MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες και εκθέσεις: 5 προτάσεις για τη Δευτέρα 10 Ιουλίου

Κινηματογραφικές προβολές, εικαστικές συναντήσεις, και άλλες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που μπορείτε να παρακολουθήσετε στην πόλη σήμερα, Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023.

«Το Αίμα της Μνήμης»: Έκθεση-εγκατάσταση του Νίκου Ζήβα στη Συλλογή Κωσταντίνου Ζήβα – Δήμου Χαλανδρίου
Monopoli Team

Κινηματογράφος

Φτηνά Τσιγάρα: Προβολές τις ταινίας του Ρένου Χαραλαμπίδη στον θερινό κινηματογράφο Άνεσις

Τα «Φτηνά Τσιγάρα» και ο Ρένος Χαραλαμπίδης έρχονται να μας συντροφεύσουν και στις καλοκαιρινές νύχτες μας. Μια vintage προβολή παρουσία του σκηνοθέτη. Μια κινηματογραφική εμπειρία 10, 17 Ιουλίου και 15 Αυγούστου στο θερινό κινηματογράφο Άνεσις. Η άδεια Αθήνα, ο βουβός της ήχος, τα κίτρινα φώτα της και οι στοές της.Ένας σύγχρονος μποέμ που φλερτάρει με μια κοπέλα που γνώρισε σε έναν τηλεφωνικό θάλαμο, ένα σοφιστικέ cafe, το διαμέρισμα ενός παλαβιάρη φίλου, μια υπόγεια διάβαση, μαφιόζοι, που θυμίζουν περισσότερο φιγούρες μπουρλέσκ κωμωδίας, μια αυγουστιάτικη νύχτα στην Αθήνα.
Δευτέρα 10, 17 Ιουλίου και Τρίτη 15 Αυγούστου 2023 | 21:00
Αγοράστε το εισιτήριο σας εδώ
Cine Άνεσις, Λ. Κηφισίας 14, Αθήνα. Τηλ: 210 7487912

Radio Nights: Το ραδιόφωνο «πρωταγωνιστεί» σε ένα κινηματογραφικό αφιέρωμα στον Θερινό Λαΐς

«Les Magnétiques»

Ο Αθήνα 9.84 και η Ταινιοθήκη της Ελλάδος παρουσιάζουν στην ταράτσα του Θερινού Κινηματογράφου Λαΐς το αφιέρωμα Radio Nights, με ταινίες που ανέδειξαν τη δύναμη και την επίδραση του αγαπημένου μας μέσου. Συνέχεια του αφιερώματος τη Δευτέρα 10 Ιουλίου. Στις 21:00 θα προβληθεί η ταινία του Αλέκου Σακελλάριου «Οι Γερμανοί Ξανάρχονται». Η ταινία διαδραματίζεται στα χρόνια του Εμφυλίου, με τον Θόδωρο, έναν φιλήσυχο οικογενειάρχη, να είναι απογοητευμένος από τους διαπληκτισμούς μεταξύ των γειτόνων και φίλων του. Οι μνήμες από την Γερμανική κατοχή είναι ακόμα νωπές και μια μέρα βλέπει σε εφιάλτη πως οι Γερμανοί ανακαταλαμβάνουν τη χώρα. Όταν πια ξυπνήσει ανακουφισμένος, εκφράζει την πικρία του για τον εμφύλιο σπαραγμό. Συνέχεια στις 23:00 με δεύτερη προβολή της ταινίας του Βενσάν Μαέλ Καρντονά «Μαγνητικοί Παλμοί»: Σε μια μικρή επαρχιακή πόλη στις αρχές της δεκαετίας του ’80, ο Φιλίπ ζει στη σκιά του αδελφού του, Ζερόμ, που είναι το κακό παιδί της παρέας. Ανάμεσα στο πειρατικό ραδιόφωνο, το γκαράζ του πατέρα τους και την απειλή της στρατιωτικής θητείας, αγνοούν ότι ζουν τις τελευταίες στιγμές ενός κόσμου στο χείλος του αφανισμού.
Πέμπτη 6 έως Τετάρτη 12 Ιουλίου, 2023
Εισιτήρια: 5 ευρώ (ανά προβολή –στην τιμή περιλαμβάνεται και η ταινία μικρού μήκους του συγκεκριμένου προγράμματος). 10 ευρώ (4 προβολές). Άνεργοι, ΑμεΑ (και οι συνοδοί τους): Ελεύθερη είσοδος. | Προπώληση: tickets.tainiothiki.gr
Ταινιοθήκη της Ελλάδος, Ιερά Οδός 48 και Μεγάλου Αλεξάνδρου, μετρό Κεραμεικός, τηλ. 210 3612046.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για τη Δευτέρα 10 Ιουλίου12.09.2018

Εκθέσεις

«Το Αίμα της Μνήμης»: Έκθεση-εγκατάσταση του Νίκου Ζήβα στη Συλλογή Κωσταντίνου Ζήβα – Δήμου Χαλανδρίου

Η γλυπτική έκθεση – εγκατάσταση του Νίκου Ζήβα, «Το Αίμα της Μνήμης», παρουσιάζεται από τις 10 Ιουλίου 2023, στον χώρο της συλλογής Μνημείων Νεώτερης Αρχιτεκτονικής Κωνσταντίνου Ζήβα – Δήμου Χαλανδρίου. «Το Αίμα της Μνήμης» είναι ένας εύλογος τίτλος για την γλυπτική έκθεση – εγκατάσταση των τραυματισμένων μαρμάρων του Νίκου Ζήβα. Σ ‘αυτόν τον χώρο, γεννήθηκαν τα μάρμαρα αυτής της έκθεσης και φιλοξενούνται μαζί με πολλά άλλα, τα οποία διασώθηκαν ως αποσπάσματα από την λαίλαπα των κατεδαφίσεων εξ αιτίας της αντιπαροχής των μεταπολεμικών χρόνων και του «ήθους» που επικράτησε απέναντι στον νεώτερο πολιτισμό μας. Οι πληγές των εκθεμάτων (όλα από την συλλογή αποσπασμάτων νεότερης αρχιτεκτονικής της οικογένειας Ζήβα), παραπέμπουν επίσης στην ιστορική καταστροφή, που το περασμένο έτος συμπλήρωνε την εκατονταετή επέτειό της, αλλά και στις νεώτερες εθνικές μας περιπέτειες ή σε κάποια χοντρά μεταπολεμικά λάθη μας.
Εγκαίνια: 10 Ιουλίου 2023 στις 8.00 το βράδυ
Διάρκεια έκθεσης: Καλοκαίρι – Φθινόπωρο 2023
Ώρες λειτουργίας καθημερινά: 10.00 – 20.00
Συλλογή Κωσταντίνου Ζήβα – Δήμου Χαλανδρίου ( Η Μάντρα του Ζήβα), Λεωφ.Κηφισίας και Παντανάσσης γωνία, έμπροσθεν Ιδρύματος Χατζηκώνστα, Χαλάνδρι.

Ο Ιάκωβος Καμπανέλλης επιστρέφει στην Ακαδημία Αθηνών: Παράταση της έκθεσης για τον εμβληματικό δημιουργό στο Μέγαρο της Ακαδημίας

Ολοκληρώνεται η Έκθεση της Ακαδημίας Αθηνών για τον Ιάκωβο Καμπανέλλη μέχρι τις 14 Ιουλίου 2023. Στην έκθεση παρουσιάζεται αρχειακό υλικό από την Ακαδημία Αθηνών, από το προσωπικό αρχείο του Ιάκωβου Καμπανέλλη (χειρόγραφα, φωτογραφίες, σπάνιες εκδόσεις, δίσκοι μουσικής, αφίσες), αδημοσίευτο υλικό από τα Γενικά Αρχεία του Κράτους, Κ.Υ., Αρχείο Γενικής Γραμματείας Τύπου & Πληροφοριών, καθώς και υλικό από το ιστορικό αρχείο της ΕΡΤ. Στην έκθεση προβάλλεται η ταινία «Ο Ιάκωβος Καμπανέλλης, η ζωή και το έργο του», μια παραγωγή του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού. Παράλληλα, εκτίθενται τα άπαντα του Ιάκωβου Καμπανέλλη, ώστε οι επισκέπτες να έχουν τη δυνατότητα να τα φυλλομετρήσουν.
Διάρκεια έκθεσης έως τις 14 Ιουλίου 2023
Ωράριο: Δευτέρα-Παρασκευή, 10.00-14.00.
Μέγαρο Ακαδημίας Αθηνών, Πανεπιστημίου 28, Αθήνα. Τηλ.: 210 3664700. E-mail: [email protected] | http://www.academyofathens.gr/ 

«Μια Αρχαιολογία της Αναπηρίας»: Έκθεση – εγκατάσταση στο Μουσείο Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου

Έως τις 30.10.2023, το Μουσείο Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου φιλοξενεί την έκθεση «An Archaeology of Disability / Μια Αρχαιολογία της Αναπηρίας». Πρόκειται για μια εγκατάσταση ερευνητικού χαρακτήρα, που πρωτοπαρουσιάστηκε στη Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής της Βενετίας του 2021. Δημιουργία ενός ιστορικού της αρχιτεκτονικής (Davis Gissen), μιας ιστορικού τέχνης (Jennifer Stager) και μιας κλασικής αρχαιολόγου και ιστορικού της αρχιτεκτονικής (Μάνθα Ζαρμακούπη), η «Αρχαιολογία της Αναπηρίας» επιχειρεί να προσεγγίσει ένα κομμάτι του αρχαίου παρελθόντος χωρίς τους διαχωρισμούς που θέτει η σύγχρονη αντίληψη περί αναπηρίας. Συγκεκριμένα, μας καλεί να αναλογιστούμε τη διαδικασία της ανάβασης στο λόφο της Ακρόπολης των Αθηνών ως μία συλλογική εμπειρία, στην οποία συμμετείχαν όλα τα μέλη της αθηναϊκής κοινότητας ανεξαρτήτως σωματικής ικανότητας και χωρίς διαχωρισμούς, συχνά βοηθώντας ο ένας τον άλλον.
Διάρκεια έκθεσης: 28 Ιουνίου έως 30 Οκτωβρίου 2023
Ωράριο: Δευτέρα, Τετάρτη-Κυριακή: 09.00 – 16.00. Τρίτη: κλειστά. 
Μουσείο Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου, Θεωρίας 12, Αθήνα. Τηλ: 210 331 9300. Ε: [email protected]. https://camu.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 5 εκδηλώσεις για τη Δευτέρα 10 Ιουλίου12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b