MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Στους «Ήρωες των Τεμπών» το Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη 2023

«Ο εικοσάχρονος Ανδρέας, ο 18χρονος Άγγελος, ο Μιχάλης, ο Γιώργος, φοιτητές, όλοι τους βοήθησαν τους συνεπιβάτες τους να βγουν από το φλεγόμενο τρένο».

Monopoli Team

Οι «Ήρωες των Τεμπών» και το «Ref. Checkpoint» είναι οι νικητές, από την Ελλάδα, του Βραβείου Ευρωπαίου Πολίτη 2023, σύμφωνα με απόφαση της αρμόδιας Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία δημοσιεύεται και στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ“Το έγκλημα αυτό είναι συλλογικής ευθύνης”: Ο Σωτήρης Τσαφούλιας για την τραγωδία στα Τέμπη12.09.2018

Το φετινό Βραβείο απονεμήθηκε σε συνολικά 38 πρωτοβουλίες που αναλήφθηκαν σε κράτη-μέλη της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων και των παραπάνω δύο στην Ελλάδα, οι οποίες «συμβάλλουν στην ευρωπαϊκή συνεργασία και στην προαγωγή κοινών αξιών». Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται και στον επίσημο ηλεκτρονικό κόμβο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το Βραβείο απονέμεται κάθε χρόνο «σε έργα που διοργανώνονται από άτομα ή οργανώσεις, που ενθαρρύνουν την αμοιβαία κατανόηση και τη στενότερη σύγκλιση μεταξύ ανθρώπων στην ΕΕ, τη διασυνοριακή συνεργασία που οικοδομεί ισχυρότερο ευρωπαϊκό πνεύμα και τις αξίες της ΕΕ και τα θεμελιώδη δικαιώματα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤέμπη: Οι διασώστες αποτίνουν φόρο τιμής στους νεκρούς με ενός λεπτού σιγή στον τόπο της τραγωδίας12.09.2018

Η πρόταση για την απονομή του Βραβείου στους «Ήρωες των Τεμπών», δηλαδή «όλους όσοι με κίνδυνο της ζωής τους ανέδειξαν και υπηρέτησαν την αλληλεγγύη ως υπέρτατη αξία της ΕΕ στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών», είχε κατατεθεί από την ευρωβουλευτή της ΝΔ και του ΕΛΚ, Μαρία Σπυράκη.

Διαβάστε περισσότερα στο skai.gr.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b