MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
30
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Backstage Stories με την Μαρίνα Καλογήρου (video)

Μια γεύση από το "παρασκήνιο" της φωτογράφισης της Μαρίνας Καλογήρου για το νέο "Art Meets Fashion", λίγο πριν ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα με την “Εκάβη” που υπογράφει η Ιώ Βουλγαράκη.

Τα road movies έχουν εξ ορισμού κάτι που σε γοητεύει. Θέλεις αυτή η συνεχής κίνηση που δίνει την αίσθηση της διαρκούς αλλαγής; Θέλεις η ευκαιρία που σου δίνεται για σκέψεις που αφορούν στο ίδιο το ταξίδι της ζωής;

Αν διαβάσει κανείς τη συζήτηση της Μαρίνας Καλογήρου με τη Στέλλα Χαραμή, πολύ γρήγορα θα καταλάβει γιατί επιλέχθηκε το συγκεκριμένο concept φωτογράφισης, που “κλέβει” κάτι από την αισθητική των road movies και τοποθετεί την ίδια την ηθοποιό πρωταγωνίστρια αυτής της, περισσότερο υπαρξιακής, διαδρομής – με ένα κατακόκκινο vintage sport αυτοκίνητο MG – καθώς ξετυλίγει το κουβάρι της προσωπικής της ιστορίας.

Μια σύγχρονη μποέμισσα θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς εύκολα τη Μαρίνα Καλογήρου. Από μικρή την αποκαλούν ως “το Μαρινάκι που φεύγει” κάτι που καθόλου δεν την ενοχλεί αφού την αφήνει να νιώθει την ελευθερία εκείνη της σκέψης πως ανά πάσα στιγμή μπορεί να αλλάξει τη ζωή της.

 

Τα ρούχα της φωτογράφισης είναι από το brand SEMIOLOGY

Για κάποια χρόνια πάτησε ένα “pause” στη ροή της θεατρικής αγοράς αποφασίζοντας να απέχει για τους δικούς της προσωπικούς λόγους, όμως τώρα πια ήρθε για να μείνει: Mε δύο project μέσα στο καλοκαίρι, το ένα στην Ελευσίνα (“Τυφλός ξεναγός”), το άλλο στην Επίδαυρο (“Εκάβη“) και πολλά σχέδια για τον προσεχή χειμώνα!

Όσα την έχουν καθορίσει – μεταξύ αυτών και ο δάσκαλός της Θόδωρος Τερζόπουλος -, όσα την έχουν πονέσει και για το πώς έφτασε τελικά στη λύτρωση μέσα από την επαφή με την πνευματικότητα, θα τα διαβάσετε στη συζήτηση “ποιητική βιογραφία” όπως την αποκαλεί η ίδια η δημοσιογράφος Στέλλα Χαραμή.

Όσοι μείνετε εδώ θα πάρετε μια γεύση από το “παρασκήνιο” της φωτογράφισης που δεν έγινε κάπου στο Τέξας, αλλά σε διάφορες γωνιές στην Ανατολική Αττική…

Τα ρούχα της φωτογράφισης: Άνεση, πολυμορφία και αντιθέσεις στα looks

Τα ρούχα που ντύνουν τη Μαρίνα Καλογήρου είναι από το ελληνικό brand SEMIOLOGY, που δημιουργήθηκε σύμφωνα με τις αρχές της αργής και ηθικής μόδας. Λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες της σύγχρονης γυναίκας για κάθε ώρα της ημέρας, το brand δημιουργεί ρούχα με γνώμονα την άνεση, την κομψότητα και την ανάδειξη κάθε γυναικείου σώματος.

Στο επίκεντρο της SEMIOLOGY η επιστήμη της σημειολογίας. Η σημειολογία μελετά τα σύμβολα και τη μη λεκτική επικοινωνία, προσδιορίζοντας την ταυτότητά μας και αναδεικνύοντας τα μοναδικά, ατομικά χαρακτηριστικά μας. Έτσι, λοιπόν, απευθύνεται στις γυναίκες εκείνες που αγαπούν τις ατέλειές τους και τολμούν να προβάλλουν την προσωπικότητά τους.

Η, γεμάτη αντιθέσεις, νέα καλοκαιρινή συλλογή της SEMIOLOGY έχει δημιουργηθεί ώστε να εκφράζεται η διαφορετικότητα. Χρωματικές αντιθέσεις και συνύπαρξη διαφορετικών υφασμάτων δίνουν το έναυσμα για πειραματισμό – ένα “παιχνίδι” που είναι και το ζητούμενο στη μόδα, αφού της δίνει ένα παραπάνω ενδιαφέρον και στην ίδια αλλά και στην καθημερινή ζωή.

“Ανοιχτή” σε αυτό το παιχνίδι, η Μαρίνα Καλογήρου που γνωρίζει καλά πως όταν πάρεις απόφαση να περιπατήσεις μέσα στα σκοτάδια σου θα μεταβείς σίγουρα σε σε νέα μέρη εντός σου, λέει ένα μεγάλο “ναι” στις αντιθέσεις – εντός και εκτός σου – και αναδεικνύει φανταστικά κάθε λουκ που στήθηκε για τo… road movie της.

Τα γυαλιά είναι της εταιρίας ORATRON

Τα αξεσουάρ

Ανάλαφρες υφές και πολύχρωμα ντεσέν δένουν άψογα με το σκηνικό, είναι πολυμορφικά, δεν εμποδίζουν στο ελάχιστο τη Μαρίνα Καλογήρου να απελευθερωθεί, να αφεθεί, να τρέξει στον δρόμο, να οδηγήσει, να δει τη ζωή μέσα από τους σκουρόχρωμους φακούς των γυαλιών της (ευγενική προσφορά της εταιρείας ORATRON).

Με πιο ογκώδη τακούνια αλλά σε χρώματα που αποπνέουν χαρά, όλα τα παπούτσια είναι από τις εταιρίες FAVELA και JEFFREY CAMPELL και συμπληρώνουν μοναδικά κάθε σύνολο της ηθοποιού.

Το μακιγιάζ της φωτογράφισης έγινε με προϊόντα της SEVENTEEN

Ένα μακιγιάζ σε γήινους τόνους με ένταση στα μάτια

Το μακιγιάζ της ηθοποιού με τη φυσική ομορφιά έγινε με προϊόντα της SEVENTEEN που ανέδειξαν ακόμη περισσότερη τα μεσογειακά χαρακτηριστικά της.

Για το χτίσιμο της βάσης επιλέχθηκε ως foundation το Natural Velvet με SPF20 – ό,τι πρέπει για μια μέρα κάτω από τον δυνατό, καλοκαιρινό ήλιο. 2-3 σταγόνες από το έλαιο Intensive Care Oils-Youth Recapture προστέθηκαν για να κάνουν τη βάση να δείχνει πιο διάφανη και λαμπερή. Η Loose Face Powder No.01 ήρθε για να σταθεροποιήσει τη βάση, ενώ το Bronzing Powder No.02 για να δώσει αυτή την απαραίτητη ηλιοκαμμένη όψη του καλοκαιριού στο πρόσωπο της Μαρίνας. Με το Magic Glow Highlighter Powder προστέθηκε λίγη έξτρα λάμψη σε σημεία του προσώπου της. Το Silky Blusher No.01 Apple Rose έδωσε χρώμα και ζωντάνια στα “μήλα”. 

Στο μακιγιάζ των ματιών δόθηκε λίγη παραπάνω ένταση με smokey effect, χάρη στις δύο σκιές Silky Shadow Satin No.216 και Silky Shadow Satin No.205, σε συνδυασμό με το Supersmooth Waterproof Eyeliner No.10 Charcoal μολύβι και την Lash Elegance Νο.02 Coffee μάσκαρα. Τα φρύδια σχηματίστηκαν με το Brow Gel 24hr τζελ.

Τέλος, στα χείλη εφαρμόστηκαν τα Supersmooth Waterproof Lipliner No.05 Peachy, Supersmooth Waterproof Lipliner No.07 Light Cranberry και το κραγιόν Lipstick Special No.419. 

 

Ομάδα παραγωγής

Production Director: Μάρη Τιγκαράκη
Hair Styling: Στέλλα Μαυροδή
Assistant Photographer/ video editor: Πέτρος Μακρής
Image Processing: Busy Bee
Commercial team: Unique Era Agency
Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Δημήτρη Τρίκαρδο για την παραχώρηση του αυτοκινήτου για τη φωτογράφιση και το Moraitis Beach για τη φιλοξενία.
Περισσότερα από Longreads
VIMA_WEB3b