MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Eλεύθερο Κάμπινγκ: Τα μέρη, οι παραλίες και όσα ορίζει ο νόμος

Μπορείς να στήσεις σκηνή σε μια παραλία ή παίζεις κορώνα-γράμματα την τύχη σου ώστε να βιώσεις μια καταδίωξη CSI υπό τους 40 βαθμούς Κελσίου πάνω από τουρίστες και δίπλα σε μπιτσόμπαρα; Τι προβλέπει ο νόμος, ποια τα δικαιώματα του κατασκηνωτή και πού μπορείς να στήσεις, έστω και με ένα μικρό ρίσκο.

Photo by Scott Goodwill on Unsplash
Photo by Scott Goodwill on Unsplash
Monopoli Team

Τα ξενοδοχεία και τα δωμάτια στα νησιά των Κυκλάδων κοστίζουν πια όσο μια κατοικία στο Παρίσι ή κάπου στις ΗΠΑ, και η επιλογή του ελεύθερου κάμπινγκ για πολλούς μοιάζει με εκείνο τον πειρασμό που σου «γρατζουνάει» το μυαλό και δεν λέει να πατήσει το off. Ας δούμε τι προβλέπει ο νόμος για το κάμπινγκ και πού μπορείς να το κάνεις.

Τι προβλέπει ο νόμος

Στην πράξη, σύμφωνα με το pollsandpolitics.gr, η κάθε δημοτική αρχή δημιουργεί καθεστώς που είτε ο free camper ζει το δικό του ροντέο και «κυνηγιέται» από την αστυνομία, είτε περνάει γλυκές και χαλαρές διακοπές σαν άνθρωπος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔιάσημοι σκηνοθέτες, λιγότερο γνωστοί στην Ελλάδα, στο Φεστιβάλ Αθηνών12.09.2018

Για παράδειγμα, η δημοτική αρχή της Τήλου δίνει άδεια στους ελεύθερους κατασκηνωτές. Το ίδιο καθεστώς όλα τα προηγούμενα χρόνια ίσχυε στην Ανάφη, τη Γαύδο και τη Νίσυρο.

Διαβάστε περισσότερα στο Reader

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο Μουσείο Ακρόπολης «γίνεται 14» και το γιορτάζει μ’ ένα μουσικό αφιέρωμα με ελεύθερη είσοδο12.09.2018

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b