MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Η Airbnb καταρρέει: Γιατί η κρίση που βιώνει είναι «τρομακτική» για την αγορά ακινήτων

Τα στοιχεία δείχνουν ότι η «φούσκα» της Airbnb μπορεί να συγκριθεί με την οικονομική ύφεση του 2008.

Monopoli Team

Τα έσοδα της δημοφιλούς πλατφόρμας βραχυπρόθεσμης ενοικίασης καταλυμάτων Airbnb φαίνεται πως πλέον καταρρέουν, σηματοδοτώντας μια μεγάλη κρίση που ξεδιπλώνεται σταδιακά και ενδέχεται να επιφέρει κατάρρευση και στην αγορά ακινήτων που θα μπορούσε είναι αντίστοιχη με την παγκόσμια οικονομική ύφεση του 2008 σε μερικές περιοχές των ΗΠΑ, σύμφωνα με real-estate experts.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑMINOAN LINES: Εκπτώσεις, επιπλέον πόντοι και προνόμια για τους συμμετέχοντες στις Πανελλαδικές 202312.09.2018

Τα έσοδα από την εταιρεία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο έχουν πέσει σχεδόν στο 50% σε πόλεις όπως το Φοίνιξ, η Αριζόνα, και το Όστιν του Τέξας, με αποτέλεσμα να γίνεται όλο και πιο έντονο το σενάριο μιας πρωτοφανούς κρίσης για την πλατφόρμα. Αυτό προκύπτει παράλληλα από τα πρόσφατα στοιχεία του AllTheRooms σε σύγκριση με τα κέρδη της Airbnb τον Μάιο του 2022 και 2023.

«Η κατάρρευση της Airbnb είναι πραγματική», ανέφερε την Τρίτη σε tweet ο CEO του Reventure Consulting, Νικ Γκέρλι ενώ παράλληλα μοιράστηκε στοιχεία για τα έσοδα της εταιρείας.

«Τα έσοδα έχουν πέσει κατά 50% σε πόλεις όπως το Φοίνιξ και το Όστιν», έγραψε ο Γκέρλι. Πρόσθεσε μάλιστα πως η κρίση που καταγράφεται, ίσως εξαναγκάσει τους αγοραστές σπιτιών που έχουν βάλει τα σπίτια τους στο marketplace της πλατφόρμας, να πουλήσουν τις ιδιοκτησίες τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤι κοινό μπορεί να έχει το ChatGPT και η κορυφαία ευρωπαϊκή πλατφόρμα αναζήτησης μόδας, GLAMI;12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b