MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Μεξικό: To Ανώτατο Δικαστήριο ανοίγει τον δρόμο για την αποποινικοποίηση των αμβλώσεων

Η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, επιτρέπει στις γυναίκες που ζουν σε πολιτείες, στις οποίες τιμωρείται ποινικά η άμβλωση, να μπορούν να προσφύγουν στη δικαιοσύνη.

Monopoli Team

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Μεξικού αποφάσισε σήμερα ότι οι γυναίκες θα μπορούν να προσφεύγουν κατά των νόμων πολιτειών της χώρας που ποινικοποιούν την άμβλωση, ανοίγοντας τον δρόμο σε μια αποποινικοποίηση σε εθνικό επίπεδο.

Οι τοπικοί κανονισμοί που τιμωρούν τη διακοπή της εγκυμοσύνης συνιστούν παραβίαση των δικαιωμάτων των γυναικών, απεφάνθη το δικαστήριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕυρωβουλή: Αφαιρεί βίντεο για την Ημέρα της Γυναίκας που προέβαλε διαδήλωση κατά των αμβλώσεων12.09.2018

«Η ιδιότητα της γυναίκας ή του προσώπου που μπορεί να τεκνοποιήσει αρκεί για να μπορεί κάποιος να προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά της αντισυνταγματικότητας διατάξεων που ποινικοποιούν την άμβλωση», σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου.

Η εκούσια διακοπή της κύησης έχει αποποινικοποιηθεί σε 11 από τις 32 πολιτείες του Μεξικού, η πρωτεύουσα του οποίου την επιτρέπει ήδη από το 2007, ως την 12η εβδομάδα της εγκυμοσύνης στην πλειονότητα των περιπτώσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗΠΑ: Η Google θα διαγράφει τα στοιχεία εντοπισμού γυναικών που ψάχνουν κλινικές αμβλώσεων12.09.2018

Η απόφαση που ανακοινώθηκε την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023, από το Ανώτατο Δικαστήριο, επιτρέπει στις γυναίκες που ζουν σε πολιτείες, στις οποίες τιμωρείται ποινικά η άμβλωση, να μπορούν να προσφύγουν στη δικαιοσύνη είτε κυοφορούν είτε όχι, κάτι το οποίο οδηγεί ντε φάκτο στην έγκριση της άμβλωσης σε εθνικό επίπεδο.

Διαβάστε περισσότερα στο skai.gr.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b