MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Τετάρτη 5 Ιουλίου

Παρακάτω θα βρείτε τις δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, σήμερα Τετάρτη 5 Ιουλίου.

Monopoli Team

1. O Γυάλινος Κόσμος, σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη στο Θέατρο Πέτρας

O «Γυάλινος Κόσμος» του Τενεσί Ουίλιαμς, σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη, με την Κάτια Δανδουλάκη στον εμβληματικό ρόλο της Αμάντα και τους Ιωάννα Παππά, Κωνσταντίνο Μπιμπή, Ρένο Ρώτα, επιστρέφει με περιοδεία στην Ελλάδα και το φετινό καλοκαίρι. Ο Γυάλινος Κόσμος –ίσως το αντιπροσωπευτικότερο έργο του συγγραφέα που με τη δραματουργία του σημάδεψε τη μεταπολεμική Αμερική–, γράφτηκε το 1944. Πρόκειται για έργο ποιητικής πνοής και βαθιάς ανθρώπινης ευαισθησίας, όπου ο κόσμος της σκληρής πραγματικότητας συμπλέκεται με την εύθραυστη ομορφιά της φαντασίας και του ονείρου.
Τετάρτη 5/7 στις 21:30
15-20€
Θέατρο Πέτρας, Μ. Μερκούρη, Πετρούπολη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤα 20+2 highlights του Φεστιβάλ Αθηνών 202312.09.2018

2. Βάκχες: Μια ανατρεπτική queer ανάγνωση της τραγωδίας του Ευριπίδη στην Πειραιώς 260

Η Έλλη Παπακωνσταντίνου παρουσιάζει για δεύτερη ημέρα τις «Βάκχες» στην Πειραιώς 260, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Η Ελληνίδα δημιουργός που τα τελευταία χρόνια έχει κερδίσει τη διεθνή αναγνώριση, παραδίδει στο κοινό μια πρωτότυπη ανάγνωση της τραγωδίας του Ευριπίδη, ένα σύγχρονο έργο για τη ρευστότητα των φύλων, που συνδέει το θέατρο, την όπερα, τη μουσική και την περφόρμανς. «Αντλώντας από το γνωστό μύθο, γράφω και σκηνοθετώ ένα έργο για το τέλος της πατριαρχίας. Στον πυρήνα του η θηλυκότητα και το queer. Στις Βάκχες διαβάζω ακριβώς αυτό το άνοιγμα της εποχής προς τη δυνατότητα μιας άλλης κατανόησης του κόσμου», λέει η ίδια η Έλλη Παπακωνσταντίνου.
Τετάρτη 5/7 στις 21:00, Πέμπτη 6/7 στις 21:30
5-20€
Πειραιώς 260 – Χώρος Η, Καλλιθέα

3. Ο δεξιοτέχνης ουτίστας Anouar Brahem με το κουαρτέτο του στο Ηρώδειο

Στη σκηνή του Ηρωδείου για μια μοναδική συναυλία στις θα βρεθεί ο κορυφαίος δεξιοτέχνης στο ούτι Anouar Brahem, ένα πραγματικό φαινόμενο της παγκόσμιας μουσικής. Μετά από την εμπειρία που πρόσφερε στο κοινό τού Φεστιβάλ το 2021, ο Brahem επιστρέφει θριαμβευτικά με το κουαρτέτο του, Anouar Brahem Quartet. Η συναυλία έχει τον τίτλο “The Astounding Eyes of Rita” (“Τα εκθαμβωτικά μάτια της Ρίτα”).Από τους πλέον καινοτόμους συνθέτες στο είδος του, ο Brahem συνδυάζει πλήθος μουσικών ιδιωμάτων, από την αραβική μουσική παράδοση και το ηχόχρωμα της Μεσογείου μέχρι τη λόγια δυτική μουσική παράδοση και την τζαζ, ενώ με το κουαρτέτο του έχει εξασφαλίσει μια εξέχουσα θέση στην τζαζ μουσική σκηνή.
Τετάρτη 5/7 στις 21:00
5-50€
Ηρώδειο, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑAnouar Brahem: Η μουσική είναι πάνω απ’ όλα ένας χώρος ελευθερίας12.09.2018

4. Ο Πάνος Βλάχος στην Τεχνόπολη

Ο Πάνος Βλάχος έρχεται για πρώτη φορά στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, με μια αναπάντεχη, δυνατή συναυλία. Θα πει τραγούδια του λέει, θα έχει μπαλέτα λέει, θα έρθει και ο Μίλτος Πασχαλίδης λέει. Ένα πρόγραμμα γεμάτο εκπλήξεις μάς περιμένει σίγουρα.
Τετάρτη 5/7 στις 21:00
13€
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑπό τον Tom Odell μέχρι τους Melvins: Οι συναυλίες που θα δούμε στην Τεχνόπολη το καλοκαίρι12.09.2018

5. Ο Σταμάτης Κραουνάκης στο Θέατρο Άλσος

Πάμε Κραουνάκη …άλλη μία στο θερινό. Το αγαπημένο γλέντι καρδιάς του Σταμάτη Κραουνάκη που ένωσε την πόλη σε μια παρέα, επιστρέφει απόψε στο Θερινό Άλσος.
Τετάρτη 5/7 στις 20:30
12-40€
Θέατρο Άλσος, Ευελπίδων 4, Πεδίον του Άρεως, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b