MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Family Weekend: 6 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά

Συγκεντρώσαμε για εσάς μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη και το διαδίκτυο για να περάσετε δημιουργικές ώρες με την οικογένειά σας το Σαββατοκύριακο 10-11 Ιουνίου 2023.

Αισωπομαχίες, από την ομάδα Μικρός Νότος σε καλοκαιρινή περιοδεία (παιδιά 4+)
Monopoli Team

Θέατρο

1. Ο Ραφτάκος των λέξεων, από την ομάδα Μικρός Νότος σε καλοκαιρινή περιοδεία

Μετά τις εξαιρετικά επιτυχημένες sold out παραστάσεις με το έργο «Ο Ραφτάκος των λέξεων» του Αντώνη Παπαθεοδούλου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος ζωντανεύει ξανά την αγαπημένη ιστορία μικρών και μεγάλων, σε υπαίθριους χώρους της Αττικής. Ένα σύγχρονο παραμύθι που έχει κερδίσει τις καρδιές μικρών και μεγάλων, τρυφερό, συγκινητικό και επίκαιρο όσο ποτέ, μιλά για τη δύναμη των λέξεων, για την ανάγκη της ανθρώπινης επικοινωνίας, για την αγάπη, την παρηγοριά και τη ζεστασιά που προσφέρει ο ανθρώπινος λόγος. Καισαριανή, Αισθητικό Δάσος Υμηττού, 10 Ιουνίου στις 6.45μμ. *Σκηνοθεσία: Γιώργος Τζαβάρας. Παίζουν:Νίκος Αξιώτης, Δημήτρης Γιαννής, Έλσα Λουμπαρδιά | Ζωντανή μουσική: Η ομάδα Μικρός Νότος.
Διάρκεια παραστάσεων: 10 Ιουνίου – 23 Ιουλίου 2023 | Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα παραστάσεων της περιοδείας εδώ.
Προπώληση: 10 ευρώ / Εισιτήριο στο ταμείο: 12 ευρώ | Εισιτήρια:  ticketservices.gr. 
Σάββατο 10/6, 18:45 στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού, Λεωφόρος Εθνικής Αντιστάσεως, πίσω από τη Μονή Καισαριανής.

2. Αισωπομαχίες, από την ομάδα Μικρός Νότος σε καλοκαιρινή περιοδεία (παιδιά 4+)

Οι «Αισωπομαχίες», η παράσταση για παιδιά της θεατρικής ομάδας Μικρός Νότος, παρουσιάζεται, αυτό το καλοκαίρι, σε υπαίθριους χώρους της Αττικής. 5 γνωστοί και πολυαγαπημένοι μύθοι του Αισώπου ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια μικρών και μεγάλων, με αγνά χειροποίητα υλικά, διαδραστικά παιχνίδια, ζωντανή μουσική και τραγούδια, με χιούμορ και απρόβλεπτες μεταμορφώσεις. Μάχες, έριδες, συγκρούσεις, ανταγωνισμοί και αψιμαχίες συνθέτουν ένα σκηνικό εκρηκτικό σε μία παράσταση όπου τα παιδιά αναλαμβάνουν σημαντικό και ενεργό ρόλο στην εξέλιξη των ιστοριών. Βριλήσσια, Modus Vivendi By Krateros Katsoulis, 11 Ιουνίου στις 11πμ. *Σκηνοθεσία:Θεατρική ομάδα Μικρός Νότος | Στίχοι για τον «Τζίτζικα και Μέρμηγκα» και «Δύο Τράγους» και Στίχοι για τον «Λαγό και τη Χελώνα»: Πέτρος Δαμουλής. Παίζουν:Νίκος Αξιώτης, Δήμητρα Σκέμπη, Έλσα Λουμπαρδιά | Ζωντανή μουσική: Oμάδα Μικρός Νότος.
Διάρκεια Παραστάσεων: 11 Ιουνίου – 23 Ιουλίου 2023 | Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα παραστάσεων της περιοδείας εδώ.
Τιμές Εισιτηρίων:Προπώληση: 10 ευρώ / Εισιτήριο στο ταμείο: 12 ευρώ | Εισιτήρια: ticketservices.gr.
Κυριακή 11 Ιουνίου, στις 11:00, στο Modus Vivendi By Krateros Katsoulis, Τροίας 1, Βριλήσσια.

Εκθέσεις

3. «Innocent Eyes»: Εικαστική έκθεση για παιδιά στην Artens

Ο πολιτιστικός οργανισμός ARTENS εγκαινιάζει το Σάββατο 10 Ιουνίου 2023 στις 18:00 την εικαστική έκθεση «Innocent Eyes». Στην έκθεση αυτή παρουσιάζονται έργα που έχουν δημιουργηθεί κατά τη διάρκεια του Εργαστηρίου Ζωγραφικής για παιδιά . Τα παιδιά μέσα από τις επισκέψεις τους σε μουσεία, λαμβάνουν πληροφορίες για σπουδαίους ζωγράφους, ακούν κλασική μουσική και συζητούν για υπέρτατες αξίες της ζωής όπως η φιλία, η αγάπη, η δημοκρατία, δημιουργώντας τα εκθέματα. Στα έργα τους αποτυπώνεται η δική τους παιδική ματιά για το πως βλέπουν και αντιλαμβάνονται τον κόσμο. Οι μικροί καλλιτέχνες παρουσιάζουν με μια διαφορετική οπτική την καθημερινή ζωή. Στην έκθεση συμμετέχουν οι: Kinda, Δάφνη, Βέρα, Ιάσωνας, Μιχαήλ. Την έκθεση επιμελείται η Evi Peterson που διδάσκει στο εργαστήρι Ζωγραφικής για παιδιά της ARTENS.
Εγκαίνια: Σάββατο 10 Ιουνίου 2023, στις 18:00
Διάρκεια έκθεσης: 10/6- 17/6
Ωράριο: Δευτέρα – Παρασκευή: 12:00 – 20:00, Σάββατο: 12:00 – 15:00
Είσοδος ελεύθερη
Artens, Βουκουρεστίου 40, Αθήνα – 1ος Όροφος. Τηλ: 210 33 17 312. Ε: [email protected] | www.artens.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΒιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου: Summer Camp στην Τεχνόπολη για παιδιά 6-11 ετών12.09.2018

Κινηματογράφος

4. Park your Cinema & Park your Cinema Kids: Οι υπαίθριες κινηματογραφικές προβολές επιστρέφουν στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος

Οι σειρές υπαίθριων κινηματογραφικών προβολών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), Park your Cinema και Park your Cinema Kids επιστρέφουν για όγδοο συνεχόμενο καλοκαίρι και προσκαλούν το κοινό σε αξέχαστες βραδιές κάτω απ’ τ’ αστέρια στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος. Τις παιδικές ταινίες της ενότητας Park your Cinema Kids επιλέγει το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας (AΤΗICFF). Σάββατο 10/06, 21:00, Ξέφωτο: Tα Στρουμφάκια 2 (Smurfs 2): Ο πανούργος Δρακουμέλ δημιουργεί τα Πειραχτήρια, μια σκανταλιάρικη και χοντροκομμένη εκδοχή των Στρουμφ. Πολύ σύντομα, όμως, ανακαλύπτει ότι μόνο ένα γνήσιο Στρουμφ μπορεί να του δώσει αυτό που θέλει, και συγκεκριμένα η Στρουμφίτα που κατέχει το μυστικό ξόρκι, για να μετατρέψει τα Πειραχτήρια σε αληθινά Στρουμφ. *Η ταινία θα προβληθεί μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.
Σάββατο 10/6, 21:00
Ελεύθερη είσοδος
Ξέφωτο, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα. Τηλ: (+30) 216 8091000. Email: [email protected] | https://www.snfcc.org/.

Εκπαιδευτικά Προγράμματα

5. Παίζουμε Αγορά; Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 4-10 ετών στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η Δημοτική Αγορά Κυψέλης διοργανώνει ξεχωριστές και ευφάνταστες δράσεις που μας φέρνουν ακόμα πιο κοντά της. Μαζί με το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου φέρνει, ειδικά για τους μικρούς της φίλους, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Παίζουμε Αγορά;»! Πώς μύριζε μέσα στην Αγορά; Τι πουλούσαν μέσα στα καταστήματά της; Μπορείς να μαντέψεις τι έχει μέσα η σακούλα; Μέσα από παιχνίδια ρόλων και ανακάλυψης, τα παιδιά μαθαίνουν την ιστορία της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης, ψάχνουν στο χώρο στοιχεία που μαρτυρούν την οικονομική και εμπορική της δραστηριότητα και εξοικειώνονται με την έννοια της συναλλαγής.
Σάββατο 10/6, 12:00 και στις 13:00
Εισιτήριο: 3€. Προπώληση: viva.gr 
Δημοτική Αγορά Κυψέλης, Φωκίωνος Νέγρη 42, Αθήνα. 

6. Άκου! Ένας πίνακας τραγουδάει…: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 5-7 ετών στο Ίδρυμα θεοχαράκη

Η τελευταία ενότητα του εργαστηρίου για παιδιά 5-7 ετών «Άκου! Ένας πίνακας τραγουδάει…» ολοκληρώνεται στο Ίδρυμα Θεοχαράκη 10 και 17 Ιουνίου 2023. Οι ζωγραφικοί πίνακες ζωντανεύουν και μας αποκαλύπτουν μυστικά! Εικόνες που εξιστορούν, ιστορίες που τραγουδιούνται και αναπάντεχες συμπτώσεις μας οδηγούν σε ένα διαφορετικό ταξίδι στον μαγικό κόσμο της καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας. Με τον μουσικό, μουσικοπαιδαγωγό Γιάννη Ψαριώτη και την εικαστικό, αρχ. εσωτερικών χώρων και σχεδιάστρια αντικειμένων Ιωάννα Μπουλούγαρη. Ο μήνας Ιούνιος είναι αφιερωμένος στον Αγήνορα Αστεριάδη.
10, 17 Ιουνίου 2023 | Σάββατο, 15:00-16:00
Κόστος ενότητας: 25€. Πραγματοποιήστε την εγγραφή σας εδώ.
Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη, Βασιλίσσης Σοφίας 9 &, Μέρλιν 1, Αθήνα. Τηλ: 210 3611206. Ε: [email protected] | https://thf.gr/el/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔήμος Αθηναίων: Καλοκαιρινή δημιουργική απασχόληση για παιδιά ηλικίας 6 – 12 ετών12.09.2018

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b