MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για τη Δευτέρα 10 Ιουλίου

Παρακάτω θα βρείτε τις δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, σήμερα Δευτέρα 10 Ιουλίου.

Θυέστης του Σενέκα, φωτογραφία: Ελίνα Γιουνανλή
Monopoli Team

Θυέστης του Σενέκα, σε σκηνοθεσία Θάνου Παπακωνσταντίνου στην Πειραιώς 260

Ο ανατρεπτικός σκηνοθέτης Θάνος Παπακωνσταντίνου φέρνει για πρώτη φορά στην ελληνική σκηνή, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, στην Πειραιώς 260, την «σκοτεινή» τραγωδία εκδίκησης του Σενέκα «Θυέστης». Ένα από τα σκοτεινότερα έργα εκδίκησης και άμετρου πάθους, με εικονοποιία εφάμιλλη ταινιών τρόμου, πρόδρομο των δραμάτων εκδίκησης της ελισαβετιανής και ιακωβιανής δραματουργίας, ο “Θυέστης” πραγματεύεται τον μύθο των Πελοπίδων. Όπως μάς εξήγησε και ο ίδιος, ερμηνεύει το έργο ως μια doom metal τραγωδία, ως ένα φρικιαστικό ορατόριο όπου η σωματική λειτουργία παίζει εξέχοντα ρόλο, σωματοποιώντας στην πραγματικότητα τον λόγο του Σενέκα. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα δούμε τους Κωνσταντίνο Αβαρικιώτη, Αντώνη Μυριαγκό, Τάσο Δήμα, Μαριάννα Δημητρίου και στο Χορό τους Γιώργο Δικαίο, Μιχάλη Πανάδη και Φώτη Στρατηγό.
Δευτέρα 10 και Τρίτη 11 Ιουλίου στις 21:00
5€ – 25€
Πειραιώς 260 – Χώρος Δ, Καλλιθέα, Πειραιώς, 260

Ισιδώρα Ντάνκαν, του Ζερόμ Μπελ στην Πειραιώς 260

Συνεχίζοντας τη σειρά πορτρέτων χορευτών που ξεκίνησε ο χορογράφος το 2004, τo έργο «Ισιδώρα Ντάνκαν» του Γάλλου χορογράφου Ζερόμ Μπελ, φτιαγμένο για την Ελίζαμπεθ Σβαρτς σε συνεργασία μαζί της, εστιάζει στη μορφή της Ισιδώρας Ντάνκαν.  Σε αντίθεση με τα προηγούμενα έργα της σειράς, όπου ο Μπελ συνομιλεί με τους καλλιτέχνες, εδώ δημιουργεί το πορτρέτο μιας χορεύτριας που δεν βρίσκεται πια εν ζωή βασισμένος στην αυτοβιογραφία της: ερευνώντας την κληρονομιά και τους μύθους που τη συνοδεύουν, ανακαλύπτει πέρα από την οικεία ρομαντική φιγούρα μια οραματίστρια χορογράφο. Η Ντάνκαν, που θεωρείται η «μητέρα» του μοντέρνου και του σύγχρονου χορού, έχει σημαντικούς δεσμούς με την Ελλάδα, την οποία επισκέφτηκε για πρώτη φορά το 1903.
Δευτέρα 10 Ιουλίου στις 21:00
5€ – 20€
Πειραιώς 260 – Χώρος Η, Καλλιθέα, Πειραιώς, 260

Μουσική

Οι James γιορτάζουν 40 χρόνια στο Ηρώδειο

Φωτογραφία: Elly Lucas

Οι αγαπημένοι James με τις αξέχαστες εμφανίσεις στην Ελλάδα, έρχονται για να γιορτάσουν μαζί μας τα 40 χρόνια της μουσικής τους πορείας σε μια μαγική βραδιά στο πλαίσιο της περιοδείας James Lasted Orchestral Tour – 40th Anniversary. Για πρώτη φορά στην ιστορία τους, οι James συμπράττουν με συμφωνική ορχήστρα 22 ατόμων και χορωδία γκόσπελ για να μας ταξιδέψουν σε όλους τους σταθμούς της μουσικής τους διαδρομής.
Δευτέρα 10 Ιουλίου, στις 19:30
55 – 110€
Ηρώδειο, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα

H Μαρίνα Σάττι στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Λίγους μήνες μετά την κατάκτηση της κορυφής για άλλη μια φορά με τα νέα της τραγούδια «Πάλι», «Πόνος Κρυφός», «Σπίρτο και Βενζίνη», αλλά και μετά τις χειμερινές εμφανίσεις της που ξεσήκωσαν το κοινό σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τη Δευτέρα 10 Ιουλίου η Μαρίνα Σάττι ανεβαίνει στη σκηνή της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων για να μάς χαρίσει μια εκρηκτική βραδιά, από αυτές που μόνο η ίδια ξέρει να ετοιμάζει.
Δευτέρα 10 Ιουλίου, στις 21:00
Προπώληση: 13€, ταμείο: 15€
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜουσική Τεχνόπολη: 10 συναυλίες που δεν πρέπει να χάσεις αυτό το καλοκαίρι12.09.2018

The Wailers στο CT Garden

Το συγκρότημα του Bob Marley, οι The Wailers, έρχονται στην Αθήνα για μια δυνατή συναυλία. Εχουν περάσει 42 χρόνια από τον θάνατο του βασιλιά της ρέγκε, Bob Marley, και το συγκρότημά του συνεχίζει να διαδίδει το μήνυμά του μέσα από τις συναυλίες τους ανά τον κόσμο. Αυτό θα κάνουν και στην Αθήνα απόψε. Το City Garden του Christmas Theatre μεταμορφώνεται σε μια μοναδική αρένα ορθίων και σας περιμένει για μία αξέχαστη συναυλία από τους πρωτοπόρους της Reggae, προτεινόμενους για Grammy, The Wailers.
Δευτέρα 10 Ιουλίου, στις 21:00
25-30 €
CT Garden, Λεωφ. Βεΐκου 137, Γαλάτσι

Η Μαρίζα Ρίζου στο Θέατρο Άλσος

Μετά τις εξαιρετικά επιτυχημένες χειμερινές εμφανίσεις της στο VOX, αλλά και με τον ενθουσιασμό της κυκλοφορίας του τέταρτου προσωπικού της άλμπουμ «Το Χωριό», η Μαρίζα Ρίζου επιστρέφει με ανυπομονησία στο Θέατρο Άλσος την Δευτέρα 10 Ιουλίου, στο πλαίσιο των καλοκαιρινών τις εμφανίσεων σε Ελλάδα και Κύπρο.
Δευτέρα 10 Ιουλίου, στις 21:00
10-40 €
Θέατρο Άλσος, Ευελπίδων 4, Κυψέλη – Πεδίον του Άρεως

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b