MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

«Δεν ήξερα ότι είναι αρχαίο μνημείο»: Ο τουρίστας που χάραξε με κλειδί το Κολοσσαίο ζητά συγγνώμη

Ο τουρίστας που πρόσφατα προκάλεσε την οργή του κόσμου με την πράξη βανδαλισμού του πάνω στον τοίχο του αρχαίου Κολοσσαίου της Ρώμης, ταυτοποιήθηκε.

Credits: Tommao wang/Unsplash
Monopoli Team

Υπενθυμίζεται πως στα τέλη του Ιουνίου είχε κάνει τον γύρο του διαδικτύου ένα βίντεο που αποτύπωνε έναν τουρίστα τη στιγμή που σκαλίζει τον πέτρινο τοίχο του ιστορικού Κολοσσαίου, ηλικίας 1.937 ετών, χρησιμοποιώντας μάλιστα ένα σετ κλειδιών. Συγκεκριμένα, ο τουρίστας ήθελε να χαράξει το όνομα το δικό του και της συντρόφου του, “Ivan + Hayley 23”, καθώς και την ημερομηνία της επίσκεψής τους στο μνημείο.

Το βίντεο φυσικά προκάλεσε αντιδράσεις, με τον κόσμο να καλεί την αστυνομία να αναλάβει δράση εντοπίζοντας τον τουρίστα και επιβάλλοντάς του σχετικό πρόστιμο για βανδαλισμό. Μάλιστα, ο υπουργός Πολιτισμού της Ιταλίας, Gennaro Sangiuliano, είχε κοινοποιήσει το εν λόγω βίντεο στο Twitter στις 26 Ιουνίου γράφοντας πως ελπίζει ο βάνδαλος να «ταυτοποιηθεί σύντομα και να του επιβληθούν κυρώσεις σύμφωνα με τον νόμο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΙταλία: Βίντεο με τουρίστα που χαράσσει με κλειδί πάνω στο Κολοσσαίο προκαλεί την οργή του κόσμου12.09.2018

Οι έρευνες, λοιπόν, για τον εντοπισμό του τουρίστα ξεκίνησαν και έτσι σήμερα οι αρχές έχουν στα χέρια τους τα στοιχεία του ίδιου. Πρόκειται για τον Ivan Dimitrov, έναν 27χρονο γυμναστή από τη Βουλγαρία, σύμφωνα με πληροφορίες του Guardian, ο οποίος τελικά εντοπίστηκε από την ιταλική αστυνομία στο Μπρίστολ της Αγγλίας όπου ο ίδιος ζει μόνιμα.

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, ο Dimitrov μπορεί να αντιμετωπίσει πρόστιμο ύψους έως και 16.000 δολαρίων και πέντε χρόνια φυλάκιση!

Παρ’ όλα αυτά, ο Dimitrov αποφάσισε να αποστείλει μία επιστολή απευθυνόμενος στον δήμαρχο της Ρώμης, Roberto Gualtieri, αλλά και στους κατοίκους της Αιώνιας Πόλης,  ζητώντας συγνώμη για την πράξη του. «Μέσα από αυτές τις γραμμές, θα ήθελα να απευθύνω την εγκάρδια και ειλικρινή μου συγγνώμη στους Ιταλούς και σε ολόκληρο τον κόσμο για τη ζημιά που προκάλεσα σε ένα μνημείο που εκ των πραγμάτων, αποτελεί μέρος της διεθνούς πολιτιστικής κληρονομιάς», υπογραμμιζει μεταξύ άλλων στην επιστολή του.

Παράλληλα προσθέτει ότι «δεν είχε καταλάβει ότι βρισκόταν στον πασίγνωστο αυτό χώρο και μόνο στην συνέχεια πληροφορήθηκε ότι επρόκειτο για αρχαίο μνημείο». Σαφώς, όπως ισχυρίστηκε, δεν γνώριζε την ηλικία του αρχαίου μνημείου και ούτε και τη «σοβαρότητα της πράξης που διαπράχθηκε».

Με πληροφορίες από Insider. 

Περισσότερα από Περίεργα
VIMA_WEB3b