MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: 5 δωρεάν εκδηλώσεις εντός και εκτός Αθηνών για την Παρασκευή 4 Αυγούστου

Παραστάσεις, προβολές ταινιών και συναυλίες στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για την Παρασκευή 4 Αυγούστου.

Monopoli Team

Αθήνα

Park Your Cinema στο ΚΠΙΣΝ: προβολή ταινίας Jurassic Park (1993)

Φέτος το καλοκαίρι στο Park your Cinema προβάλλονται ταινίες επιλεγμένες από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης που βλέπουν το μέλλον ως συναρπαστική βόλτα στο άγνωστο: εμβληματικές ταινίες των 80s και των 90s, αλλά και μεταγενέστερες. Σήμερα Παρασκευή 4 Αυγούστου φιλοξενεί μια ταινία γεμάτη δράση, το Jurassic Park. Η ταινία μάς μεταφέρει σε ένα απομακρυσμένο νησί, όπου ένα καταπληκτικό θεματικό πάρκο με ζωντανούς δεινόσαυρους γίνεται ξαφνικά επικίνδυνο. Πέντε άνθρωποι πρέπει να παλέψουν για να επιβιώσουν ανάμεσα στα προϊστορικά αρπακτικά. Μια συναρπαστική περιπέτεια που έγραψε ιστορία στα 90s, κατακτώντας την -τότε- κορυφή στη λίστα με τις πιο κερδοφόρες ταινίες όλων των εποχών, σπάζοντας το ρεκόρ που κατείχε και πάλι ο Σπίλμπεργκ από το 1982 και το E.T. Η προβολή είναι sensory friendly, δηλαδή είναι ειδικά προσαρμοσμένη, ώστε να είναι προσβάσιμη σε άτομα με αυτισμό και άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα αισθητηριακής επεξεργασίας.
4/8, 21:00
Ξέφωτο, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Μουσικοχορευτική παράσταση “Tango Greco” στο Πάρκο «Μίκης Θεοδωράκης»

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων «Όλη η Αθήνα μια Σκηνή» ρίχνει αυλαία σήμερα Παρασκευή 4 Αυγούστου, δίνοντας στο αθηναϊκό κοινό την ευκαιρία να απολαύσει για ακόμα μια φορά τη μουσικοχορευτική παράσταση “Tango Greco” με τη Δημοτική Αθηναϊκή Χορωδία και Μαντολινάτα Εξαρχείων – Νεαπόλεως «Ο Διονύσιος Λαυράγκας» και τη Δημοτική Αθηναϊκή Εστουδιαντίνα. Ερμηνεύουν: Άννα
Ματσούκα, Μπάμπης Τσέρτος, Κωνσταντίνος Τζέμος και Χρήστος Αμβράζης. Μουσική διεύθυνση: Απόλλων Κουσκουμβεκάκης.
4/8, 21:00
Πάρκο «Μίκης Θεοδωράκης» (Ιερά Οδός και Πειραιώς)

Προβολή ταινίας “Η αγελάδα που έπεσε απο τον ουρανό”στο 6o Stroggylo Open Air Film Festival

Οι Παρασκευές στο 60 Stroggylo Open Air Film Festival ισοδυναμούν με κωμωδίες. Αυτή την Παρασκευή το Φεστιβάλ παρουσιάζει Αργεντίνικη ταινία “Η αγελάδα που έπεσε απο τον ουρανό”. Υπόθεση: Ένας καλά τακτοποιημένος ιδιοκτήτης καταστήματος σιδηρικών στο Μπουένος Άιρες θα δει τη ζωή του να ανατρέπεται όταν βοηθά έναν εγκλωβισμένο Κινέζο, που δεν μιλάει ούτε λέξη ισπανικά, να βρει το θείο του στην πολύβουη πόλη. Και οι δύο πρωταγωνιστές βασανίζονται από τις προσωπικές τους χίμαιρες. Μπορεί όμως αυτή η συνύπαρξη να αποδώσει καρπούς; Η ταινία απέσπασε πολλές διακρίσεις, με κυριότερες τα βραβεία κριτικής και κοινού στο Φεστιβάλ της Ρώμης του 2011 και το Βραβείο Γκόγια 2012 Best Iberoamerican Film.
4/8, 21:00
Αίθριο του Στρογγυλού Σχολείου Αγίου Δημητρίου

Ζάκυνθος

Μουσική Παράσταση “BEartH” στο Μουσείο Ζακύνθου

Φωτογραφία: Υπουργείο Πολιτισμού

Στα πλαίσια του προγράμματος «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός», παρουσιάζεται η παράσταση BEartH, η οποία αποτελεί ένα πολύτεχνο πρωτότυπης μεικτής μουσικής για κόντρα τενόρο, βαθύφωνο, κλαρινέτο, μπάσο κλαρινέτο, βιολοντσέλο και πιάνο, προ-ηχογραφημένα μέρη ηλεκτροακουστικής μουσικής και χορό. Όπως διαφαίνεται και από τον τίτλο του, το έργο διαπερνάται από τέσσερις άξονες: Γέννηση, Ύπαρξη, Γη, Δημιουργία. Συνδετικοί κρίκοι, η δύναμη της δημιουργίας, η αναγκαιότητα εναρμόνισης του ανθρώπου με το φυσικό περιβάλλον, υπαρξιακοί προβληματισμοί αλλά και η αντιπαράσταση αντίθετων παραπληρωματικών εννοιών. Αποσπάσματα από τα πρωτότυπα κείμενα θα ακουστούν μέσω μελοποιημένης ποίησης αλλά και αφήγησης. Σύνθεση: Διαμαντίνα Βραχλιώτη. Ερμηνεύουν: Νίκος Σπανάτης, Γιάννης Σελητσανιώτης. Για τις προκρατήσεις δελτίων εισόδου στα ελληνικά πατήστε εδώ.
4/8, 21:00
Μουσείο Ζακύνθου, (αίθουσα Η)

Ημαθία

Παράσταση “Ένα ταξίδι με τον Στράβωνα” Αρχαιολογικός χώρος Αιγών

Φωτογραφία: Υπουργείο Πολιτισμού

Με οδηγό τον μεγάλο γεωγράφο Στράβωνα, μια περιπλάνηση στη Βόρεια Ελλάδα για μια συνάντηση με το κλίμα και τα έργα των ανθρώπων της εποχής του αλλά και της σημερινής. Την αλλοίωση του κλίματος περιγράφει με χαρακτηριστικό τρόπο όχι ο ίδιος ο Στράβων αλλά ο «Ψευδο-Στράβων»: «Βρε θάλασσα τα έχω κάνει / Μ’ έχει πλακώσει το τσουνάμι / Και θα κυκλοφορώ στο σπίτι / Με μάσκα και στολή του δύτη». Δύο ηθοποιοί και ένας μουσικός επί σκηνής συνομιλούν, τραγουδούν και αυτοσχεδιάζουν με κείμενα του παρελθόντος και βιώματα του παρόντος. Ένας υπερευαίσθητος πολίτης με ιδιαίτερες οικολογικές ανησυχίες είναι ο μοναδικός που δηλώνει συμμετοχή στο πρόγραμμα επιμόρφωσης «Διά βίου μάθηση, περιβάλλον, κλιματική αλλαγή και υγεία». Μια έγκριτη πανεπιστημιακός αναλαμβάνει το δύσκολο έργο της εκπαίδευσής του με εντυπωσιακά επακόλουθα. Για τις προκρατήσεις δελτίων εισόδου στα ελληνικά πατήστε εδώ.
4/8, 20:00
Αρχαιολογικός χώρος Αιγών, Ημαθία

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b