτογραφίες και αυτοβιογραφικές ιστορίες της Μαρίας Κατσικαδάκου (a.k.a Maria Cyber).

author-image
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

«Λεσβία είναι μια υπέροχη λέξη και από τότε που την ανακάλυψα δεν την έχω αποχωριστεί. Με καθορίζει και μου προσφέρει μια γεμάτη περιπέτειες ζωή. ΜΙΑ ΛΕΣΒΙΑΚΗ ΖΩΗ! Απολαύστε λίγη από αυτήν τη ζωή, ξεναγηθείτε μέσα από τις φωτογραφίες και το κείμενο, αφεθείτε να νιώσετε την γεύση της και υπερασπιστείτε το δικαίωμά της να υπάρχει, ίση με όλες τις άλλες ζωές!».

Αυτά είναι τα λόγια της Μαρίας Κατσικαδάκου a.k.a Maria Cyber εισάγοντάς μας στο νέο της φωτογραφικό λεύκωμα με τίτλο «Μια λεσβιακή ζωή» που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ροδακιό. Ένα μοναδικό φωτογραφικό λεύκωμα με φωτογραφίες και δικές της αυτοτελείς αυτοβιογραφικές ιστορίες από το 1975, όταν ήταν ακόμα παιδί, μέχρι σήμερα.

Την επιμέλεια του λευκώματος έχουν οι Ειρήνη Δαφέρμου, Μυρτώ Τσιλιμπουνίδη και Κρυστάλλη Λυγνιαδάκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΒραβείο Booker 2023: Η ιστορία της αυτιστικής συγγραφέως που βρίσκεται στη μακρά λίστα των φετινών υποψηφιοτήτων12.09.2018

Λίγα λόγια για τη Maria Cyber

Η Maria Cyber είναι μια από τις πρώτες λεσβίες ακτιβίστριες στην ελληνική LGBTQI+ σκηνή. Έχει σπουδάσει φωτογραφία, γραφιστικά, web design και κινηματογραφικές σπουδές.

Δημιούργησε το 2000 τη μεγαλύτερη πύλη για λεσβίες στην Ελλάδα, lesbian.gr, καθώς και το Outview Film Festival το 2007: Athens International LGBTQI Film Festival – www.outview.gr

Επίσης το 2007 δημιούργησε το πρώτο διαδραστικό και το πιο πολυπληθής webradio της Ελλάδος το Mindradio.gr που κέρδισε το 2008, το Ermis Gold Awards στην κατηγορία internet.

Διαγνώστηκε με Διαβήτη Τύπου 1(LADA) και δημιούργησε το μεγαλύτερο portal στην Ελλάδα για άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη, glykouli.gr (2010).

Είναι επίσης μια queer σκηνοθέτις που σκηνοθετεί μικρού μήκους ταινίες χωρίς προϋπολογισμό που φέρνουν στην οθόνη μια εμπνευσμένη queer ενέργεια για σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα!

H Maria Cyber τον Μάϊο του 2021 τιμήθηκε με το βραβείο των Γραμμάτων και των Τεχνών του Γαλλικού Υπουργείου Πολιτισμού. CHEVALIER DE L’ORDRE DES ARTS ET DES LETTRES Ministre de la Culture Roselyne Bechelot-Narquin.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Βιβλία
Σχετικά Θέματα
Βιβλία
ΜΙΕΤ: Παρουσίαση του βιβλίου «Στο Μάτι του Κυκλώνα» στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο
Βιβλία
Η φαντασία κυκλώνει τον κόσμο: Το πλήρες πρόγραμμα της 1ης Διεθνούς Έκθεσης Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου Πάτρας
Βιβλία
Πώς μοιάζει ένα Book Sleepover; Όταν κοιμηθήκαμε παρέα με τον Fitzek (περίπου)
Βιβλία
Ο μαραθώνιος μιας τελειομανούς: Το νέο βιβλίο της Ισμήνης Λιναρδάκη από τις εκδόσεις «Γραφή»
Βιβλία
«Άνισα ενωμένοι»: Ο Steffen Mau παρουσιάζει το βιβλίο του στην Ελλάδα
Βιβλία
Θανασάρας και Βωβίτο: Μια αποστολή στο Φεγγάρι για μικρούς αναγνώστες
Βιβλία
To Athens Art Book Fair 2026: Local Edition έρχεται στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης
Βιβλία
Νόμπελ Λογοτεχνίας 2026: Μεγάλη νικήτρια του βραβείου η Αν Κάρσον
Βιβλία
Πώς φτιάχνεται ένας ήρωας; Ο Αλέκος Παναγούλης και η μνήμη του
Βιβλία
Πάτρα: Πρεμιέρα για την 1η Διεθνή Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου
Βιβλία
Συγγραφείς, βιβλία, ιδέες: Ο Julian Barnes στο Μέγαρο
Βιβλία
Η Γερμανίδα συγγραφέας Άννα Ρούε στην Ελλάδα