MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Η Εσθονία ενέκρινε τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών – Η πρώτη χώρα στην κεντρική Ευρώπη

Η Εσθονία είναι πλέον η πρώτη χώρα της κεντρικής Ευρώπης που ενέκρινε νόμο για τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών.

Monopoli Team

Το νομοσχέδιο για τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών εγκρίθηκε από το κοινοβούλιο και υπερψηφίστηκε με 55 ψήφους στο 101 εδρών κοινοβούλιο, από τη συμμαχία των φιλελεύθερων και σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων, τα οποία έχει συγκεντρώσει η Kaja Kallas μετά την ισχυρή νίκη της στις εκλογές του 2023.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ5 αγαπημένα βιβλία της queer λογοτεχνίας που αξίζει να διαβάσετε12.09.2018

«Το μήνυμά μου (προς την κεντρική Ευρώπη) είναι ότι πρόκειται για δύσκολη μάχη, αλλά ο γάμος και η αγάπη είναι κάτι που πρέπει να προωθεί κάποιος», δήλωσε μετά την ψηφοφορία η πρωθυπουργός της χώρας. «Έχουμε εξελιχθεί πολύ σε αυτά τα 30 χρόνια, από τότε που απελευθερωθήκαμε από την σοβιετική κατοχή. Είμαστε ίσοι μεταξύ χωρών με τις ίδιες αξίες», όπως πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ αγάπη κάνει την οικογένεια: Στέγη, Google και Οικογένειες Ουράνιο Τόξο στέλνουν ηχηρό μήνυμα (και) για το φετινό Pride12.09.2018

Σε ανάρτησή της στο Twitter η Kallas σημείωσε: «Είναι επίσημο. Η Εσθονία νομιμοποίησε τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Μ’ αυτήν την ιστορική απόφαση συμπορευόμαστε με τα άλλα σκανδιναβικά έθνη. Είμαι υπερήφανη για τη χώρα μου. Χτίζουμε μια κοινωνία όπου τα δικαιώματα όλων γίνονται σεβαστά και οι άνθρωποι μπορούν να αγαπούν ελεύθερα. Η απόφαση θα τεθεί σε ισχύ από το 2024».

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b