MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Ιταλία: Βίντεο με τουρίστα που χαράσσει με κλειδί πάνω στο Κολοσσαίο προκαλεί την οργή του κόσμου

Οργισμένες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Ιταλία βίντεο που δείχνει έναν τουρίστα τη στιγμή που χαράσσει με κλειδί το όνομα το δικό του και της συντρόφου του πάνω στον τοίχο του αρχαίου Κολοσσαίου της Ρώμης.

Monopoli Team

Ένας περαστικός τράβηξε το εν λόγω βίντεο που δείχνει τον τουρίστα τη στιγμή που σκαλίζει τον πέτρινο τοίχο του ιστορικού κτιρίου, ηλικίας 1.937 ετών, χρησιμοποιώντας μάλιστα ένα σετ κλειδιών.

Συγκεκριμένα, ο τουρίστας φαίνεται να χαράσσει το “Ivan + Hayley 23”, πιθανότατα θέλοντας να καταγράψει την ημερομηνία της επίσκεψής τους, η οποία σύμφωνα με τον άνδρα που κατέγραψε το βίντεο, ήταν την περασμένη Παρασκευή στις 23 Ιουνίου.

Το βίντεο φυσικά κάνει τον γύρο του διαδικτύου και έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις με τον κόσμο να καλεί την αστυνομία να αναλάβει δράση εντοπίζοντας τον τουρίστα και επιβάλΛοντάς του σχετικό πρόστιμο για βανδαλισμό.

Σε δήλωσή του, ο υπουργός Πολιτισμού της Ιταλίας, Gennaro Sangiuliano, είπε: «Θεωρώ πολύ σοβαρό, ανάξιο και σημάδι μεγάλης αγένειας το γεγονός ότι ένας τουρίστας αλλοιώνει ένα από τα πιο διάσημα μέρη στον κόσμο, μια ιστορική κληρονομιά όπως το Κολοσσαίο, για να χαράξει το όνομα της αρραβωνιαστικιάς του. Ελπίζω ότι αυτός που έκανε αυτή τη χειρονομία θα τιμωρηθεί σύμφωνα με τους νόμους μας».

Με τη σειρά της η διευθύντρια του Κολοσσαίου, Alfonsina Russo, ενημέρωσε πως οι Καραμπινιέρι έχουν ξεκινήσει ήδη έρευνα για τον εντοπισμό του τουρίστα. «Όταν αμόρφωτοι άνθρωποι επισκέπτονται το Κολοσσαίο συμβαίνει αυτό το είδος χουλιγκανισμού, αλλά ελπίζω να μην υπάρξουν αντιγραφείς», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που τουρίστες βανδαλίζουν το σπουδαίο αυτό μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς που μάλιστα θεωρείται κι ένα από τα επτά θαύματα του σύγχρονου κόσμου.

Υπενθυμίζεται πως το 2020, Ιρλανδός τουρίστας συνελήφθη με την ίδια κατηγορία, ενώ το 2014, Ρώσος τουρίστας είχε λάβει πρόστιμο 20.000 ευρώ γιατί είχε σκαλίσει ένα γράμμα πάνω σε τούβλο.

Τα πρόστιμα γι’ αυτές τις περιπτώσεις ξεκινούν από τα 2.065 ευρώ, ενώ μπορεί να επιβληθεί και φυλάκιση ενός έτους.

Η αρχαιολόγος που είναι υπεύθυνη για το μνημείο, τόνισε την ανάγκη το «Κολοσσαίο να προστατευθεί και να παραδοθεί στις επόμενες γενιές».

Με πληροφορίες από Daily Mail.

Περισσότερα από Περίεργα
VIMA_WEB3b