MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 3 προτάσεις για την Πέμπτη 8 Ιουνίου

Παρουσιάσεις βιβλίου και συναυλίες με δωρεάν είσοδο, στη σημερινή μας ατζέντα για την Πέμπτη 8 Ιουνίου.

Monopoli Team

Προβολή της ταινίας “Cured” στο πλαίσιο του Athens Pride 2023 στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση παρουσιάζει στo πλαίσιo του Athens Pride 2023 το αμερικανικό βραβευμένο ντοκιμαντέρ “Cured” των Bennett Singer και Patrick Sammon. Η ταινία θα προβληθεί την Πέμπτη 8 Ιουνίου στο θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης. Υπόθεση: Το ντοκιμαντέρ περιγράφει τις κινητοποιήσεις της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας για να αφαιρεθεί η ομοφυλοφιλία από τις λίστες των ψυχικών διαταραχών του Διαγνωστικού και Στατιστικού Εγχειριδίου των Ψυχικών Διαταραχών (DSM). Όταν επιτεύχθηκε αυτό, το 1973, μετά από έναν σκληρό αγώνα Δαυίδ εναντίον Γολιάθ, ήταν ένα μεγάλο βήμα για τη διεκδίκηση των ίσων δικαιωμάτων.
8/6, 19:00
Ελληνοαμερικανική Ένωση – Μασσαλίας 22, Αθήνα

Τζαζ στην Πλατεία με το Adedeji Adetayo Sextet

Η Πλατεία, ο υπαίθριος χώρος ανάμεσα στους Χώρους Α – Β – Ε – Η της Πειραιώς 260, θα ζωντανέψει και φέτος από το μίνι φεστιβάλ «Τζαζ στην Πλατεία» που εγκαινιάστηκε πέρυσι συνοδεύοντας τις φεστιβαλικές βραδιές του χώρου. Τέσσερα ξεχωριστά τζαζ σχήματα, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του διακεκριμένου σαξοφωνίστα Δημήτρη Τσάκα, στήνουν μετά το τέλος των παραστάσεων, μια γιορτή τζαζ με ελεύθερη είσοδο, σ’ ένα πρόγραμμα που θα εκτείνεται σ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος της Πειραιώς 260, από τον Ιούνιο έως και τις 20 Ιουλίου. Την Πέμπτη 8 Ιουνίου συγκεκριμένα, ο Νιγηριανός Adedeji Adetayo, τραγουδιστής, κιθαρίστας και συνθέτης, φέρνει στην Πλατεία της Πειραιώς 260 τη ζωντάνια της αφρικανικής μουσικής, για τρεις βραδιές με afrobeat, afro jazz και afro soul & funk, μουσική από τα προσωπικά του άλμπουμ και special guests.
8/6, 18:00 
Πειραιώς 260

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Fatboy Slim στο Ξέφωτο και DJ sets στο ηλιοβασίλεμα – Όλες οι δωρεάν συναυλίες που θα απολαύσουμε στο ΚΠΙΣΝ το καλοκαίρι12.09.2018

«Το υπόγειο στην οδό Ήρας 12»: Παρουσίαση του βιβλίου της Πασχαλίας Τραυλού στον Ιανό

Την Πέμπτη 8 Ιουνίου, η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι εκδόσεις Διόπτρα, διοργανώνουν παρουσίαση του νέου βιβλίου της Πασχαλίας Τραυλούμε τίτλο «Το υπόγειο στην οδό Ήρας 12». Ένα δυνατό μυθιστόρημα που τολμά να μιλήσει μέσα από τις ιστορίες των ηρωίδων της για την αμφισβήτηση του δικαιώματος των γυναικών στην αυτοδιάθεση του σώματος, μια ιστορία καθηλωτική και ανατριχιαστικά επίκαιρη μέχρι και σήμερα. Για το βιβλίο θα μιλήσει η καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αιγαίου, ειδική σε θέματα φύλου Μαρία Γκασούκα και η συγγραφέας, υπεύθυνη έκδοσης Βίκυ Κατσαρού, ενώ την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Νίκος Θρασυβούλου και αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει η ίδια η συγγραφέας.
8/6, 20:30 
Πολυχώρος Ιανού – Σταδίου 24, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜουσικές βραδιές με ελεύθερη είσοδο στο Evia Film Project: Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και οι Αγία Φανφάρα στη Β. Εύβοια12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b