MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: 5 δωρεάν εκδηλώσεις εντός και εκτός Αθηνών για τη Δευτέρα 24 Ιουλίου

Παραστάσεις, προβολές ταινιών και συναυλίες στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για τη Δευτέρα 24 Ιουλίου.

Monopoli Team

Αθήνα

«Η Λεονί εν αναμονή» του Ζωρζ Φεντώ στο Θέατρο Κολωνού

Μια θεατρική παράσταση σε διασκευή-σκηνοθεσία Τάσου Πυργιέρη και μετάφραση Γιάννη Θηβαίου. Η μονόπρακτη κωμωδία του Ζωρζ Φεντώ αποτελεί ένα ξεχωριστό έργο της γαλλικής κωμωδιογραφίας. Εδώ ο συγγραφέας στήνει μια κωμωδίαηθών και τύπων στο εσωτερικό ενός εύπορου σπιτιού, εστιάζοντας στις ενδοοικογενειακές σχέσεις με επίκεντρο την εγκυμοσύνη της νεαρής Λεονί. Το έργο λειτουργεί ως μεγεθυντικός καθρέπτης τωνηθών και των αξιών της αστικής κοινωνίας στις αρχές του 20ου αιώνα στο φόντο και σε πρώτο επίπεδο τις γνωστές, ίδιες πάντα, ανθρώπινες αδυναμίες.  Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Αλέξανδρος Βάρθης, Παρασκευή Δουρουκλάκη, Ρένα Kυπριώτη, Ανούς Μπογοσιάν, Κλέαρχος Παπαγεωργίου και Χρήστος Σταθούση.
24/7, 21:00
Θέατρο Κολωνού

«Τα τραγούδια της Ελλάδας» στον Λόφο Λαμπράκη

Αξεπέραστα τραγούδια των μεγάλων μας δημιουργών (συνθετών-ποιητών-στιχουργών), που σφράγισανμε την ποιότητα τους και την αξία τους διαχρονικά τον μουσικό μας πολιτισμό. Ένα μουσικό ταξίδι εφ’όλης της ύλης, με μελωδίες των Μάρκου Βαμβακάρη, του Μνώλη Χιώτη, του Βσίλη Τσιτσάνη και πολλών ακόμα σπουδαίων δημιουργών.
24/7, 21:00
Λόφος Λαμπράκη, Νέος Κόσμος

Συναυλία των Ελένη Ροδά, Λιζέτα Νικολάου, Θάνος Καληώρας, Γιάννης Μπέκας στο Φεστιβάλ Γλυφάδας

Με την συνοδεία 5μελούς ορχήστρας θα υποδεχτούν το κοινό οι Ελένη Ροδά, Λιζέτα Νικολάου, Θάνος Καληώρας, Γιάννης Μπέκας στην 3η Μαρίνα Γλυφάδας. Σε ένα μελωδικό ταξίδι στα νοσταλγικα 60’s και 70’s, θα μας κρατήσουν συντροφιά με τις επιτυχίες τους. Μαζι τους ο ανερχόμενος τραγουδιστής Χρήστος Αγγελόπουλος. Η συναυλία λαμβάνει χώρα στα πλαίσια του Φεστιβάλ Γλυφάδας 2023.
24/7, 20:30
Γ’ Μαρίνα Γλυφάδας

Συναυλία «Το Τανγκό της Ζωής» με την Ζωή Τηγανούρια στο Φεστιβάλ Κηφισιάς

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κηφισιάς, η συνθέτις και σολίστ ακορντεόν Ζωή Τηγανούρια παρουσιάζει ένα μουσικό οδοιπορικό της 20ετούς καλλιτεχνικής διαδρομής της μέσα από συνθέσεις τραγούδια και διασκευές της. Με επιδράσεις από ango των Astor Piazzolla, Carlos Gardel, Mariano Μores, Angel Viloldo, αλλά και τα χαρακτηριστικά παραδοσιακά μας ηχοχρώματα, θα βρεθεί στην σκηνή του Αιθρίου Θεάτρου Δημαρχείου Κηφισιάς, για μια μοναδική βραδιά.
24/7, 20:30
Αίθριο Θέατρο Δημαρχείου Κηφισιάς

Προβολή ταινίας “Τα 4 Μαύρα Κουστούμια” στο 60 Stroggylo Open Air Film Festival

Μια ελληνική μαύρη κωμωδία σε σκηνοθεσία Ρένου Χαραλαμπίδη, προβάλλεται με θέα αστέρια στο 60 Stroggylo Open Air Film Festival την Δευτέρα 24 Ιουλίου. Η πλοκή αφορά τέσσερις χρεοκοπημένους νεκροθάφτες, που οργανώνουν την αρπαχτή που θα τους δώσει την ευκαιρία να αλλάξουν τη ζωή τους εγκαταλείποντας το επάγγελμα – που αρχικά ξεκίνησαν σαν προσωρινή βιοποριστική λύση, αλλά έμειναν σε αυτό μία ζωή. Πραγματοποιούν, με την υπόσχεση μεγάλης αμοιβής, την τελευταία επιθυμία αποθανόντα Έλληνα της αλλοδαπής, που είναι να τον πάνε για ταφή από την Αθήνα σε κάποιο χωριό της Βοιωτίας, με τα πόδια. Αυτή η παράξενη τελευταία επιθυμία, θα οδηγήσει σε μια οδύσσεια, που θα μετατραπεί σε ένα απροσδόκητο ταξίδι αυτογνωσίας…
24/7, 21:00
Αίθριο Στρογγυλό Σχολείο Αγίου Δημητρίου

Ιωάννινα

”TAXIστορίες”: Κινηματογραφικό αφιέρωμα στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

Οι Δευτέρες στα Ιωάννινα είναι αφιερωμένες στον θερινό κινηματογράφο. Η συνεργασία του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), και του πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών, κάνει κάθε Δευτέρα από τις 10 έως τις 31 Ιούλιου 2023, θερινό κινηματογραφικό αφιέρωμα με τίτλο “TAXIστορίες”, στον υπαίθριο χώρο του Μουσείου Αργυροτεχνίας, στα Ιωάννινα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ταινίες διακεκριμένων Αμερικανών δημιουργών που ξετυλίγουν ιστορίες με κοινό παρονομαστή τις νυχτερινές μετακινήσεις σε πόλεις με ταξί. Την Δευτέρα 24 Ιουλίου θα προβληθεί η ταινία : H διαδρομή, σε σκηνοθεσία Μάικλ Μαν. Πρωταγωνιστούν: Τομ Κρουζ, Τζέιμι Φοξ, Μαρκ Ράφαλο. Πλοκή: Ο Μαξ, οδηγός ταξί στο Λος Άντζελες, γνωρίζει σε μια διαδρομή τον Βίνσεντ, επαγγελματία δολοφόνο που έχει αποστολή να σκοτώσει πέντε ανθρώπους σε ένα βράδυ. Ο Μαξ αναγκάζεται να τον βοηθήσει στην αποστολή του σε μια ολονύχτια, θανατηφόρα περιπέτεια. *Η ταινία προτάθηκε για δύο βραβεία Όσκαρ (Β’ Ανδρικού Ρόλου, Καλύτερου Μοντάζ). Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 26510 64065 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).
24/7, 21:00
Μουσείο Αργυροτεχνίας, Ιωάννινα

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b