MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Αμοργός: Οι καλύτερες παραλίες για βουτιές στο απέραντο γαλάζιο

Υπέροχα, καταγάλανα νερά, βράχια που δημιουργούν μικρές κρυψώνες και θέα στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου. Αυτές είναι οι ωραιότερες παραλίες της Αμοργού για αξέχαστες βουτιές.

Photo by Maria Kourtesi on Unsplash
Photo by Maria Kourtesi on Unsplash
Monopoli Team

Όποιος επισκεφτεί την Αμοργό θα καταλάβει αμέσως γιατί γυρίστηκε εκεί η ταινία «Απέραντο Γαλάζιο» του Λικ Μπεσόν. Η μαγευτική θέα στο πέλαγος, τα κρυστάλλινα νερά που παίρνουν όλες τις αποχρώσεις του μπλε και του γαλάζιου, ένα άγριο και επιβλητικό τοπίο και μια Χώρα που θεωρείται από τις ομορφότερες του Αιγαίου, συνθέτουν την εικόνα του ανατολικότερου νησιού των Κυκλάδων. Ξεχωρίσαμε και σας παρουσιάζουμε τις ωραιότερες παραλίες της Αμοργού για ατελείωτες βουτιές.

Αγία Άννα

Από τις διασημότερες παραλίες της Αμοργού, η παραλία της Αγίας Άννας με το ομώνυμο εκκλησάκι απέχει 3 χλμ. από τη Χώρα του νησιού και βρίσκεται πολύ κοντά στη Μονή της Χοζοβιώτισσας. Η παραλία δεν είναι μεγάλη, ωστόσο μαγεύει τους επισκέπτες με τα διάφανα και βαθιά γαλάζια νερά της, τους βράχους που είναι κατάλληλοι για βουτιές και ηλιοθεραπεία και το άγριας ομορφιάς τοπίο ολόγυρά της. Προτείνεται για βουτιές νωρίς το πρωί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑPark your Cinema και Park your Cinema Kids: Το πρόγραμμα Ιουλίου των δωρεάν προβολών του ΚΠΙΣΝ12.09.2018

Μούρος

Πιο κάτω, μετά την Αγία Άννα, υπάρχει η μικρή και διάσημη παραλία του Μούρου με άμμο, ψιλό βότσαλο και βράχους που ξεπηδούν μέσα από τα τιρκουάζ, διαυγή νερά. Κολυμπώντας θα ανακαλύψετε υποθαλάσσιες σπηλιές κατά μήκος των βράχων στη δεξιά πλευρά της παραλίας. Η παραλία του Μούρου απέχει 15 χλμ. από τη Χώρα της Αμοργού. Το αυτοκίνητο φτάνει μέχρι ένα σημείο και στη συνέχεια ακολουθείτε προσεκτικά το μονοπάτι για την παραλία. Φυσική σκιά δεν υπάρχει και καλό είναι να έχετε ομπρέλα. Πάνω από την παραλία λειτουργεί καφέ-εστιατόριο με ωραία θέα.

Διαβάστε περισσότερα στο TravelGo

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑBackstage Stories με την Μαρίνα Καλογήρου (video)12.09.2018

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b