MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
17
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Επί Κολωνώ: Θερινό σινεμά στην αυλή με ανεξάρτητο κινηματογράφο και ελεύθερη είσοδο

Το Θέατρο Επί Κολωνώ, αυτό το καλοκαίρι, μετατρέπει την αυλή του σε θερινό σινεμά και εγκαινιάζει το νέο του εγχείρημα με τις ταινίες «Καμία Πατρίδα για τους Μελλοθάνατους», «Οι Τρεις Πινακίδες Έξω από το Έμπινγκ» και ελεύθερη είσοδο.

Monopoli Team

Αυτό το καλοκαίρι, το δραστήριο θέατρο Επί Κολωνώ εγκαινιάζει μια νέα, πειραματική δράση: Μετατρέπει την αυλή του σε θερινό σινεμά, ανοίγοντας έναν ξεχωριστό χώρο κινηματογραφικής εμπειρίας στην πόλη.

Στην παλιά σχολική αυλή του Επί Κολωνώ, με τον ίσκιο του πλάτανου και τα αρώματα γιασεμιού, με μια νέα διαμόρφωση και το στήσιμο μιας πολυμορφικής οθόνης θα φιλοξενηθούν ταινίες που αγαπήθηκαν και εκτιμήθηκαν σε όλο τον κόσμο. Ένα θερινό σινεμά φτιαγμένο από ανθρώπους του θεάτρου, για σινεφίλ θεατές, που αναζητούν ποιοτικές προβολές ανεξάρτητου κινηματογράφου, σε ένα περιβάλλον αυθεντικό και δημιουργικό.

Στις 11 Ιουλίου, το θέατρο Επί Κολωνώ εγκαινιάζει το νέο του εγχείρημα με την προβολή δύο εμβληματικών ταινιών:

«Καμία Πατρίδα για τους Μελλοθάνατους»
Των αδελφών Κοέν, σε σενάριο Κόρμακ ΜακΚάρθυ
Παρασκευή 11 Ιουλίου 2025 στις 21:00

«Οι τρεις πινακίδες έξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι»
Σε σενάριο και σκηνοθεσία Μάρτιν ΜακΝτόνα
Σάββατο 19 Ιουλίου 2025 στις 21:00

«Επιλέξαμε αυτές τις δύο ταινίες για το πιλοτικό ξεκίνημα του φετινού Ιουλίου, θέλοντας να σηματοδοτήσουμε τη φιλοσοφία και την αισθητική του νέου αυτού εγχειρήματος», αναφέρει ο Γιώργος Χατζηνικολάου, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του θεάτρου Επί Κολωνώ.

Θερινό Σινεμά στο Επί Κολωνώ

Η Ομάδα Νάμα έχει ανεβάσει στο παρελθόν τη «Βασίλισσα της Ομορφιάς» του ΜακΝτόνα, είναι συμπαραγωγός στον «Πουπουλένιο», που παίζεται στο Σύγχρονο Θέατρο ενώ εντός ημερών ανακοινώνει μια νέα παραγωγή για το Επί Κολωνώ σε έργο του Κόρμακ ΜακΚάρθυ.

Την Παρασκευή 11 Ιουλίου, πρώτη βραδιά θερινού σινεμά στο Επί Κολωνώ, την ταινία θα προλογίσει ο ηθοποιός Αντώνης Καφετζόπουλος ενώ ο Γιώργος Χατζηνικολάου θα αναφερθεί με λίγα λόγια στην ταυτότητα του νέου εγχειρήματος.

Αν αγαπάτε τον κινηματογράφο ή απλώς θέλετε να απολαύσετε μια δροσερή βραδιά στο ζεστό καλοκαίρι της Αθήνας με μια παγωμένη draft, ή ένα μοχίτο με δυόσμο από τον κήπο μας, κάντε την κράτησή σας στο more.com.

Ως πιλοτικό εγχείρημα, η είσοδος είναι ελεύθερη αλλά είναι απαραίτητο να προμηθευτείτε το δελτίο εισόδου στο more.com. Οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Καμία Πατρίδα για τους Μελλοθάνατους

Μετά από μια αποτυχημένη δοσοληψία ναρκωτικών στα σύνορα Τέξας–Μεξικού, ένας εργάτης βρίσκει στην έρημο δύο εκατομμύρια δολάρια και σύντομα γίνεται στόχος ενός αμείλικτου δολοφόνου.

Το έργο είναι μια ατμοσφαιρική κινηματογραφική διασκευή του ομώνυμου μυθιστορήματος του Κόρμακ ΜακΚάρθυ, σε σκηνοθεσία των αδελφών Κοέν. Πρωταγωνιστούν οι Τόμι Λι Τζόουνς, Τζος Μπρόλιν και Χαβιέρ Μπαρδέμ, ο οποίος τιμήθηκε με Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου για την ανατριχιαστική ερμηνεία του.

Η ταινία κυκλοφόρησε το 2007, κερδίζοντας κοινό και κριτικούς και αποσπώντας συνολικά τέσσερα Όσκαρ (Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Διασκευασμένου Σεναρίου και Β’ Ανδρικού Ρόλου), δύο BAFTA και πολυάριθμες άλλες διακρίσεις. Έχει χαρακτηριστεί ως «πολιτιστικά, αισθητικά και ιστορικά σημαντική» από τη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου των ΗΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑCine Fougaro: Κλασικές ταινίες που όλοι αγαπήσαμε σε μια σειρά θερινών προβολών με ελεύθερη είσοδο12.09.2018

Οι Τρεις Πινακίδες Έξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι

Όταν η έρευνα για τον βιασμό και τη δολοφονία της κόρης της βαλτώνει, μια μητέρα αποφασίζει να προκαλέσει την αδράνεια των τοπικών αρχών: νοικιάζει τρεις διαφημιστικές πινακίδες κοντά στην πόλη και καταγγέλλει δημοσίως την αστυνομία, φέρνοντας απέναντί της ολόκληρη την κοινότητα.

Η ταινία, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Μάρτιν ΜακΝτόνα, ξεχωρίζει για τις συγκλονιστικές ερμηνείες των Φράνσις ΜακΝτόρμαντ, Σαμ Ρόκγουελ και Γούντι Χάρελσον.

Απέσπασε δύο Όσκαρ (Α’ Γυναικείου και Β’ Ανδρικού Ρόλου), τέσσερις Χρυσές Σφαίρες (Καλύτερης Δραματικής Ταινίας, Σεναρίου, Α’ Γυναικείου και Β’ Ανδρικού Ρόλου) και πέντε BAFTA, μεταξύ πολλών άλλων βραβείων.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τοποθεσία: Επί Κολωνώ, Ναυπλίου 12 & Λένορμαν 94, Αθήνα

Πληροφορίες: Τηλ.: 210 5138067, www.epikolono.gr

Είσοδος δωρεάν με δελτίο εισόδου:

https://www.more.com/gr-el/tickets/cinema/summer/therino-epi-kolono/

Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
Ο Διάβολος φοράει Prada 2: Πρεμιέρα σε ζωντανή μετάδοση από το Disney+
Cine News
Το Φαινόμενο της Σπασμένης Φλέβας: Masterclass στη Στέγη με τον Γιάννη Οικονομίδη
Cine News
Ο σκηνοθέτης Νίκος Κορνήλιος αφηγείται τη μάχη των σωμάτων με το βάρος του παρελθόντος
Cine News
Νέα σεζόν Beef, κλασικές ταινίες, πολυσυζητημένες σειρές – Τι βλέπουμε στην TV μετά το Πάσχα;
Cine News
Οκτώ σειρές για το απόλυτο binge, αυτό το πασχαλινό τριήμερο
Cine News
Η νέα σεζόν του Euphoria είναι εδώ – και όσα φέρνει αυτό το πασχαλινό τηλεοπτικό ΣΚ
Cine News
The Testaments: Διαθέσιμη αποκλειστικά στο Disney + η νέα, πρωτότυπη δραματική σειρά
Cine News
The Drama: Μια εξομολόγηση, ένα twist κι ένα ερώτημα χωρίς εύκολη απάντηση
Cine News
«Γιατί Είναι Μαύρα τα Βουνά»: Πρεμιέρα για τη νέα σειρά ντοκιμαντέρ σε συμπαραγωγή COSMOTE TV
Cine News
Αυτή την εβδομάδα στην TV: Τα φαβορί των Emmys και κατανυκτικές ταινίες
Art & Culture
Sequels, remakes, spin-offs παντου: Μήπως το έχουμε παρακάνει;
Cine News
Weekend TV Picks: 2 σειρές και 7 ταινίες που θα δούμε το ΣΚ