MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Family Weekend: 6 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά

Συγκεντρώσαμε για εσάς μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη και το διαδίκτυο για να περάσετε δημιουργικές ώρες με την οικογένειά σας το Σαββατοκύριακο 17-18 Ιουνίου 2023.

Στο Στοιχείο τους: Η νέα ταινία της Pixar στους Κινηματογράφους
Monopoli Team

Θέατρο

1. Ονειροχρόνος: Μια όπερα και για παιδιά στο 3ο Φεστιβάλ Λυρικός Νότος

Ο διαδραστικός animation «Ονειροχρόνος» παραπέμπει σε ένα θέατρο «ολιστικό», όπου όλες οι τέχνες συναντιούνται, ώστε ο θεατής να γίνει κοινωνός της «μαγείας του θεάτρου», με την ποιητική, συμβολική και αλληγορική του διάσταση. Κεντρικοί ήρωες είναι πέντε συνηθισμένοι άνθρωποι διαφορετικών ηλικιών και κοινωνικών τάξεων που συναντιούνται στον κόσμο του ονείρου. Η «απόδραση» μέσα από τα «όνειρα» μας μεταφέρει σε μια άλλη διάσταση, τον «ονειροχρόνο», όπου η αθωότητα, η καλοσύνη, η αλήθεια, η ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον επικρατούν. *Μουσική σύνθεση, λιμπρέτο: Χρήστος Γιαννούλης. Σκηνοθεσία, σκηνικά, κοστούμια: Δρ Μάγκυ Μοντζολή.
Σάββατο 17/6 στις 17:00 | Κυριακή 18/6 στις 11:30 και 14:00
Είσοδος Ελεύθερη | Προκράτηση θέσεων: ticketservices.gr
Πολυχώρος Πολιτισμού – Δημαρχείο Παλαιού Φαλήρου, Τερψιχόρης 51, Παλαιό Φάληρο. Τηλ: 21 3202 0200.

2. Ο Ραφτάκος των λέξεων, από την ομάδα Μικρός Νότος σε καλοκαιρινή περιοδεία

Μετά τις εξαιρετικά επιτυχημένες sold out παραστάσεις με το έργο «Ο Ραφτάκος των λέξεων» του Αντώνη Παπαθεοδούλου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος ζωντανεύει ξανά την αγαπημένη ιστορία μικρών και μεγάλων, σε υπαίθριους χώρους της Αττικής. Ένα σύγχρονο παραμύθι που έχει κερδίσει τις καρδιές μικρών και μεγάλων, τρυφερό, συγκινητικό και επίκαιρο όσο ποτέ, μιλά για τη δύναμη των λέξεων, για την ανάγκη της ανθρώπινης επικοινωνίας, για την αγάπη, την παρηγοριά και τη ζεστασιά που προσφέρει ο ανθρώπινος λόγος. Κινηματογράφος Φλερύ, Καλλιθέα, 18 Ιουνίου στις 19.15. *Σκηνοθεσία: Γιώργος Τζαβάρας. Παίζουν:Νίκος Αξιώτης, Δημήτρης Γιαννής, Έλσα Λουμπαρδιά | Ζωντανή μουσική: Η ομάδα Μικρός Νότος.
Διάρκεια παραστάσεων: 10 Ιουνίου – 23 Ιουλίου 2023 | Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα παραστάσεων της περιοδείας εδώ.
Προπώληση: 10 ευρώ / Εισιτήριο στο ταμείο: 12 ευρώ | Εισιτήρια:  ticketservices.gr. 
Κυριακή 18 Ιουνίου, 19:15 στον Κινηματογράφο Φλερύ, Σκίπη 5-7, Καλλιθέα. Τηλ: 21 0958 5774.

3. Αισωπομαχίες, από την ομάδα Μικρός Νότος σε καλοκαιρινή περιοδεία (παιδιά 4+)

Οι «Αισωπομαχίες», η παράσταση για παιδιά της θεατρικής ομάδας Μικρός Νότος, παρουσιάζεται, αυτό το καλοκαίρι, σε υπαίθριους χώρους της Αττικής. 5 γνωστοί και πολυαγαπημένοι μύθοι του Αισώπου ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια μικρών και μεγάλων, με αγνά χειροποίητα υλικά, διαδραστικά παιχνίδια, ζωντανή μουσική και τραγούδια, με χιούμορ και απρόβλεπτες μεταμορφώσεις. Μάχες, έριδες, συγκρούσεις, ανταγωνισμοί και αψιμαχίες συνθέτουν ένα σκηνικό εκρηκτικό σε μία παράσταση όπου τα παιδιά αναλαμβάνουν σημαντικό και ενεργό ρόλο στην εξέλιξη των ιστοριών. Βριλήσσια, Modus Vivendi By Krateros Katsoulis, Κυριακή 18 Ιουνίου στις 11πμ. *Σκηνοθεσία:Θεατρική ομάδα Μικρός Νότος | Στίχοι για τον «Τζίτζικα και Μέρμηγκα» και «Δύο Τράγους» και Στίχοι για τον «Λαγό και τη Χελώνα»: Πέτρος Δαμουλής. Παίζουν:Νίκος Αξιώτης, Δήμητρα Σκέμπη, Έλσα Λουμπαρδιά | Ζωντανή μουσική: Oμάδα Μικρός Νότος.
Διάρκεια Παραστάσεων: 11 Ιουνίου – 23 Ιουλίου 2023 | Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα παραστάσεων της περιοδείας εδώ.
Τιμές Εισιτηρίων:Προπώληση: 10 ευρώ / Εισιτήριο στο ταμείο: 12 ευρώ | Εισιτήρια: ticketservices.gr.
Κυριακή 18 Ιουνίου, στις 11:00, στο Modus Vivendi By Krateros Katsoulis, Τροίας 1, Βριλήσσια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΒιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου: Summer Camp στην Τεχνόπολη για παιδιά 6-11 ετών12.09.2018

Κινηματογράφος

4. Στο στοιχείο τους (με υπότιτλους)

Στο στοιχείο τους είναι η νέα πρωτότυπη ταινία των Disney και Pixar όπου η φωτιά, το νερό, η γη και ο αέρας ζουν όλοι μαζί στην Πόλη των Στοιχείων. Η Φλόγα, μια δυναμική, πανέξυπνη κι εκρηκτική νεαρή κοπέλα γνωρίζει έναν αστείο, γλυκανάλατο, χαλαρό τύπο, τον Νηρέα. Η φιλία τους θα την κάνει να αλλάξει τον τρόπο που βλέπει τον κόσμο στον οποίο ζουν. Από τον σκηνοθέτη Πίτερ Σον (Ο Καλόσαυρος, μικρού μήκους Ελαφρά Συννεφιά) και την παραγωγό Ντενίς Ριμ (Ο Καλόσαυρος, Αυτοκίνητα 2). *Διανομή ρόλων: Κλέλια Ανδριολάτου, Ορέστης Χαλκιάς.
Δείτε κριτική και αίθουσες προβολής εδώ

Εκδηλώσεις

5. «Ο ποντικός και η Μαντάμ Λι»: Παρουσίαση του βιβλίου της Έφης Σακκά και εκδήλωση για παιδιά στον ΙΑΝΟ της Σταδίου

O IANOS και οι εκδόσεις Key Books, διοργανώνουν παρουσίαση του παιδικού βιβλίου της Έφης Σακκά, με τίτλο «Ο ποντικός και η Μαντάμ Λι», με εικονογράφηση από την Κατερίνα Σωτηροπούλου. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Έφη Σακκά, συγγραφέας και Κατερίνα Σωτηροπούλου, εικονογράφος. Θα ακολουθήσει ένα λεκτικό παιχνίδι φαντασίας, κατά το οποίο συγγραφέας και παιδιά θα ανακαλύψουν μαζί δυο μυστήρια που κρύβονται στο βιβλίο, ενώ έπειτα θα πραγματοποιηθεί καλλιτεχνική δραστηριότητα στην οποία θα συμμετέχουν και τα παιδιά, φτιάχνοντας τους δικούς τους ποντικούς με χαρτόνια, φτερά και διάφορα άλλα υλικά.
Σάββατο 17 Ιουνίου στις 12:00
IANOS Bookstore, Σταδίου 24, Αθήνα. Τηλ: 21 0321 7917.

Εκπαιδευτικά Προγράμματα

6. Φύγαμε για διακοπές…: Εικαστικό εργαστήρι για παιδιά 6-12 ετών στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Στο τελευταίο εργαστήρι του κύκλου «Δημιουργώ με Οδηγό την Τέχνη» για τη σεζόν, που διοργανώνει η Ελληνοαμερικανική Ένωση σε συνεργασία με το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, οι μικροί δημιουργοί αντλώντας έμπνευση από έργα γνωστών καλλιτεχνών, ζωγραφίζουν το καλοκαίρι και τις καλοκαιρινές διακοπές που ονειρεύονται. Παρέα με την εικαστικό και επιμελήτρια του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, Αθανασία Σκληρού, οι μικροί καλλιτέχνες δημιουργούν ζωγραφιές με πολύχρωμες θάλασσες, δροσερή διάθεση και άρωμα ξέγνοιαστων διακοπών. Το εργαστήρι απευθύνεται σε παιδιά απο 6- 12 ετών.
Κυριακή 18/11, 11:00
Ελεύθερη συμμετοχή με προεγγραφές.
Ελληνοαμερικανική Ένωση, Μασσαλίας 22, Αθήνα. Τηλ: 2103680052. Ε: [email protected] | www.hau.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔήμος Αθηναίων: Καλοκαιρινή δημιουργική απασχόληση για παιδιά ηλικίας 6 – 12 ετών12.09.2018

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b