MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 10 προτάσεις για δωρεάν διασκέδαση στην πόλη

Για ένα γεμάτο Σαββατοκύριακο, συγκεντρώσαμε όλες τις εκδηλώσεις, προβολές, παραστάσεις και συναυλίες με ελεύθερη είσοδο στην πόλη.

Monopoli Team

Park your Cinema Kids: Τα Στρουμφάκια 2 στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ

Οι σειρές υπαίθριων κινηματογραφικών προβολών του ΚΠΙΣΝ, Park your Cinema και Park your Cinema Kids επιστρέφουν για όγδοο συνεχόμενο καλοκαίρι και προσκαλούν το κοινό σε αξέχαστες βραδιές κάτω απ’ τ’ αστέρια στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος. Τις παιδικές ταινίες της ενότητας Park your Cinema Kids επιλέγει το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας (AΤΗICFF). Το Σάββατο βλέπουμε “Τα Στρουμφάκια 2”, μεταγλωττισμένα στα ελληνικά. Υπόθεση:Ο πανούργος Δρακουμέλ δημιουργεί τα Πειραχτήρια, μια σκανταλιάρικη και χοντροκομμένη εκδοχή των Στρουμφ. Πολύ σύντομα, όμως, ανακαλύπτει ότι μόνο ένα γνήσιο Στρουμφ μπορεί να του δώσει αυτό που θέλει, και συγκεκριμένα η Στρουμφίτα που κατέχει το μυστικό ξόρκι, για να μετατρέψει τα Πειραχτήρια σε αληθινά Στρουμφ. Έτσι, ο Δρακουμέλ την απαγάγει και την πηγαίνει στο Παρίσι, εκεί που όλοι τον θεωρούν ως τον σπουδαιότερο μάγο του κόσμου.
Σάββατο 10 Ιουνίου, στις 21:00
Ξέφωτο, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Περίπατος Μνήμης στην πλατεία Βικτωρίας από το Ινστιτούτο Γκαίτε

photo: Vangelis Patsialos

Η πλατεία Βικτωρίας αποτελεί τον μεγάλο άγνωστο του αθηναϊκού κέντρου. Ένας περίπατος στους γύρω δρόμους αποκαλύπτει έναν ασυναγώνιστο πλούτο αστικής αρχιτεκτονικής με θαυμάσια δείγματα νεοκλασικής, εκλεκτικιστικής και μοντέρνας αρχιτεκτονικής. Αλλά τα κτίρια είναι μονάχα η μισή ιστορία. Η ανθρωπογεωγραφία της περιοχής συνιστά μία εξίσου μαγευτική αφήγηση για το παρελθόν, παρόν και μέλλον της πόλης. H πλατεία Βικτωρίας υπήρξε μάρτυρας όλων των δραματικών αλλαγών στη φυσιογνωμία και τον χαρακτήρα της Αθήνας τα τελευταία εκατό χρόνια. Πάρτε τα ακουστικά σας, κατεβάστε στη φορητή σας συσκευή το αρχείο (Εδώ μπορείτε να αναπαράγετε το αρχείο ή να το κατεβάσετε απευθείας στο κινητό σας) και γνωρίστε τη γειτονιά γύρω από την πλατεία Βικτωρίας.
Σάββατο 10 Ιουνίου, 11:00 – 12:30
Πλατεία Βικτωρίας
Δηλώσεις συμμετοχής: [email protected]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑHome Cinema: 6 ταινίες που θα δούμε το Σαββατοκύριακο σε TV και online πλατφόρμες12.09.2018

ElaiΩnas Festival: Διήμερο αφιέρωμα στην Ιλιάδα του Ομήρου στο Θέατρο ΕΛΕΡ

Το ElaiΩnas Festival επιστρέφει για 9η χρονιά,προσφέροντας θεατρικές και μουσικές παραστάσεις με συμμετοχές σπουδαίων καλλιτεχνών. Φέτος με όχημα το «Μένος», τις αιτίες που το γενούν, τη σημασία του, αλλά και τις επιπτώσεις του, και αντλώντας υλικό από την Ιλιάδα του Ομήρου διοργανώνεται ένα διήμερο αφιέρωμα όπου ηθοποιοί και μουσικοί καλούνται να δουλέψουν πάνω σε επιλεγμένες ραψωδίες. Το Σάββατο 10/6 στη σκηνή του Θεάτρου ΕΛΕΡ θα ανέβουν οι Γεράσιμος Γεννατάς, Μαρία Φλωράτου για τη ραψωδία Γ’ (ΤΕΙΧΟΣΚΟΠΙΑ), αλλά και οι Agile Experiments, ένα συλλογικό πρότζεκτ μεικτών μέσων, που βασίζεται στον αυτοσχεδιασμό, τον πειραματισμό και την αλληλεπίδραση επί σκηνής, όπως και οι Jan Van Angelopoulos, Φώτης Σιώτας, που θα παροουσιάσουν το νέο άλμπουμ τους “Folk Nowadays”. Την Κυριακή 11/6 Έλενα Μαυρίδου, Γιώργος Μαυρίδης θα ανεβάσουν την ραψωδία Ω (Έκτορος Λύτρα), ενώ τη βραδιά θα κλείσει το MOb trio. Αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.
10 & 11 Ιουνίου 2023, από τις 21:00
Θέατρο ΕΛΕΡ, Φρυνίχου 10, Πλάκα
Δελτία εισόδου αποκλειστικά στο http://www.elaionasfestival.com/ticketing

Μυστήριο 168: Προβολές από τον κινητό ηλιακό κινηματογράφο της Ελευσίνας

Από τις 10 Ιουνίου έως και τον Σεπτέμβριο, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, παρουσιάζει το Μυστήριο 168 Κινητός Ηλιακός Κινηματογράφος, έναν σύγχρονο πλανόδιο κινηματογράφο που, ξεκινώντας από την Ελευσίνα, ταξιδεύει σε ολόκληρη τη Δυτική Αττική για να μεταφέρει ένα ισχυρόπεριβαλλοντικό μήνυμα. Το  Σάββατο 10 Ιουνίου βλέπουμε την ταινία “Journey to Utopia – Ταξίδι στην Ουτοπία” σε σκηνοθεσία/σενάριο: Erlend E. Mo, με προσκεκλημένη ομιλήτρια την Εύα Στεφανή (Σκηνοθέτις – Καθηγήτρια ΕΚΠΑ). Την Κυριακή 11 Ιουνίου βλέπουμε την ταινία “Dear future children – Αγαπητά μελλοντικά παιδιά”, σε σκηνοθεσία: Franz Böhm, με προσκεκλημένο ομιλητή τον Άγη Εμμανουήλ (Ηθοποιός – Δρομέας). Περισσότερες πληροφορίες για την ταινία εδώ.
Σάββατο 10 Ιουνίου | Ελευσίνα Παλιός Σιδηροδρομικός Σταθμός
Κυριακή 11 Ιουνίου | Ελευσίνα, Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής
Όλες οι προβολές αρχίζουν στις 21.00

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑFamily Weekend: 6 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά12.09.2018

Ο Νίκος Καζαντζάκης και οι Έλληνες ομότεχνοί του: Επιστημονικό συνέδριο στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος

Με αφορμή τη συμπλήρωση 140 χρόνων από τη γέννηση του Νίκου Καζαντζάκη και 35 χρόνων από την ίδρυσή της, η Διεθνής Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη (ΔΕΦΝΚ) σε συνεργασία με τις εκδόσεις Διόπτρα σάς προσκαλεί στο επιστημονικό συνέδριο με θέμα «Ο Νίκος Καζαντζάκης και οι Έλληνες ομότεχνοί του: Αλληλεπιδράσεις, συνάφειες και διαφωνίες». Στόχος του συνεδρίου είναι μια νηφάλια και τεκμηριωμένη εκτίμηση του καζαντζακικού έργου πέρα από μυθοποιήσεις, συκοφαντίες και παραμορφώσεις που αλλοιώνουν το πραγματικό αποτύπωμά του, καθώς και η διαπίστωση εκλεκτικών συγγενειών μεταξύ συγγραφέων διαφορετικών γενεών και μια απόπειρα ιχνηλάτησης της εξελικτικής γραμμής των νεοελληνικών Γραμμάτων με σημείο αναφοράς την περίπτωση Καζαντζάκη.
10 και 11 Ιουνίου 2023
Auditorium Theo Angelopoulos του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος στην Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Γιορτή της Μουσικής στον Κήπο του Μεγάρου: Ένα τρίωρο μουσικό ταξίδι στις γειτονιές του κόσμου με ελεύθερη είσοδο12.09.2018

Park your Cinema: “Η Μέρα της Μαρμότας” στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ

Για έκτο συνεχόμενο καλοκαίρι, το Park your cinema, η σειρά υπαίθριων κινηματογραφικών προβολών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), υποδέχεται το κοινό στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος. Προτείνεται οι θεατές να έχουν μαζί τους εντομοαπωθητικό και ψάθα ή κάποιο ύφασμα για το έδαφος. Την Κυριακη 11 Ιουνίου θα δούμε την ταινία του Χάρολντ Ράμις με τους Μπιλ Μάρεϊ, Άντι ΜακΝτάουελ. Υπόθεση: Ένας μετεωρολόγος καλείται να καλύψει ένα θέμα για μια μαρμότα που μπορεί να προβλέψει τις καιρικές συνθήκες. Πρόκειται για την τέταρτη χρονιά που παρακολουθεί το τοπικό έθιμο και δεν καταβάλλει καμία προσπάθεια να κρύψει την αγανάκτησή του. Όταν ξημερώνει η «επομένη», ανακαλύπτει ότι έχει εγκλωβιστεί στην ίδια μέρα, η οποία επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά. Αρχικά, χρησιμοποιεί αυτή την πληροφορία προς όφελός του ώσπου συνειδητοποιεί ότι είναι καταδικασμένος να ζει για την υπόλοιπη αιωνιότητα στο ίδιο μέρος, βλέποντας τους ίδιους ανθρώπους και κάνοντας τα ίδια πράγματα.
Κυριακή 11 Ιουνίου, στις 21:00
Ξέφωτο, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Gemini Jazz Festival στη μουσική σκηνή Ορφέας

Το Gemini Jazz Festival είναι μία μουσική γιορτή για τα 60ά γενέθλια των Γιάννη Σταυρόπουλου, Νίκου Σιδηροκαστρίτη και Gilad Atzmon! Μία βραδιά γεμάτη jazz με τους NUKeLEUS, τους Trane Night και το κουιντέτο Here & Now του Νίκου Σιδηροκαστρίτη και του Χάρη Λαμπράκη.
Κυριακή 11 Ιουνίου, στις 20:00
Μουσική σκηνή Ορφέας, Φωκίωνος Νέγρη 25, Αθήνα

3ο Φεστιβάλ Λυρικός Νότος: Happy Days??? του Κωνσταντίνου Χατζή στο Πέτρινο Θέατρο Λόφου Πανί, στον Άλιμο

Για τρίτη χρονιά πραγματοποιούνται οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Λυρικός Νότος, με μια σειρά ξεχωριστών μουσικών εκδηλώσεων, για μικρούς και μεγάλους, με ελεύθερη είσοδο. Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από την Εθνική Λυρική Σκηνή με συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω του Συνδέσμου Δήμων Νότιας Αττικής, στο πλαίσιο του ΠΕΠ Αττικής. Η έναρξη του Φεστιβάλ γίνεται στις 11 Ιουνίου, στον Λόφο Πανί στον Άλιμο (έως 13 Ιουνίου), με τις Happy Days??? του Κωνσταντίνου Χατζή. Μια παράσταση μουσικού θεάτρου με πενταμελές χορωδιακό σύνολο, τριμελές σύνολο χάλκινων, τύμπανα, βιμπράφωνο και τσέμπαλο, βασισμένο στις Ευτυχισμένες μέρες του Σάμιουελ Μπέκετ. Στη φωνή της Γουίνυ η Σοφία Χιλλ.
11 Ιουνίου στις 21:00
Πέτρινο Θέατρο Λόφου Πανί, Άλιμος
Προτείνεται για θεατές από 14 ετών

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Fatboy Slim στο Ξέφωτο και DJ sets στο ηλιοβασίλεμα – Όλες οι δωρεάν συναυλίες που θα απολαύσουμε στο ΚΠΙΣΝ το καλοκαίρι12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b