MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 8 προτάσεις για δωρεάν διασκέδαση στην πόλη

Για ένα γεμάτο Σαββατοκύριακο, συγκεντρώσαμε όλες τις εκδηλώσεις, προβολές, παραστάσεις και συναυλίες με ελεύθερη είσοδο στην πόλη.

Monopoli Team

Cine FIX στο Ηράκλειο Αττικής

Το Σάββατο 1 Ιουλίου, στο πλαίσιο της δράσης Cine FIX του Ηράκλειου Αττικής, θα προβληθεί η ταινία «Ξυπόλητοι στο πάρκο» του Τζιν Σακς. Υπόθεση: Ρομαντική ταινία βασισμένη στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Νιλ Σάιμον. Ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ είναι ο Κύριος Στρέιτ, o Πολ, ένας συντηρητικός δικηγόρος, ενώ η Τζέιν Φόντα είναι η γυναίκα του που έχει αφιερώσει τη ζωή της στο κυνήγι της απόλαυσης. Καθώς η νιρβάνα του μήνα του μέλιτος δίνει τη θέση της στην σκληρή πραγματικότητα της δημιουργίας ενός νοικοκυριού, στη Ν. Υόρκη, ξεκινάνε και τα δύσκολα στο ζευγάρι αλλά και στα παράδοξα μεταξύ τους. Η πεθερά γκρινιάζει επίμονα. Ο μεσόκοπος Λοθάριο του από πάνω διαμερίσματος φλερτάρει ασύστολα. Η χαρά δίνει τη θέση της στο άγχος και σε μια σειρά τρελών κωμικών καταστάσεων.
1/7, 21:00
Κτήμα Φιξ – Νέο Ηράκλειο

Aφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας στον Διόνυσο

Ο Δήμος Διονύσου και ο “Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Διονύσου” συνδιοργανώνουν συναυλία – αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τη γέννησή της. Στο αφιέρωμα θα ακουστούν αποσπάσματα από τις πιο διάσημες άριες και ντουέτι του ρεπερτορίου της Κάλλας, της οποίες θα ερμηνεύσουν οι καταξιωμένοι καλλιτέχνες της Λυρικής σκηνής, Μίνα Πολυχρόνου, Έλενα Μαραγκού, Γιάννης Σελητσανιώτης και η σολίστ πιάνου Μυρτώ Ακρίβου.
1/7, 21:00
Αρχαιολογικός Χώρος Βωμού Διονύσου

Μυστήριο 59: U(R)TOPIAS Ακαδημία Χορογραφίας στην Ελευσίνα

Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει, στο πλαίσιο της δράσης Μυστήριο 59 U(R)TOPIAS Ακαδημία Χορογραφίας, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Πατρίσιας Απέργη και της ομάδας σύγχρονου χορού Αερίτες, την περιπατητική site specific παράσταση “Dance MyS+eries/Season 2”. Στις 1 και 2 Ιουλίου, έξι νέοι χορογράφοι ολοκληρώνουν τη διετή καλλιτεχνική τους έρευνα στην Ελευσίνα σε διαφορετικά σημεία της πόλης, ανοίγοντας την επικοινωνία με τον δημόσιο χώρο με οδηγούς τη Δήμητρα Μητροπούλου, την Caterina Politi και τον Ηλία Χατζηγεωργίου, και παρουσιάζουν τα 15λεπτης διάρκειας έργα τους στον δημόσιο χώρο, συνομιλώντας με την ιστορία της πόλης, τους ανθρώπους, τα κτήρια και τις γειτονιές της.
1/7 και 2/7 στις 19:00
Φουγάρο ΙΡΙΣ 

Προβολή ταινιών στο πλαίσιο του 6ου Stroggylo Open Air Film Festival

Το 6ο Stroggylo Open Air Film Festival, πιστοποιημένο πλέον από το EFFE, την προπαρασκευαστική δράση που ξεκίνησε από την Ένωση Ευρωπαϊκών Φεστιβάλ, και με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, θα κάνει πραγματικότητα ακόμη ένα υπέροχο σινεφίλ καλοκαίρι στην πόλη του Αγίου Δημητρίου. Το Σάββατο 1 Ιουλίου συγκριμένα, στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα προβληθεί η ταινία «Το Μυστικό της Μαντλίν Κόλλινς» του Αντουάν Μπαρό. (Υπόθεση: Στην Ελβετία η Τζουντίτ ζει με τον Αμπντέλ, με τον οποίο μεγαλώνουν μαζί τη μικρή Νινόν, ενώ στο Παρίσι είναι παντρεμένη με ένα μουσικό, με τον οποίο έχει δύο γιους. Ως μεταφράστρια ταξιδεύει συχνά και έτσι μοιράζει κρυφά το χρόνο της ανάμεσα στις δύο οικογένειες, μέχρι που αρχίζει να χάνει σταδιακά τον έλεγχο.), ενώ την Κυριακή 2 Ιουλίου, θα προβληθεί η ταινία «Το Μενού» του Μαρκ Μάιλοντ. (Υπόθεση: Ένα νεαρό ζευγάρι κλείνει τραπέζι σε ένα αυστηρά πριβέ υπερπολυτελές εστιατόριο υψηλής γαστρονομίας, το οποίο βρίσκεται σε ένα ιδιωτικό απομονωμένο νησί, αγνοώντας ότι το ειδικά σχεδιασμένο γι’ αυτούς μενού περιλαμβάνει αιμοβόρες εκπλήξεις.)
1/7 και 2/7, 21:00
Αίθριο του Στρογγυλού σχολείου Αγίου Δημητρίου

Μουσικό Φεστιβάλ ARTΕΜΕΙΣ στο Μαρούσι

Το Φεστιβάλ ARTΕΜΕΙΣ, ένα πολύηχο και ποιοτικό θέαμα – ακρόαμα θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Ηρώων Αμαρουσίου στις 1 και 2 Ιουλίου με ελεύθερη είσοδο και μουσικές και τραγούδια που θα παρουσιάσουν μερικοί από τους καλύτερους της σύγχρονης νεανικής μουσικής σκηνής στην Ελλάδα. Το Σάββατο 1 Ιουλίου θα τραγουδήσουν οι Ακύλας Μυτιληναίος, Σίλια Κατραλή, Papazό, Σελήνη, Δανάη Κασίμη, Leo και The Synth, ενώ την Κυριακή 2 Ιουλίου οι Χριστίνα Ψύχα, Penelope Spy, Αστέρω Χριστοφίδου, Boem (Μάριος Γκίνης) και Part of the Theory.
1/7 και 2/7, 20:00
Πλατεία Ηρώων – Βασ.Σοφίας 85, Μαρούσι

Τρεις συναυλίες στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Όλη η Αθήνα μια Σκηνή»

Ο Δήμος Αθηναίων, μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΟΠΑΝΔΑ), μετατρέπει από 1η Ιουλίου έως και 4 Αυγούστου την Αθήνα σε μία μεγάλη σκηνή, προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους να πάρουν μέρος στο πλούσιο ψυχαγωγικό πρόγραμμα που θα εκτυλιχθεί στο κέντρο και τις γειτονιές της πόλης, με ελεύθερη είσοδο. Το Σάββατο 1 Ιουλίου στις 21:00, η διοργάνωση ξεκινά με την συναυλία «Δύο φίλοι από τα παλιά» με τους Χρήστο Παπαδόπουλο και Γιώργο Σαρρή με τραγούδια τους που σημάδεψαν ολόκληρες γενιές από το 1980 μέχρι και σήμερα, στην Πλατεία Ναθαναήλ στον Άγιο Ελευθέριο. Η διοργάνωση συνεχίζεται την Κυριακή 2 Ιουλίου στις 21:00, θα πραγματοποιηθεί η μουσική παράσταση-ταξίδι στο κινηματογραφικό σύμπαν του Pedro Almodóvar “Chica Almodóvar” στην Πλατεία Ελευθερίας, ενώ την ίδια ώρα στην Πλατεία Πηνελόπης Δέλτα στο Νέο Ψυχικό θα πραγματοποιηθεί αφιέρωμα στο λαϊκό τραγούδι με τον Κωστή Χρήστου και την Ελένη Ροδά με αγαπημένα λαϊκά τραγούδια, από τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο μέχρι και σήμερα.
1/7 και 2/7, 21:00

Park your Cinema: Προβολή της ταινίας «Ready Player One» στο ΚΠΙΣΝ

Οι δωρεάν υπαίθριες κινηματογραφικές προβολές του ΚΠΙΣΝ, «Park your Cinema», συνεχίζονται και τον Ιούλιο στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος με επιλεγμένες ταινίες για ενήλικες. Το Σάββατο 1 Ιουλίου συγκεκριμένα, θα προβληθεί η ταινία «Ready Player One» του Στίβεν Σπίλμπεργκ. Υπόθεση: Το 2045 ο πλανήτης βρίσκεται στα πρόθυρα της καταστροφής και του χάους. Η ανθρωπότητα έχει βρει τη σωτηρία στο OASIS, ένα σύμπαν εικονικής πραγματικότητας, το οποίο έχει κατασκευάσει ο εκκεντρικός Τζέιμς Χάλιντεϊ. Όταν ο Χάλιντεϊ πεθαίνει, αφήνει πίσω του μία αμύθητη περιουσία στον πρώτο άνθρωπο που θα βρει ένα ψηφιακό πασχαλινό αυγό, το οποίο έχει κρύψει κάπου στο OASIS. Έτσι ξεκινά ένας διαγωνισμός που συνεπαίρνει όλο τον πλανήτη. Όταν ο νεαρός Γουέιντ Γουάτς, αποφασίζει να συμμετάσχει στο διαγωνισμό, ρίχνεται σε ένα επικίνδυνο, πέρα από τα όρια της πραγματικότητας παιχνίδι θησαυρού μέσω ενός φανταστικού σύμπαντος μυστηρίου, ανακάλυψης και κινδύνου.
2/7, 21:00
Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ – Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

Η παράσταση «Μέχρι Τελικής Πτώσεως!» στη Γλυφάδα

Το καλοκαίρι στη Γλυφάδα θα είναι για άλλη μια χρονιά μοναδικό με τις πολιτιστικές βραδιές δίπλα στη θάλασσα, που θα χαρίσουν ανάσες δροσιάς και ξεκούρασης, θα διασκεδάσουν τον κόσμο ποιοτικά και πάντα δωρεάν, με χρηματοδότηση του Κ.Α.Π.ΠΑ., του νομικού προσώπου του Δήμου Γλυφάδας για τα Πολιτιστικά. Την Κυριακή 2 Ιουλίου συγκεκριμένα, θα παρουσιαστεί η παράσταση «Μέχρι Τελικής Πτώσεως!» του Γιώργου Ηλιόπουλου. Υπόθεση: Τρεις κολλητοί φίλοι που η φιλία τους κρατά χρόνια ερωτεύονται ταυτόχρονα την ίδια γυναίκα! Ένα απίστευτο ταξίδι ίντριγκας, δολιοφθοράς κι ανατροπών μέχρι αυτός ο αγώνας να αναδείξει έναν και μόνο έναν νικητή.
2/7, 20:30
Γ’ Μαρίνα Γλυφάδας

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑEJEKT Festival 2023: Florence and the Machine και Editors στην Πλατεία Νερού12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b