MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Που να πάμε το Σαββατοκύριακο: 10 κορυφαίες προτάσεις ψυχαγωγίας στην πόλη

10 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, το Σαββατοκύριακο 8-9 Ιουλίου 2023.

Monopoli Team

1. Σπυριδούλες, της Νεφέλης Μαϊστράλη στην Πειραιώς 260

Με στοιχεία θεάτρου ντοκουμέντου, πρωτότυπης δραματουργίας και σύγχρονης ελληνικής μουσικής, η σκηνική σύνθεση της γνωστής ομάδας 4frontal εκκινεί από την αληθινή ιστορία της Σπυριδούλας, μιας 12χρονης υπηρέτριας, που συγκλόνισε την κοινή γνώμη της δεκαετίας του 1950. Αντλώντας από ιστορικά ντοκουμέντα και γυναικείες αφηγήσεις της εποχής αλλά και από συνεντεύξεις γυναικών που εργάζονται σήμερα ως εσωτερικές οικιακές βοηθοί, η Νεφέλη Μαϊστράλη δίνει ένα πρωτότυπο θεατρικό έργο, εμπνευσμένο από τη συγκλονιστική ιστορία της Σπυριδούλας αλλά και άλλων γυναικών που υπήρξαν ψυχοκόρες και υπηρέτριες, τις δεκαετίες του 1950 και του 1960. Με όχημα το έργο αυτό και υπό τους ελληνικούς και πανκ ήχους των Θραξ Πανκc, η παράσταση φέρνει στη σκηνή τις φωνές των γυναικών που βρέθηκαν ή βρίσκονται ακόμα σ’ αυτή τη θέση παλεύοντας για την αυτοδιάθεσή τους.
8-11/7 στις 22:00
5-20€
Πειραιώς 260 (Ε), Καλλιθέα

2. Η Μήδεια του Ευριπίδη, με τη Μαρία Κίτσου σε περιοδεία

Η «Μήδεια» του Ευριπίδη, ένα διαχρονικό σύμβολο της αιώνιας μάχης ανάμεσα στα δύο φύλα, ξεκινάει καλοκαιρινή περιοδεία, σε όλη την Ελλάδα, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες της Λέας Μαλένη και τη Μαρία Κίτσου στον ομώνυμο ρόλο. Η Μήδεια αναδείχτηκε από τον Ευριπίδη σε διαχρονικό σύμβολο της αιώνιας μάχης ανάμεσα στα δύο φύλα. Μια τραγωδία πάθους, ένα εναλλασσόμενο παιχνίδι ισορροπίας μεταξύ ζωής και θανάτου, με άξονα και επίκεντρο τον έρωτα. Μια τραγική ιστορία που έμεινε διαχρονική στους αιώνες. Ο Ευριπίδης, μάρτυρας της προσφυγιάς, της απώλειας και του πολέμου και διαχρονικός προφήτης της αλήθειας, γράφει για τις καταστρεπτικές συνέπειες του ανεξέλεγκτου πάθους στον άνθρωπο, της περιθωριοποίησης και του αποκλεισμού.
Σάββατο 8/7 στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας, Κυριακή 9/7 στο Δημοτικό Θέατρο Άλσους Δημήτρης Κιντής (21:30)
18€ – 22€

3. Ιππόλυτος, του Ευριπίδη στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

To Εθνικό Θέατρο ανοίγει το φετινό Φεστιβάλ Επιδαύρου με τον «Ιππόλυτο» του Ευριπίδη που θα παρουσιαστεί, σε σκηνοθεσία της Κατερίνας Ευαγγελάτου με μια σπουδαία ομάδα συνεργατών και με έναν δυναμικό 24μελή θίασο ηθοποιών και μουσικών. Το έργο, που εγκαινίασε άτυπα τον θεσμό των Επιδαυρίων το 1954, ανεβαίνει εδώ σε μια τολμηρή παράσταση που αναδεικνύει το άγριο σύμπαν του έργου του Ευριπίδη, την καταλυτική δύναμη του πάθους στις ζωές των ανθρώπων, τη γύμνια της ύπαρξης, τις καταστροφικές συνέπειες της αδιαλλαξίας αλλά και της υπέρβασης των φυσικών νόμων και των ανθρώπινων ορίων. Παίζουν (αλφαβητικά): Κόρα Καρβούνη, Αμαλία Νίνου, Δημήτρης Παπανικολάου, Μαρία Σκουλά, Έλενα Τοπαλίδου, Γιάννης Τσορτέκης, Ορέστης Χαλκιάς.
Σάββατο 8/7 στις 21:00
10-50€
Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, Αρχαιολογικός Χώρος Ασκληπιείου, Επίδαυρος

4. H Δημοκρατία του Μπακλαβά, του Ανέστη Αζά στο Εθνικό Θέατρο

Μετά τα διαδοχικά sold-out σε Ελλάδα και εξωτερικό ‒μεταξύ άλλων στο Σεράγεβο (Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου MESS – Βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού στον Γιώργο Κατσή), στα Σκόπια (MOT Festival) και στη Ζυρίχη (Kurtheater Baden)‒, η σουρεαλιστική κωμωδία του Ανέστη Αζά«Δημοκρατία του Μπακλαβά»  επέστρεψε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Ένα απρόσμενα ξεκαρδιστικό θεατρικό ψευδοντοκιμαντέρ, που αν και αντλεί έμπνευση από τα ιστορικά γεγονότα του 1821, τοποθετείται στο σύγχρονο, ψηφιακά διασυνδεδεμένο, κόσμο μας διερευνώντας ζητήματα ταυτότητας και πολιτικής οργάνωσης, μέσα από το φίλτρο του σήμερα. Παίζουν: Κατερίνα Μαυρογεώργη, Cem Yigit Üzümoglu, Γιώργος Κατσής, Gary Salomon.
Σάββατο 8/7 στις 17:00 & 20:30
5-15€

Εθνικό Θέατρο (Σκηνή “Νίκος Κούρκουλος”), Αγίου Κωνσταντίνου 22, Αθήνα

5. Όποιος θέλει να χωρίσει… να σηκώσει το χέρι του!, του Γιώργου Καπουτζίδη στο Βεάκειο

Μετά την sold-out επιτυχία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, η παράσταση, «Όποιος θέλει να χωρίσει… να σηκώσει το χέρι του!», του Γιώργου Καπουτζίδη περιοδεύει σε ολόκληρη τη χώρα. Η Κατιάνα Μπαλανίκα συναντά και πάλι τους Μαριλού Κατσαφάδου, Ανθή Σαββάκη, Ευθύμη Γεωργόπουλο και Αποστόλη Ψαρρό – μέλη του θιάσου της πρώτης παράστασης – και μαζί με τις νέες προσθήκες στην ομάδα, Ηρώ Πεκτέση, Γιώργο Ξούλο, Μάριο Δερβιτσιώτη, έρχονται για να μεταδώσουν το γέλιο, τη ζωντάνια και την ευαισθησία του Γιώργου Καπουτζίδη, σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Κυριακή 9/7 στις 21:30
17-20€
Βεάκειο, Ηρακλείου 13, Πειραιάς

6. Ο διεθνούς φήμης τραγουδιστής της τζαζ, José James, στο Ηρώδειο

Ο διεθνούς φήμης τραγουδιστής της σύγχρονης τζαζ σκηνής, José James, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, για να παρουσιάσει ένα μουσικό show αφιερωμένο όχι απλά στους δικούς του μουσικούς ήρωες αλλά και σε αυτούς που υποκλίνεται όλη η παγκόσμια τζαζ σκηνή: Στην Billie Holiday, στον Βill Withers και στην Erykah Badu. Στις 8 Ιουλίου 2023, στο εμβληματικό Ωδείο Ηρώδου του Αττικού.
Σάββατο 8/7 στις 21:00
25-65€

Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, Οδός Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑRockwave Festival 2023: Όσα πρέπει να ξέρετε για το rock 3ήμερο στο TerraVibe12.09.2018

7. Rockwave 2023 – Day 3: Black Keys, Puscifer, VV ετοιμάζονται να ταρακουνήσουν το Terra Vibe

Μία εβδομάδα μετά τη μεγαλειώδη συναυλία του Robbie Williams στο Terra Vibe, το Rockwave Festival υποδέχεται τους Black Keys, οχτώ χρόνια μετά τη δυναμική τους εμφάνισή στην Ελλάδα. Το ντουέτο των Dan Auerbach (κιθάρα, τραγούδι) και Patrick Carney (τύμπανα) άνοιξε την αυλαία του 20ου Rockwave Festival το 2015 στο κατάμεστο TerraVibe προσφέροντας στο ελληνικό κοινό μια από τις κορυφαίες live εμφανίσεις εκείνης της χρονιάς. Τώρα, έφτασε η ώρα να τους απολαύσουμε και πάλι ζωντανά. Οι Black Keys μας καλούν σε ένα αυθόρμητο, old-fashioned rock ‘n roll πάρτυ γεμάτο uplift τραγούδια. Το line up συμπληρώνουν Puscifer, Ville Valo, Kishi Bashi και Frenzee.
Σάββατο 8/7 * οι πόρτες ανοίγουν στις 16:30
Από 49,50€
Terra Vibe, Εθνική Οδός Αθηνών – Λαμίας 37ο ΧΛΜ, Ωρωπού, 190 11 Μαλακάσα

8. Rockwave 2023: Ρίχνει αυλαία με Villagers Of Ioannina City, 1000mods, Mother of Millions

Στις 9 Ιουλίου το Rockwave φιλοξενεί δύο από τα πιο βαριά ονόματα της εγχώριας μουσικής σκηνής που διαπρέπουν εντός και εκτός Ελλάδος, τους Villagers Of Ioannina City και τους 1000mods. Δυο συγκροτήματα της νεότερης γενιάς, με ελληνική ονομασία προέλευσης αλλά με διεθνές μουσικό χαρακτήρα, που εκπροσωπούν με τον καλύτερο τρόπο τον σκληρό ήχο. Στο line up έρχεται να προστεθεί το prog-metal κουαρτέτο των Mother of Millions. Μαζί τους οι Sadhus, Project Renegade, Soundtruck και Ganzi Gun.
Κυριακή 9/7 * οι πόρτες ανοίγουν στις 15:00
19,50€
Terra Vibe, Εθνική Οδός Αθηνών – Λαμίας 37ο ΧΛΜ, Ωρωπού, 190 11 Μαλακάσα

9. Ο Ψαραντώνης στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου

Απόκοσμος, άχρονος και βαθιά γειωμένος, σε κάθε του συναυλία μαγεύει με την απαράμιλλη δεξιοτεχνία του στην κρητική λύρα και συγκλονίζει με την ερμηνεία του· πατώντας γερά στο παρελθόν αυτοσχεδιάζει και δημιουργεί μια νέα παράδοση· βρυχάται και ζωντανεύει τον αρχέγονο ήχο της Κρήτης. Φέτος, στα 85 του χρόνια, ο μεγάλος λυράρης Ψαραντώνης θα συναντήσει το κοινό του Φεστιβάλ στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου, το Σάββατο 8 Ιουλίου.
Σάββατο 8/7 στις 21:30
5-25€
Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου

10. Έλλη Πασπαλά και Vassilikos κάνουν ένα “ταξίδι στην αμερικανική μουσική” στο Ηρώδειο

Την Κυριακή 9 Ιουλίου η Έλλη Πασπαλά θα τραγουδήσει αγαπημένα τραγούδια από την αμερικανική δισκογραφία, παρέα με τον Vassilikos, σε μία αξέχαστη βραδιά στο Ηρώδειο. Μια ανθολογία αμερικανικών τραγουδιών περιλαμβάνει πάντα κάποια από τα αριστουργήματα των Τζορτζ Γκέρσουιν, Κόουλ Πόρτερ και Λέοναρντ Μπέρνσταϊν και τραγούδια όπως τα κλασικά πλέον «Over the Rainbow», «Moon River», «Cry Μe a River», που έχουν ταξιδέψει δεκαετίες ολόκληρες στον χρόνο, φτάνοντας με μελωδικότητα και αρμονία μέχρι το σήμερα. Τους συνοδεύει ένα μουσικό σύνολο από σπουδαίους σολίστες, με επιμέλεια και ενορχήστρωση από τον σαξοφωνίστα και συνθέτη Ντέιβιντ Λυντς.
Κυριακή 9/7 στις 21:00
10-50€

Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΈλλη Πασπαλά: Δεν έχω την ανάγκη να εντυπωσιάσω, αλλά να επικοινωνήσω12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b