MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Παρασκευή 14 Ιουλίου

Παρακάτω θα βρείτε τις δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, σήμερα Παρασκευή 14 Ιουλίου.

Monopoli Team

1. Σφήκες: Η Λένα Κιτσοπούλου διασκευάζει την κωμωδία του Αριστοφάνη στην Επίδαυρο

Οι «Σφήκες» του Αριστοφάνη είναι μια κωμωδία που σπάνια ανεβαίνει στην ελληνική σκηνή. Το έργο επιστρέφει στο δραματολόγιο του Εθνικού εξήντα χρόνια μετά την παράσταση του Αλέξη Σολομού, σε μια σύγχρονη μεταγραφή από τη Λένα Κιτσοπούλου που υπογράφει την ελεύθερη διασκευή του και τη σκηνοθεσία. Στην πρώτη αυτή κάθοδό της στην Επίδαυρο, η αιρετική δημιουργός, πλαισιωμένη από μία σπουδαία ομάδα συνεργατών και ηθοποιών, αναμετριέται με ένα έργο που αναστοχάζεται πάνω στις παθογένειες της δημοκρατίας μας και τις ρωγμές της δικαιοσύνης.
14, 15/7 στις 21:00
5-50€
Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

2. Συμπτώματα από την έλλειψη βάρους, του Γιάννη Σκαραγκά στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου

Ένα πρωτότυπο έργο βασισμένο στην τραγωδία του Αισχύλου, «Ευμενίδες», με τίτλο «Συμπτώματα από την έλλειψη βάρους» παρουσιάζει στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου στις 14 και 15 Ιουλίου, η σκηνοθέτιδα Έμιλυ Λουίζου. Η νέα δημιουργός, στο πλαίσιο των Contemporary Ancients του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, μεταφέρει στη σκηνή το έργο του διεθνώς βραβευμένου πεζογράφου και θεατρικού συγγραφέα, Γιάννη Σκαραγκά, μια ιστορία για τη βαρύτητα της τραυματικής ανάμνησης.
14, 15/7 στις 21:30
5-15€
Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου

3. Η Μήδεια του Ευριπίδη, με τη Μαρία Κίτσου στο Κηποθέατρο Παπάγου

Η «Μήδεια» του Ευριπίδη, ένα διαχρονικό σύμβολο της αιώνιας μάχης ανάμεσα στα δύο φύλα, συνεχίζει την καλοκαιρινή περιοδεία, σε όλη την Ελλάδα, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες της Λέας Μαλένη και τη Μαρία Κίτσου στον ομώνυμο ρόλο. Η Μήδεια αναδείχτηκε από τον Ευριπίδη σε διαχρονικό σύμβολο της αιώνιας μάχης ανάμεσα στα δύο φύλα. Μια τραγωδία πάθους, ένα εναλλασσόμενο παιχνίδι ισορροπίας μεταξύ ζωής και θανάτου, με άξονα και επίκεντρο τον έρωτα. Μια τραγική ιστορία που έμεινε διαχρονική στους αιώνες. Ο Ευριπίδης, μάρτυρας της προσφυγιάς, της απώλειας και του πολέμου και διαχρονικός προφήτης της αλήθειας, γράφει για τις καταστρεπτικές συνέπειες του ανεξέλεγκτου πάθους στον άνθρωπο, της περιθωριοποίησης και του αποκλεισμού.
14/7 στις 21:00
18€ – 22€
Κηποθέατρο Παπάγου, 6η στάση Παπάγου (Οδός Κορυτσάς)

4. Noir: Το Dimitris Kalantzis Quartet στον Κήπο του Μεγάρου

Το Dimitris Kalantzis Quartet, μετά τo αφιέρωμά του στον σπoυδαίο κινηματογραφικό συνθέτη Michel Legrand τον προηγούμενο Νοέμβριο στην Αίθουσα Banquet στο πλαίσιο του Jazz@Megaron, επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, αυτό το καλοκαίρι, με μια καινούρια βραδιά τζαζ στον Κήπο, η οποία σηματοδοτεί το τέλος των φετινών εκδηλώσεων στην υπαίθρια σκηνή του Μεγάρου. Τα μέλη του Kουαρτέτου του Δημήτρη Καλαντζή (πιάνο, ενορχηστρώσεις), σε αυτή τη συναυλία τους με τίτλο «Noir», προσεγγίζουν μέσα από τη δική τους ματιά συνθέσεις που γράφτηκαν για να επενδύσουν φιλμ νουάρ, τα οποία έχουν αφήσει το δικό τους στίγμα στην ιστορία του παγκόσμιου σινεμά. Συμμετέχουν οι μουσικοί: Γιώργος Γεωργιάδης (μπάσο), Ανδρέας Πολυζωγόπουλος (τρομπέτα) και Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης (ντραμς).
14/7 στις 21:00
15€ (γενική είσοδος)
Κήπος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα

5. Ο Γιάννης Πάριος στο Faliro Summer Theater

Ο Γιάννης Πάριος έρχεται απόψε για μια μουσική βραδιά στο Faliro Summer Theater. Μαζί του το κοινό θα ταξιδέψει, θα ερωτευτεί, θα ονειρευτεί, θα νοσταλγήσει και θα τραγουδήσει τις μεγαλύτερες παλιές και νέες του επιτυχίες.
14/7 στις 21:00
15-30€
Faliro Summer Theater, Μωραϊτίνη 2, Παλαιό Φάληρο

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b