MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Πέμπτη 6 Ιουλίου

Παρακάτω θα βρείτε τις δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, σήμερα Πέμπτη 6 Ιουλίου.

Monopoli Team

1. H Δημοκρατία του Μπακλαβά του Ανέστη Αζά στο Εθνικό Θέατρο

Μετά τα διαδοχικά sold-out σε Ελλάδα και εξωτερικό ‒μεταξύ άλλων στο Σεράγεβο (Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου MESS – Βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού στον Γιώργο Κατσή), στα Σκόπια (MOT Festival) και στη Ζυρίχη (Kurtheater Baden)‒, η σουρεαλιστική κωμωδία του Ανέστη Αζά, «Δημοκρατία του Μπακλαβά»  επιστρέφει στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Ένα απρόσμενα ξεκαρδιστικό θεατρικό ψευδοντοκιμαντέρ, που αν και αντλεί έμπνευση από τα ιστορικά γεγονότα του 1821, τοποθετείται στο σύγχρονο, ψηφιακά διασυνδεδεμένο, κόσμο μας διερευνώντας ζητήματα ταυτότητας και πολιτικής οργάνωσης, μέσα από το φίλτρο του σήμερα. Παίζουν: Κατερίνα Μαυρογεώργη, Cem Yigit Üzümoglu, Γιώργος Κατσής, Gary Salomon.
Πέμπτη 6/7 στις 19:30, Παρασκευή 7/7 στις 21:00, Σάββατο 8/7 στις 17:00 & 20:30
5-15€

Εθνικό Θέατρο (Σκηνή “Νίκος Κούρκουλος”), Αγίου Κωνσταντίνου 22, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤα 20+2 highlights του Φεστιβάλ Αθηνών 202312.09.2018

2. Μυστήριο 93 Ξυλίκι: Ένα θεατροποιημένο αναλόγιο για τον χρόνο, την αρπαγή και την απουσία στην Ελευσίνα

Το Θεατροποιημένο αναλόγιο «Μυστήριο 93 Ξυλίκι Post Scriptum», με την Ιωάννα Παππά, τον Άλκη Παναγιωτίδη και τον Αντρέα Μαντά, συνοδεία ζωντανής, πρωτότυπης μουσικής από τον Βρετανό μπασίστα, συνθέτη και παραγωγό, Jah Wobble και τους Tian, παρουσιάζεται στο Πάρκινγκ του Παλαιού Ελαιουργείου Ελευσίνας. Οι τρεις ηθοποιοί απαγγέλουν το πρωτότυπο, ειδικά γραμμένο για την παράσταση κείμενο, με λόγο συμβολικό, που εμπνέεται από τα Αρχέτυπα και βρίσκει την έμπνευσή του σε σύμβολα αρχαία αλλά και νεωτερικά, θίγοντας θέματα πανανθρώπινα και άχρονα, όπως τον πόνο της απώλειας, την αλλοτρίωση, τη μοναξιά, τη λύτρωση του ονείρου. Σαν να πραγματοποιούν μια σεάνς στο σήμερα, στέλνοντας με την αφήγησή τους το νήμα της ιστορίας ταυτόχρονα στο παρελθόν και το μέλλον.
Πέμπτη 6/7 στις 21:15
5-10€
Parking Παλαιού Ελαιουργείου Ελευσίνας

3. Ηλέκτρα, σε σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ στο Θέατρο Βράχων

Η «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ και με τη Λένα Παπαληγούρα στον ομώνυμο ρόλο, ξεκινάει καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα και κάνει απόψε στάση στο Θέατρο Βράχων. Ένα σύμπαν που βουλιάζει στην διαφθορά και την αδικία. Ένας κόσμος αντιηρωικός όπου τα πάντα έχουν ανατραπεί και η τάξη των πραγμάτων έχει διασαλευτεί επικίνδυνα. Σε αυτόν τον κόσμο, η Ηλέκτρα επιλέγει να αποτελέσει το μοναδικό κύτταρο ζωντανής συνείδησης που δεν θα πάψει να καταγγέλλει στο διηνεκές την ανηθικότητα και την υποκρισία. Η φωνή της αποτελεί μια γενναία και δυναμική πράξη ενεργητικής αντίστασης που ενοχλεί διαρκώς και υπενθυμίζει ακατάπαυστα την ανάγκη για αποκατάσταση της φρικτής αδικίας.
Πέμπτη 6/7 στις 21:00
17-20€
Θέατρο Βράχων, Νεαπόλεως 58, Βύρωνας

4. Όποιος θέλει να χωρίσει… να σηκώσει το χέρι του!, του Γιώργου Καπουτζίδη στο Δημοτικό θέατρο Ηλιούπολης

Μετά την sold-out επιτυχία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, η παράσταση, «Όποιος θέλει να χωρίσει… να σηκώσει το χέρι του!», του Γιώργου Καπουτζίδη περιοδεύει σε ολόκληρη τη χώρα. Η Κατιάνα Μπαλανίκα συναντά και πάλι τους Μαριλού Κατσαφάδου, Ανθή Σαββάκη, Ευθύμη Γεωργόπουλο και Αποστόλη Ψαρρό – μέλη του θιάσου της πρώτης παράστασης – και μαζί με τις νέες προσθήκες στην ομάδα, Ηρώ Πεκτέση, Γιώργο Ξούλο, Μάριο Δερβιτσιώτη, έρχονται για να μεταδώσουν το γέλιο, τη ζωντάνια και την ευαισθησία του Γιώργου Καπουτζίδη, σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Πέμπτη 6/7 και Παρασκευή 7/7 στις 21:30
17-20€
Δημοτικό θέατρο Ηλιούπολης, Γαρδίκη & Σμόλικα, Ηλιούπολη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑπό τον Tom Odell μέχρι τους Melvins: Οι συναυλίες που θα δούμε στην Τεχνόπολη το καλοκαίρι12.09.2018

5. Sweet Summer Sun Festival στην Τεχνόπολη

Μια πρωτόγνωρη για τα ελληνικά χρονικά διοργάνωση, μια ανοιχτή βεντάλια της παγκόσμιας jazz σκηνής, με μουσικούς και συγκροτήματα από όλον τον κόσμο. Μια βραδιά γεμάτη jazz ήχους έρχεται σήμερα στη σκηνή της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων. Με το supergroup The Aristocrats, τους βιρτουόζους Take Off Collective και τους Έλληνες NUKeLEUS trio και Soulstice, να ανακατεύουν jazz, blues και funk με δόσεις rock, σύγχρονης κλασικής μουσικής, ακόμη και metal.
Πέμπτη 6/7 από τις 18:45
Όρθιοι 20€ / καθήμενοι 25€
Τεχνόπολη Δήμου Αθηνάιων, Πειραιώς 100, Γκάζι

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b