MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
30
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΑΞΙΔΙΑ

Κουφονήσια: Διακοπές στον παράδεισο των Μικρών Κυκλάδων

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα Κουφονήσια, έναν προορισμό συνώνυμο της καλοκαιρινής ανεμελιάς στην καρδιά των Κυκλάδων.

Photo by Rania Samara on Unsplash
Photo by Rania Samara on Unsplash
Monopoli Team

Εξωτικές παραλίες με χρυσαφένια άμμο και απίστευτα νερά, μαγευτικές θαλασσινές σπηλιές, απόλυτη χαλάρωση και καλό φαγητό. Τα Κουφονήσια μπορεί να μην αποτελούν πλέον τον άγνωστο παράδεισο της άγονης γραμμής, ωστόσο διατηρούν τη χαλαρή κυκλαδίτικη ατμόσφαιρά τους και παραμένουν ένας ονειρεμένος καλοκαιρινός προορισμός.

Τα Κουφονήσια βρίσκονται στο κέντρο του Αιγαίου, 3 ν.μ. νοτιοανατολικά της Νάξου και δυτικά της Αμοργού, και ανήκουν στο σύμπλεγμα των Μικρών Κυκλάδων. Μιλάμε για δύο μικρά νησιά, το Άνω και το Κάτω Κουφονήσι, τα οποία χωρίζονται μεταξύ τους από ένα στενό πορθμό πλάτους 200 μ. Το Πάνω Κουφονήσι είναι αρκετά αναπτυγμένο τουριστικά και προσφέρει πολλές επιλογές για διαμονή, φαγητό και ποτό. Στα Κουφονήσια περιλαμβάνεται και η Κέρος, ένα μικρό ακατοίκητο νησί που φιλοξενεί σημαντικά ευρήματα του κυκλαδικού πολιτισμού, καθώς και αρκετές μικρότερες νησίδες γύρω από τα κύρια νησιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑPlasmata ΙΙ: Μια εικαστική νησίδα στη λίμνη των Ιωαννίνων12.09.2018

Το Πάνω Κουφονήσι

Το Πάνω Κουφονήσι είναι αρκετά μικρό για να το περπατήσετε μέσα σε μια μέρα. Εδώ, το αυτοκίνητο είναι περιττό. Μπορείτε να πάτε παντού με τα πόδια, με ποδήλατο ή με καΐκι. Ένας λευκός ανεμόμυλος σάς καλωσορίζει στο έμπα του λιμανιού. Πιο πάνω βρίσκεται η Χώρα, ο μοναδικός οικισμός του νησιού με φρεσκοασβεστωμένα σπίτια και γραφικά σοκάκια. Στο κέντρο, δεσπόζει η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, προστάτη του νησιού.

Διαβάστε περισσότερα στο TravelGo

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤι κι αν κλείνουν τα 40; Οι καταιγιστικοί Waterboys ανήκουν στο «σήμερα»12.09.2018

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b