MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες και εκθέσεις: 5 προτάσεις για την Πέμπτη 13 Ιουλίου

Κινηματογραφικές προβολές, εικαστικές συναντήσεις, και άλλες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που μπορείτε να παρακολουθήσετε στην πόλη σήμερα, Πέμπτη 13 Ιουλίου 2023.

Μυστήριο 118 Through Rupture Comes The Flow: Το νέο γλυπτικό έργο της Χαράς Πιπερίδου στον δημόσιο χώρο της Ελευσίνας
Monopoli Team

Κινηματογράφος

«Ξαφνικά Φέτος το Καλοκαίρι»: Το σινεμά ρεπερτορίου επιστρέφει στον θερινό κινηματογράφο Ριβιέρα

Το «Ξαφνικά Φέτος το Καλοκαίρι» επιστρέφει για δωδέκατη συνεχόμενη χρονιά. Για οκτώ μέρες, η διοργάνωση που αγαπά το σινεμά ρεπερτορίου, νοσταλγώντας έως και τις celluloid κόπιες, δίνει το ραντεβού της με το κοινό της Αθήνας και τιμά τον εορτασμό τής εκατοστής επετείου ενός από τα πιο ιστορικά, παραγωγικά και τολμηρά στις επιλογές του χολιγουντιανά studios τη Warner Bros. Το πρόγραμμα των προβολών θα πραγματοποιηθεί στο σινεμά Ριβιέρα.  Μετά την πανελλήνια πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ «100 Years of Warner Bros.», το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο πρόσφατο Φεστιβάλ των Καννών, ακολουθεί ένα επταήμερο προβολών με φιλμ από τα ‘40s έως και τα ‘70s. Πέμπτη 13 Ιουλίου – «Μυστική Οργάνωσις Γιάκουζα» / «The Yakuza» (1974) 112’ (20:45) του Σίντνεϊ Πόλακ: Αποσυρμένος από την ενεργό δράση, ο ντετέκτιβ Χάρι Κίλμερ δέχεται να βοηθήσει έναν παλιό του φίλο και ταξιδεύει μετά από πολλά χρόνια ώς το Τόκυο, με σκοπό να σχεδιάσει την απόδραση της κόρης τού δεύτερου, η οποία έχει πέσει θύμα απαγωγής από συμμορία γκάνγκστερ της Γιάκουζα.
12-19 Ιουλίου 2023 
Εισιτήριο: 6€. Προπώληση: viva.gr
Ριβιέρα, Βαλτετσίου 36, Εξάρχεια. Τηλέφωνο: 210 3844827.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Πέμπτη 13 Ιουλίου12.09.2018

Εκθέσεις

Μυστήριο 118 Through Rupture Comes The Flow: Το νέο γλυπτικό έργο της Χαράς Πιπερίδου στον δημόσιο χώρο της Ελευσίνας

Η 2023 Έλευσις Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει την Πέμπτη 13 Ιουλίου το «Μυστήριο 118 Through Rupture Comes The Flow», το νέο γλυπτικό έργο της Χαράς Πιπερίδου στον δημόσιο χώρο της Ελευσίνας. Πρόκειται για μία διαδραστική γλυπτική εγκατάσταση στον κήπο του Σιδηροδρομικού Σταθμού Ελευσίνας, αποτελούμενη από ετερόκλητα και συμπληρωματικά υλικά, αλληγορία των ιστορικών περιόδων και των πληθυσμών της Ελευσίνας – μάρμαρο, μπετόν, μέταλλο, γυαλί. Φως και ήχοι εκπέμπονται διαμέσου της εγκάρσιας τομής, ανιχνεύουν το συνεχές του χρόνου. Η σχισμή του έργου είναι ένα ίχνος ρήξης και τραύματος αλλά και η ένδειξη νέων συνδέσεων. Είναι το στοιχείο διακοπής της συνέχειας του χρόνου και της έκλαμψης της ιστορικότητας των πραγμάτων. Η ρωγμή επιτρέπει στα ετερογενή στοιχεία τη δικαίωσή τους. Το έργο ενεργοποιείται στην πληρότητά του με την ανθρώπινη παρουσία και συμμετοχή.
Εγκαίνια: Πέμπτη 13 Ιουλίου, στις 19:30
Τοποθεσία: Παλαιός Σιδηροδρομικός Σταθμός Αγαθού 42, Ελευσίνα. | https://2023eleusis.eu/

Σύμπαν Μιρό: Έκθεση αφιερωμένη στον σπουδαίο Καταλανό καλλιτέχνη στο Ινστιτούτο Θερβάντες

Το Ινστιτούτο Θερβάντες, στην Αθήνα, παρουσιάζει, από τις 13 έως τις 27 Ιουλίου, την έκθεση «Σύμπαν Μιρό». Η έκθεση με έργα από το τελευταίο δημιουργικό στάδιο του καλλιτέχνη, δείχνει πώς εδραιώνει το δικό του στυλ, το οποίο διυλίζει σιγά-σιγά σε όλη την μακρά πορεία του. Αυτή την περίοδο, ο Μιρό εργάζεται σε δημιουργικούς κύκλους, συνδυάζοντας έργα πιο περιεκτικά, που τείνουν να καλύψουν όλη την ζωγραφική επιφάνεια, με άλλα, πιο νηφάλια, με πινελιές κίνησης και πιο ποιητικά, στα οποία κυριαρχεί το κενό. Παρά τις διαφορές στην μορφή, τα τρία ζωγραφικά έργα έχουν ως κοινό σημείο την χρήση του ίδιου χρωματικού φάσματος, που περιορίζεται στα αρχικά χρώματα, συνοδεία του μαύρου, το οποίο εδώ αποκτά δομική λειτουργία.
Διάρκεια έκθεσης: 13-27 Ιουλίου 2023
Ωράριο επισκέψεων: Δευτέρα-Παρασκευή: 10.00-19.00 και Σάββατο: 10.00-14.00
Είσοδος Ελεύθερη
Ινστιτούτο Θερβάντες, Σκουφά 31, Αθήνα. Τηλέφωνο: +30 210 363 4117.

«Θερινή Ραστώνη»: Έκθεση σύγχρονης ελληνικής υδατογραφίας στην Chili Art Gallery

Ο Εικαστικός Επιμελητής και διοργανωτής της σειράς εκθέσεων «Χρώμα σε νερό» Πάρης Καπράλος παρουσιάζει την 7η έκθεση σύγχρονη Ελληνικής υδατογραφίας με διακριτικό τίτλο «Θερινή Ραστώνη», στην Chili Art Gallery.Στην έκθεση συμμετέχουν με έργα τους οι: Αιμίλιος Γάσπαρης, Μαρία Καλλιάδου, Νίκος Τζερμιαδιανός, Όλγα Μπαρμάζη, Μανόλης Δοργιάκης, Γιούλα Τσιαντη-Παπαδοπουλου, Λουκία Σωτηρίου, Μιχαήλ Μουμτζής, Τριαντάφυλλος Αλεξίου, Σπύρος Ν. Μπέης, Καρίνα Πολλουξίδου, Αγγελική Δουβή, Βλάσης Μιχοπουλος, Κώστας Μίσσιος, Βασιλική Καραϊλανίδου, Ρωξάνη Χαραντώνη, Δώρα Χαραλαμπάκη, Χριστίνα Μακροπούλου, Αλεξία Σήλια Πεζά, Σοφία Ιατροπούλου, Ελένη Βουδουρέλλη, Κατερίνα Βασιλείου, Αλεξία Ανθίμου, Σπύρος Ρωμάνος, Μαρία Τηνιακού.
Διάρκεια έκθεσης: 6-15 Ιουλίου 2023
Ώρες / Μέρες:  Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή 11.00 – 18.00, Πέμπτη 12.00 – 19.00, Σάββατο 11:00 – 15.00. Δευτέρα, Κυριακή Κλειστά.
Είσοδος Ελεύθερη.
Chili Art Gallery, Δημοφώντος 13-15, Θησείο, Αθήνα. Τηλ: 210-7292564. Ε: email: [email protected] | www.chiliart.gr

«Ανάγκη – Μοναξιά – Πάθος: Τα Θέλω της Τέχνης»: Ομαδική έκθεση στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή

Με αφορμή τη φράση του υιού Αλέξανδρου Δουμά «Η τέχνη θέλει είτε τη μοναξιά είτε την ανάγκη είτε το πάθος» η ομαδική έκθεση «Ανάγκη – Μοναξιά – Πάθος: Τα Θέλω της Τέχνης» παρουσιάζεται στον εμβληματικό χώρο του Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή. 25 σύγχρονοι αξιόλογοι εικαστικοί εμπνέονται και δημιουργούν, αποδεικνύοντας την ανάγκη κάθε εικαστικού να εκφραστεί, τη μοναξιά που βιώνει προκειμένου να δημιουργήσει και κατόπιν να «επικοινωνήσει» μέσα από το έργο του και το πάθος που ουσιαστικά πρέπει να έχει κάθε καλλιτέχνης που η τέχνη είναι της ζωής του η διέξοδος.
Διάρκεια έκθεσης: 28 Ιουνίου έως 15 Ιουλίου 2023
Ημέρες και Ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Σάββατο: 12π.μ. – 7μ.μ. | Κυριακή και Δευτέρα κλειστά.
Είσοδος Ελεύθερη
Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή, Κασσαβέτη 18, Κηφισιά. Τηλ: 210 80 19 975, email: [email protected], website: www.iett.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 5 προτάσεις για την Πέμπτη 13 Ιουλίου12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b