MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες και εκθέσεις: 8 προτάσεις για τo Σαββατοκύριακο 15-16 Ιουλίου

Κινηματογραφικές προβολές, εικαστικές συναντήσεις, και άλλες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που μπορείτε να παρακολουθήσετε στην πόλη το Σαββατοκύριακο 15-16 Ιουλίου 2023.

Διαδρομές Μνήμης: Έκθεση του διεθνώς καταξιωμένου καλλιτέχνη Αριστείδη Πατσόγλου στην γκαλερί «Thalatta.Art»
Monopoli Team

Κινηματογράφος

1. Προβολές στο pop-up diner θερινό Stellar Gastro Cinema

Το STELLAR είναι το pop-up diner-θερινό σινεμά που εμπνεύστηκαν και υλοποίησαν οι σεφ Γιάννης Μαρκαδάκης και Πάνος Ιωαννίδης. Ένα απρόσμενο crossover μεταξύ σινεμά και γαστρονομίας, που υπόσχεται αξέχαστες βραδιές για τους μήνες Μάιο μέχρι Οκτώβριο. Κάθε εβδομάδα οι σεφ βάζουν μια «πινέζα» σε έναν γαστρονομικό προορισμό. Διαλέγουν με προσοχή ένα στάνταρ θεματικό μενού 5 πιάτων και το ταιριάζουν με ένα αριστούργημα της έβδομης τέχνης. Από τις 12 έως τις 16 Ιουλίου, κάθε βράδυ στις 21:15, απολαύστε το γεύμα σας με το «Τρίγωνο της Θλίψης», τη βραβευμένη με Χρυσό Φοίνικα ταινία του Ρούμπεν Έστλουντ που γυρίστηκε στη Χιλιαδού.
12-16 Ιουλίου 2023, 21:15
Εισιτήριο: 35€. Προπώληση: viva.gr
Stellar Gastro Cinema, Τζαφέρη 16, Αθήνα.

Η Μασσαλιώτιδα: Προβολή της ταινίας του Jean Renoir στο Studio new star art cinema

Με αφορμή την επέτειο της πτώσης της Βαστίλης, το Studio new star art cinema διοργανώνει την Παρασκευή 14 και την Κυριακή 16 Ιουλίου, στις 20:00, την ταινία του Jean Renoir «Η Μασσαλιώτιδα». Η ταινία αποτελεί ένα προσεχτικά υφασμένο μωσαϊκό της Γαλλικής Επανάστασης από τον Ιούλιο του 1789 ως τον Αύγουστο του 1792. Παρακολουθούμε τα γεγονότα από την πτώση της Βαστίλης από έναν απείθαρχο όχλο ως την ήττα του παντοδύναμου Πρωσικού πεζικού από ένα ενωμένο έθνος, μέσα από τις περιπέτειες του Arnaud και του Bornier, δύο απλών ανθρώπων οι οποίοι παλεύουν για τα ιδανικά της πατρίδας τους. Ελευθερία-Ισότητα-Αδελφοσύνη.
Κυριακή 16/7, 20:00
Studio new star art cinema, Σπάρτης & Σταυροπουλου 33, Αθήνα. Τηλ: Τηλέφωνο: 21 0864 0054. Ε: [email protected].

«Ξαφνικά Φέτος το Καλοκαίρι»: Το σινεμά ρεπερτορίου επιστρέφει στον θερινό κινηματογράφο Ριβιέρα

«Όλοι οι Άνθρωποι του Προέδρου»

Το «Ξαφνικά Φέτος το Καλοκαίρι» επιστρέφει για δωδέκατη συνεχόμενη χρονιά. Για οκτώ μέρες, η διοργάνωση που αγαπά το σινεμά ρεπερτορίου, νοσταλγώντας έως και τις celluloid κόπιες, δίνει το ραντεβού της με το κοινό της Αθήνας και τιμά τον εορτασμό τής εκατοστής επετείου ενός από τα πιο ιστορικά, παραγωγικά και τολμηρά στις επιλογές του χολιγουντιανά studios τη Warner Bros. Το πρόγραμμα των προβολών θα πραγματοποιηθεί στο σινεμά Ριβιέρα.  Μετά την πανελλήνια πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ «100 Years of Warner Bros.», το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο πρόσφατο Φεστιβάλ των Καννών, ακολουθεί ένα επταήμερο προβολών με φιλμ από τα ‘40s έως και τα ‘70s. Σάββατο 15 Ιουλίου: 20:24 – «Όλοι οι Άνθρωποι του Προέδρου» του  Άλαν Τζ. Πακούλα. 23:15 – «Σκυλίσια Μέρα» του Σίντνεϊ Λουμέτ. | Κυριακή 16 Ιουλίου: 20:45 – «Θύελλα σε Μητρική Καρδιά» του Μάικλ Κερτίζ. 23:00 – «Το Γράμμα» του Γουίλιαμ Γουάιλερ.
12-19 Ιουλίου 2023
Εισιτήριο: 6€. Προπώληση: viva.gr
Ριβιέρα, Βαλτετσίου 36, Εξάρχεια. Τηλέφωνο: 210 3844827.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Παρασκευή 14 Ιουλίου12.09.2018

Εκθέσεις

Δέντρα και Καράβια: Ατομική έκθεση της Αργυρώς Λεβέντη στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας

Το Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας φιλοξενεί για όλο το μήνα Ιούλιο 2023 την γνωστή εικαστικό Αργυρώ Λεβέντη σε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα έκθεση με τον τίτλο «Δέντρα και Καράβια». Η Αργυρώ Λεβέντη σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με καθηγητές τον Νίκο Νικολάου και τον Γιάννη Μόραλη. Στην έκθεσή της παρουσιάζει έργα μεγάλων και μεσαίων διαστάσεων δουλεμένα με λάδι και μικτές τεχνικές σε καμβά και χαρτί. Καράβια στο λιμάνι και δέντρα πελώρια θαρρείς ολοζώντανα κυριαρχούν παντού. Εικόνες, συνονθύλευμα όλων αυτών κινούνται και αποκτούν δομή, τα βαριά σιδερένια σκαριά γερά αγκυρωμένα μένοντας σταθερά σφιχταγκαλιάζονται θαρρείς με τα πελώρια εντυπωσιακά κλαδιά των δέντρων της.
Εγκαίνια: Σάββατο 15 Ιουλίου 2023 στις 21:00
Διάρκεια Έκθεσης: 3-31 Ιουλίου 2023
Ωράριο: Δευ/Τρi/Τετ/Πέμ/Παρ: 9π:μ:–4μ:μ:, 7:30μ:μ – 9:30μ:μ:
Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας, Μιαούλη 454, Ύδρα. Τηλ: Τηλέφωνο: 2298 052355. Email: [email protected], www.iamy.gr

Διαδρομές Μνήμης: Έκθεση του διεθνώς καταξιωμένου καλλιτέχνη Αριστείδη Πατσόγλου στην γκαλερί «Thalatta.Art»

Μια από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες της Τέχνης διεθνώς παρουσιάζει η γκαλερί «Thalatta.Art». Η ατομική έκθεση «Διαδρομές Μνήμης» του πολυβραβευμένου γλύπτη, χαράκτη και ζωγράφου, Αριστείδη Πατσόγλου φιλοξενείται έως τις 31 Ιουλίου στο χώρο της γκαλερί δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να γνωρίσει από κοντά το έργο του σημαντικότερου εν ζωή Έλληνα καλλιτέχνη της εποχής μας. Στην έκθεση την οποία διοργανώνει η Imagine Visual Arts, ο Αριστείδης Πατσόγλου μας προσκαλεί να εξερευνήσουμε τον τρόπο που η προσωπική και η συλλογική μας ιστορία επηρεάζουν την ταυτότητά μας και την κατανόηση του κόσμου γύρω μας.
Διάρκεια Έκθεσης: 20 Ιουνίου – 31 Ιουλίου 2023
Ωράριο: Τρi/Τετ/Πέμ/Παρ/Σάβ: 11:00 – 20:00
Γκαλερί «Thalatta.Art», Χρήστου Λαδά 5-7, Αθήνα. Τηλ: +30 210 3315 488. Ε: [email protected] | https://thalatta-thalatta.com/art/

Never too late: Ατομική έκθεση ζωγραφικής της Ρόδης Κωνσταντόγλου στην Gallery Genesis

Η Gallery Genesis παρουσιάζει, έως τις 22 Ιουλίου 2023, την πρώτη ατομική έκθεση ζωγραφικής της Ρόδης Κωνσταντόγλου με τίτλο «Never too late». Στον συνοδευτικό κατάλογο που κυκλοφορεί, o Ιστορικός της Τέχνης και Σημειολόγος Χάρης Καμπουρίδης (1950 – 2022), γράφει για την Ρόδη Κωνσταντόγλου: «Όταν ο διάλογος με τα όμορφα καλλιτεχνικά αντικείμενα, γίνεται έκρηξη Νέο- Pop art. Οι πίνακες αυτοί της ζωγράφου, με ελεύθερο χαρούμενο χρώμα και με εικόνες όμορφων αντικειμένων μέσα τους, ξαφνιάζουν ευχάριστα το βλέμμα, του θεατή με την αμεσότητα και αθωότητα που του απευθύνονται. Δείχνουν μια υπερρεαλιστική σύνθεση, σύντομες σκηνές αναμνήσεων ή και καθημερινότητας, είναι ενσταντανέ από απελευθερωμένη, λατρευτική, λυρική σχέση με καλλιτεχνικά αντικείμενα αστικού σπιτιού».
Διάρκεια έκθεσης : 11 – 22 Ιουλίου 2023
Ωράριο: Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή 12:00 – 21:00. Σάββατο 12:00 – 15:00.
Πληροφορίες Χώρου:Gallery Genesis, Χάρητος 35, Κολωνάκι – Αθήνα. Τηλ: 211 71 00 566. www.gallerygenesisathens.com

Σύμπαν Μιρό: Έκθεση αφιερωμένη στον σπουδαίο Καταλανό καλλιτέχνη στο Ινστιτούτο Θερβάντες

Το Ινστιτούτο Θερβάντες, στην Αθήνα, παρουσιάζει, έως τις 27 Ιουλίου, την έκθεση «Σύμπαν Μιρό». Η έκθεση με έργα από το τελευταίο δημιουργικό στάδιο του καλλιτέχνη, δείχνει πώς εδραιώνει το δικό του στυλ, το οποίο διυλίζει σιγά-σιγά σε όλη την μακρά πορεία του. Αυτή την περίοδο, ο Μιρό εργάζεται σε δημιουργικούς κύκλους, συνδυάζοντας έργα πιο περιεκτικά, που τείνουν να καλύψουν όλη την ζωγραφική επιφάνεια, με άλλα, πιο νηφάλια, με πινελιές κίνησης και πιο ποιητικά, στα οποία κυριαρχεί το κενό. Παρά τις διαφορές στην μορφή, τα τρία ζωγραφικά έργα έχουν ως κοινό σημείο την χρήση του ίδιου χρωματικού φάσματος, που περιορίζεται στα αρχικά χρώματα, συνοδεία του μαύρου, το οποίο εδώ αποκτά δομική λειτουργία.
Διάρκεια έκθεσης: 13-27 Ιουλίου 2023
Ωράριο επισκέψεων: Δευτέρα-Παρασκευή: 10.00-19.00 και Σάββατο: 10.00-14.00
Είσοδος Ελεύθερη
Ινστιτούτο Θερβάντες, Σκουφά 31, Αθήνα. Τηλέφωνο: +30 210 363 4117.

Επαναλειτουργεί ο εκθεσιακός χώρος της Αρχαίας Επιδαύρου με μια έκθεση αφιερωμένη στη Μήδεια

Με μια πρωτότυπη έκθεση για τα πολλά πρόσωπα της Μήδειας επαναλειτουργεί φέτος ο Εκθεσιακός Χώρος του Αρχαίου Θεάτρου της Επιδαύρου, που αποδίδεται μετά από πολλά χρόνια στο κοινό χάρη σε μια πρωτοβουλία του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου και την πολύτιμη υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού. Η έκθεση η οποία παρουσιάζεται στο κτίριο που σχεδίασε ο Άρης Κωνσταντινίδης. εστιάζει στις μεταμορφώσεις της Μήδειας από το ‘56 μέχρι σήμερα. Η έκθεση περιλαμβάνει μοναδικής αξίας τεκμήρια από την αρχειακή συλλογή του Φεστιβάλ, αλλά και των υπόλοιπων πολιτιστικών οργανισμών και θιάσων που έχουν ανεβάσει Μήδεια στην Επίδαυρο, κάνοντας μια μοναδική αναδρομή στις μορφές του θρυλικού προσώπου της Μήδειας και ταυτόχρονα ένα ταξίδι στην ιστορία του θεάτρου.
Από 7 Ιουλίου έως 26 Αυγούστου
Παρασκευή & Σάββατο, από τις 18:00 ως 01.00
Η είσοδος είναι δωρεάν
Χώρος: Εκθεσιακός Χώρος του Αρχαίου Θεάτρου της Επιδαύρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 5 προτάσεις για την Παρασκευή 14 Ιουλίου12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b