MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Family Weekend: 8 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά

Συγκεντρώσαμε για εσάς μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη και το διαδίκτυο για να περάσετε δημιουργικές ώρες με την οικογένειά σας το Σαββατοκύριακο 8-9 Ιουλίου 2023.

Οι Burger Project στήνουν ένα πάρτι για όλη την οικογένεια στον Kήπο του Μεγάρου
Monopoli Team

Μουσική

Οι Burger Project στήνουν ένα πάρτι για όλη την οικογένεια στον Kήπο του Μεγάρου

Το Σάββατο 8 Ιουλίου, οι αγαπημένοι μικρών και μεγάλων Burger Project επιστρέφουν, ανανεωμένοι και δροσεροί, προσκαλώντας μας σε ένα χορταστικό εφ’ όλης της ύλης οικογενειακό πάρτι στον Kήπο του Μεγάρου Μουσικής ΑθηνώνΣτο πρόγραμμα μπαίνουν οι γνωστές επιτυχίες αλλά και καινούργια τραγούδια των Burger Project, απρόσμενα κομμάτια από το παγκόσμιο ρεπερτόριο, χιούμορ και αυτοσχεδιασμός και διαδραστικά μουσικά παιχνίδια. Οι πόρτες ανοίγουν στις 18:00με ένα ξεσηκωτικό DJ Set από το Bobos Family Radio καθώς και ένα περιφερόμενο Bubble Juggling δρώμενο από τους Kokoika. Η συναυλία θα αρχίσει στις 19:00, ενώ το πρόγραμμα θα κλείσει με ένα DJ Set από τους ίδιους τους μουσικούς του συγκροτήματος.
Σάββατο 8/7, 18:00. Η εκδήλωση απευθύνεται σε παιδιά 3-12 ετών.
Τιμή εισιτηρίου: 10€ (κατ’ άτομο). Προπώληση εδώ

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα. Τηλέφωνο: 210 7282000 | Email: [email protected] | https://www.megaron.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣινεμά στις Πλατείες: Το Φεστιβάλ Ολυμπίας φέρνει τον κινηματογράφο σε 40 χωριά της Ηλείας12.09.2018

Θέατρο

«Το Καρναβάλι των Ζώων»: Μια μουσική παράσταση για παιδιά σε καλοκαιρινή περιοδεία

H εταιρεία θεατρικών παραγωγών Μέθεξις και ο Χρήστος Τριπόδης (σκηνοθεσία) παρουσιάζουν το διασημότερο μουσικό παραμύθι που έχει γραφτεί για παιδιά: «Το Καρναβάλι των Ζώων» (Le Carnaval des animaux) του Camille Saint-Saëns, σε μία καλοκαιρινή περιοδεία στην Αττική και στην περιφέρεια. Το έργο παρουσιάζεται σε κείμενα του Γιώργου Γαλίτη και ενορχήστρωση του Αλέξανδρου Γκόνη, σε μεταγραφή για πιάνο, βιολί, φλάουτο, βιολοντσέλο, μεταλλόφωνο και κρουστά. Πρόκειται για μία θεατρική προσέγγιση του μουσικού έργου, με τραγούδια βασισμένα στις κλασικές μελωδίες του συνθέτη, χορογραφίες, διαδραστικό παιχνίδι και θέατρο σκιών.
*Πρωταγωνιστούν: Ειρήνη Ψυχράμη, Λυδία Σγουράκη, Χριστίνα Μπίτου, Αριάννα Ζαρμακούπη | Μουσικοί: Ηλίας Γυφτονικολός – Βιολί, Μυρτώ Ξηρουχάκη – Βιολοντσέλο, Κωνσταντίνα Βεντούρη Ρούσσου – Φλάουτο, Εύα Τσάγκλα – Πιάνο, Ειρήνη Ψυχράμη – Κρουστά – τραγούδι.
Κυριακή 9/7, 21:00
Εισιτήριο: 10€. Προπώληση: viva.gr.
Κηποθέατρο Νίκαιας, Κύπρου & Προύσης – Νίκαια. Τηλέφωνο: 21 0490 6021.

Αισωπομαχίες, από την ομάδα Μικρός Νότος σε καλοκαιρινή περιοδεία (παιδιά 4+)

Οι «Αισωπομαχίες», η παράσταση για παιδιά της θεατρικής ομάδας Μικρός Νότος, παρουσιάζεται, αυτό το καλοκαίρι, σε υπαίθριους χώρους της Αττικής. 5 γνωστοί και πολυαγαπημένοι μύθοι του Αισώπου ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια μικρών και μεγάλων, με αγνά χειροποίητα υλικά, διαδραστικά παιχνίδια, ζωντανή μουσική και τραγούδια, με χιούμορ και απρόβλεπτες μεταμορφώσεις. Μάχες, έριδες, συγκρούσεις, ανταγωνισμοί και αψιμαχίες συνθέτουν ένα σκηνικό εκρηκτικό σε μία παράσταση όπου τα παιδιά αναλαμβάνουν σημαντικό και ενεργό ρόλο στην εξέλιξη των ιστοριών. Σάββατο 8 Ιουλίου, στις 19:00, στην Καισαριανή, στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού. Κυριακή 9 Ιουλίου, στις 10:30, στα Βριλήσσια, στο  Modus Vivendi By Krateros Katsoulis, 9 Ιουλίου στις 10.30πμ.
Διάρκεια Παραστάσεων: 11 Ιουνίου – 23 Ιουλίου 2023 | Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα παραστάσεων της περιοδείας εδώ.
Τιμές Εισιτηρίων: Προπώληση: 10 ευρώ / Εισιτήριο στο ταμείο: 12 ευρώ | Εισιτήρια: ticketservices.gr.
Σάββατο 8 Ιουλίου, στις 19:00, στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού, Καισαριανή.
Κυριακή 9 Ιουλίου, στις 10:30, στο Modus Vivendi By Krateros Katsoulis, Τροίας 1, Βριλήσσια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣινεμά στις Πλατείες: Το Φεστιβάλ Ολυμπίας φέρνει τον κινηματογράφο σε 40 χωριά της Ηλείας12.09.2018

Κινηματογράφος

Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;: Μια μεταγλωττισμένη γαλλική κωμωδία στους κινηματογράφους

Ο διασημότερος σκανταλιάρης, φτάνει επιτέλους στη μεγάλη οθόνη για να τον γνωρίσουμε καλύτερα και να ξεκαρδιστούμε με τις τρέλες του. Στο σχολείο, ο Τοτό είναι ο καλύτερος στο να κάνει τους φίλους του να γελούν με τις τρέλες του – στο να παρακολουθεί στο μάθημα, όχι και τόσο! Όπως στο σχολείο, έτσι και στο σπίτι, τα αστεία του Τοτό συχνά καταλήγουν σε καταστροφή… Η τελευταία; Ένα τεράστιο γλυπτό πέφτει κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης που διοργανώνει το αφεντικό του πατέρα του! Όλοι αμέσως υποπτεύονται τον γνωστό μας κατεργάρη, όμως αυτή τη φορά, ο Τοτό επιμένει ότι είναι αθώος και αρνείται να κατηγορηθεί για κάτι που δεν έκανε. Όταν κανείς δε φαίνεται διατεθειμένος να τον πιστέψει, ο Τοτό αποφασίζει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του: μαζί με τους καλύτερους φίλους του, θα ερευνήσει την υπόθεση και θα βρει τον πραγματικό ένοχο για να αποκαταστήσει το όνομά του. *Σκηνοθεσία: Πασκάλ Μπουρντιό.
Κριτική και αίθουσες προβολής εδώ

Park your Cinema και Park your Cinema Kids: Οι δωρεάν κινηματογραφικές προβολές του ΚΠΙΣΝ συνεχίζονται και τον Ιούλιο

Το Park your Cinema, η ενότητα υπαίθριων κινηματογραφικών προβολών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), συνεχίζεται και τον Ιούλιο και προσκαλεί το κοινό σε αξέχαστες βραδιές κάτω απ’ τ’ αστέρια στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος. Στο Park your Cinema Kids, οι ταινίες που επιλέγει το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας (AΤΗICFF), υπενθυμίζουν σε μικρούς και μεγάλους ότι η μαγεία μπορεί να κρύβεται πίσω από τις φαινομενικά πιο συνηθισμένες ιστορίες. Σάββατο 08/07, 21:00, Ξέφωτο – «Ο Κοτολαγός και το Χάμστερ του Σκότους»: Η ταινία ακολουθεί έναν νεαρό ήρωα γεννημένο μισό κοτόπουλο, μισό λαγό που υιοθετήθηκε από τον Βασιλιά Πίτερ, έναν διάσημο λαγο-εξερευνητή. Πρόθυμος να ταιριάξει και να αγαπηθεί παρά τη διαφορετικότητά του, έχει εμμονή με την περιπέτεια… αν και αδέξιος. Όταν ο μεγαλύτερος εχθρός του βασιλείου, ο ίδιος του ο θείος, δραπετεύσει από τη φυλακή και απειλήσει να ανατρέψει τον πατέρα του, ο Κοτολαγός θα ξεκινήσει έναν επικό αγώνα ενάντια στον χρόνο για να τον σταματήσει. *Η ταινία θα προβληθεί μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.
Σάββατο 8/7, 21:00
Ελεύθερη Είσοδος
Ξέφωτο, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα. Τηλ: (+30) 216 8091000. Email: [email protected] | https://www.snfcc.org/.

The Ellinikon Experience Park: Κινηματογραφικές προβολές για όλη την οικογένεια

«Ο Καλόσαυρος»

Ένα συναρπαστικό ταξίδι ξεκινάει για όλη την οικογένεια στο The Ellinikon Experience Park με την υπογραφή της «Μικρόπολις» – του μεγαλύτερου φεστιβάλ κοινωνικής ευαισθητοποίησης για παιδιά και γονείς. Από τις 20 Ιουνίου στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην Πλατεία Α του Πάρκου, θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε θεματικά αφιερώματα σε βραβευμένους δημιουργούς της μεγάλης οθόνης, κωμωδίες και πρόσφατα blockbuster, αλλά και αγαπημένες, κλασσικές ταινίες. Το φεστιβάλ θα συνεχιστεί μέχρι και τον Σεπτέμβριο και θα ενισχυθεί με ενδιαφέρουσες πολιτιστικές και καλλιτεχνικές δράσεις για όλους. Σάββατο 8 Ιουλίου, στις 20:45 – Στο μαγικό κόσμο της Pixar: «Ο Καλόσαυρος». Κυριακή  9 Ιουλίου, στις 20:45 Family Live Action «Ντάμπο». *Δείτε περισσότερες δράσεις του The Ellinikon Experience Park για μικρούς και μεγάλους εδώ.
Σάββατο 1/7 και Κυριακή 2/7, στις 20:45

Ελεύθερη Είσοδος
Πλατεία Α, The Ellinikon Experience Park, Ελληνικό. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 30 2162020900. https://experiencepark.theellinikon.com.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑThe Ellinikon Experience Park: Καλοκαίρι με ψυχαγωγία, ευεξία και αθλητικές δράσεις για όλους12.09.2018

Εκπαιδευτικά προγράμματα

«Η πρώτη μου βόλτα στο Μουσείο!»: Ξενάγηση για νέους γονείς με βρέφη 0-20 μηνών στη μόνιμη συλλογή του μουσείου του Ιδρύματος Γουλανδρή

Το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή παρουσιάζει τη δράση «Η πρώτη μου βόλτα στο Μουσείο!», μια ειδικά σχεδιασμένη ξενάγηση για νέους γονείς με βρέφη από 0 έως 20 μηνών που πραγματοποιείται στις αίθουσες της μόνιμης Συλλογής του Μουσείου. Η εισηγήτρια του Τμήματος Εκπαίδευσης του Ιδρύματος καλωσορίζει τους γονείς και τα παιδιά και τους οδηγεί σε μια βιωματική βόλτα ανάμεσα σε σημαντικά έργα τέχνης του 19ου και 20ου αιώνα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών. Αποκαλύπτοντας τη μαγεία που κρύβει το Μουσείο για όλες τις ηλικίες, η ξενάγηση περιλαμβάνει ήχους και δραστηριότητες που επιτρέπουν στις νέες οικογένειες να εξερευνήσουν τη Συλλογή, συμμετέχοντας σε μια διαδραστική μουσειακή εμπειρία. *Οι γονείς μπορούν να συμμετέχουν έχοντας μαζί τους το/τα μωρό/ά σε καρότσι ή σε μάρσιπο.
Επιλεγμένες Κυριακές του Ιουλίου:  02/07, 09/07, 16/07 | 10.30-11.30

Κόστος συμμετοχής (ένας γονέας/συνοδός & παιδί): 15€. Κόστος συμμετοχής για Young και Family Members: 12€. Αγοράστε το εισιτήριο σας εδώ.
Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, Αθήνα, Οδός Ερατοσθένους 13, Αθήνα 116 35, T. 210 72 52 895, F. 210 72 35 467, E. [email protected].

Παράξενα πλάσματα στο Μουσείο Ακρόπολης: Παρουσίαση για οικογένειες με παιδιά έως 12 ετών στο Μουσείο Ακρόπολης

Έχετε παιδιά μέχρι 12 ετών; Στο Μουσείο Ακρόπολης θα ανακαλύψετε μαζί τους τον Ιππαλεκτριώνα, τους Κενταύρους, τον Τυφώνα, τον Τρίτωνα και πολλά άλλα παράξενα πλάσματα. Πλάσματα της γης, της θάλασσας και του αέρα, δημιουργήματα της φαντασίας των αρχαίων, προσκαλούν σε ένα παιχνίδι εξερεύνησης, παρατήρησης και γνώσης. Φεύγοντας, τα παιδιά παίρνουν στο σπίτι τα υλικά για να δημιουργήσουν τα δικά τους παράξενα πλάσματα. Και αν θέλουν, μπορούν να τα φωτογραφίσουν και να ταστείλουν στο acropolismuseumkids.gr.
Από 07 Νοεμβρίου 2021  έως 29 Οκτωβρίου 2023. Κάθε Κυριακή, 11:00 π.μ.
Συμμετοχή: Εγγραφή μέσω ηλεκτρονικής κράτησης στο events.theacropolismuseum.gr.
Κόστος συμμετοχής: Η συμμετοχή στη δράση είναι ελεύθερη για τα παιδιά. Για τους γονείς/συνοδούς είναι απαραίτητη η έκδοση εισιτηρίου ημέρας (5 ευρώ).
Μουσείο Ακρόπολης, Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, Αθήνα | Τηλ: 210 900 09 00. Ε: [email protected] | https://www.theacropolismuseum.gr/

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b