MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ

Πώς ήταν η Αθήνα στην εποχή της Belle Époque; Δωρεάν ξεναγήσεις σε κτήρια και χώρους εκείνης της εποχής

Στο πλαίσιο αφιερώματος για την Αθήνα της Μπελ Επόκ, πραγματοποιείται μια σειρά ξεναγήσεων σε κτήρια και χώρους της εποχής εκείνης.

Markus Winkler/Unsplash
Monopoli Team

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής, στο πλαίσιο του αφιερώματος για την Αθήνα της Μπελ Επόκ, πραγματοποιεί μια σειρά ξεναγήσεων σε κτήρια και χώρους της εκείνης της εποχής.

Η Μπελ Επόκ ήταν μια μεταβατική εποχή αισιοδοξίας και εκσυγχρονισμού με παριζιάνικη αντήχηση στα τελευταία χρόνια του 19ου και τις αρχές του 20ού αιώνα. Οι ξεναγήσεις, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν, με δωρεάν συμμετοχή, υπό την επιστημονική επιμέλεια και καθοδήγηση του αρχιτέκτονα Παναγιώτη Τουρνικιώτη, αποτελούν μία περιήγηση στην Αθήνα της Μπελ Επόκ όπως την έζησε και περιέγραψε με ζωντάνια και ενθουσιασμό ο Μίλτος Λιδωρίκης, θεατρικός συγγραφέας και πολιτικός.

Με ορμητήριο το πατρικό του σπίτι, στην οδό Πανεπιστημίου, ο Μίλτος Λιδωρίκης, μάς μεταφέρει στους δρόμους, τα καφενεία και τα κοσμικά σαλόνια μια πόλης που ξεχειλίζει από ζωή και απλώνεται από την Αιόλου και την Ομόνοια ως το Σύνταγμα. Σε αυτά τα γεωγραφικά όρια θα περπατήσουμε, αναζητώντας τα ίχνη του περασμένου χρόνου στα κτήρια που έχουν απομείνει και σε ένα-δύο σαλόνια που έχουν κρατήσει ζωντανή την πολύχρωμη ατμόσφαιρα της belle époque.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑRefugee Week Greece: Μια μεγάλη γιορτή πολυπολιτισμικότητας με δωρεάν εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα12.09.2018

Το πρόγραμμα των ξεναγήσεων
  • Πέμπτη 15.06, 17:00-19:00
  • Δευτέρα 19.06, 17:00-19:00
  • Τετάρτη 21.06, 11:00-13:00
  • Τετάρτη 28.06, 17:00-19:00

Η συμμετοχή  στις ξεναγήσεις είναι δωρεάν.

Είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης ηλεκτρονικά στο https://opandaxenagiseis.gr/.
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων/ ξενάγηση: 50 άτομα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b