MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Τετάρτη 7 Ιουνίου

Παρακάτω θα βρείτε τις δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, σήμερα Τετάρτη 7 Ιουνίου.

Monopoli Team

1. Der Wij / Βίι: Με την αντιπολεμική παράσταση του Κιρίλ Σερεμπρένικοφ «ανοίγει» φέτος η Πειραιώς 260

Με την πολυαναμενόμενη παράσταση «Der Wij / Βίι» ανοίγει στις 7 και 8 Ιουνίου το φετινό πρόγραμμα της Πειραιώς 260. Ο ανατρεπτικός σκηνοθέτης Κιρίλ Σερεμπρένικοφ έρχεται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, με ένα έργο-καταγγελία για το απάνθρωπο πρόσωπο του πολέμου, σε μια διεθνή συμπαραγωγή με το Thalia Theater του Αμβούργου. Το Βίι, μια παράσταση με τη συμμετοχή Ρώσων, Ουκρανών και Γερμανών ηθοποιών που μιλούν ο καθένας στη γλώσσα του, συμπυκνώνει την εναντίωση και τον αποτροπιασμό του Κιρίλ Σερεμπρένικοφ για τον πόλεμο. Σε μια φανταστική νουβέλα τρόμου που έγραψε το 1835, ο ουκρανικής καταγωγής Νικολάι Γκόγκολ, εμπνευσμένος από έναν λαϊκό σλαβικό θρύλο, επινόησε ένα τρομακτικό πλάσμα που το έλεγαν Βίι. Τα βλέφαρά του ήταν τόσο μακριά που άγγιζαν το έδαφος, ήταν σχεδόν τυφλό· όταν όμως κατάφερνε να τα ανοίξει, μια μόνη ματιά του ήταν ικανή να σκοτώσει όσους αντίκριζε. Με αφετηρία τον μύθο του Βίι, ο Σερεμπρένικοφ δημιουργεί μια αφόρητης σκληρότητας όσο και ποιητικά ισχυρή παράσταση.
Τετάρτη 7 και Πέμπτη 8/6 στις 21:00
5-35€
Πειραιώς 260 – Χώρος Δ, Καλλιθέα

2. Ο σκύλος, η νύχτα και το μαχαίρι, του Μάριους φον Μάγενμπουργκ στην Πειραιώς 260

Από τις πιο πετυχημένες παραστάσεις του καλλιτεχνικού προγράμματος 2022, «Ο σκύλος, η νύχτα και το μαχαίρι», παρουσιάζεται ξανά στην Πειραιώς 260. Ένας εφιάλτης με σπλάτερ και κωμικά στοιχεία, μια παρανοϊκή και ωμά διασκεδαστική παραβολή της παράλογης πραγματικότητάς μας. Ο Γιώργος Κουτλής, υπεύθυνος της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου και αεικίνητος σκηνοθέτης, επανέρχεται με το σύγχρονο έργο του ανατρεπτικού δραματουργού της Schaubühne Μάριους φον Μάγενμπουργκ. Ο “Μ” βρίσκεται στο αδιέξοδο ενός εγκαταλελειμμένου δρόμου. Δεν έχει ιδέα πώς βρέθηκε εδώ. Το μόνο πράγμα που θυμάται είναι ότι έφαγε μύδια. Η νύχτα πέφτει βαριά και ώσπου να ξημερώσει ο “Μ” θα έχει μαχαιρωθεί, θα έχει μαχαιρώσει, θα έχει γνωρίσει ανθρώπους που θέλουν να τον φάνε, θα έχει δει τον χρόνο να στέκει ακίνητος και μόνο στο τέλος, για πρώτη φορά, θα νιώσει πως δεν φοβάται. Παίζουν (αλφαβητικά): Δήμητρα Βλαγκοπούλου, Θάνος Λέκκας, Βασίλης Μαγουλιώτης.
7-10/6 στις 21:00
5-20€
Πειραιώς 260 – Χώρος Η, Καλλιθέα

3. Σχέδιο Μάρσαλ – Α path of perspectives στην Πειραιώς 260

Μπορεί μια χώρα να αναγεννηθεί μέσα από τα συντρίμμια της; Μπορεί ένας λαός να βρει ελπίδα μετά από αλλεπάλληλες συμφορές; Η Νατάσα Τριανταφύλλη παρουσιάζει στην Πειραιώς 260, την παράσταση «Σχέδιο Μάρσαλ – A path of perspectives», ένα πρωτότυπο κείμενο βασισμένο σε γεγονότα της πρόσφατης ιστορίας της Ελλάδας. Μια παράσταση που κινείται ανάμεσα στο ντοκουμέντο και τη μυθοπλασία, στη γνώση και στην ποίηση. Παίζουν (αλφαβητικά): Δάφνη Αλεξάντερ, Νικόλας Μαραζιώτης, Δήμητρα Μητροπούλου, Άρης Μπαλής. Συμμετέχει ο μικρός Κωνσταντίνος Σάρδης. Στο βίντεο εμφανίζεται ο Χρήστος Λούλης.
7-10/6 στις 21:00
5-20€
Πειραιώς 260 – Χώρος Ε, Καλλιθέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜεταμορφώθηκε η Ελλάδα από το Σχέδιο Μάρσαλ;12.09.2018

4. Οι Nightwish στο Release Athens 2023

Το Release Athens υποδέχεται τους Nightwish στην Πλατεία Νερού. Η μπάντα-ορόσημο του συμφωνικού metal θα παρουσιάσει ένα σετ με τραγούδια από ολόκληρη τη διαδρομή τους, στη μεγαλύτερη συναυλία που έχουν δώσει ποτέ στη χώρα μας.
Τετάρτη 7/6 στις 17:00
Από 53€
Πλατεία Νερού, Λεωφ. Ποσειδώνος, Καλλιθέα

5. Ο Μίλτος Πασχαλίδης στο Θέατρο Βράχων

Μετά από έναν δυνατό χειμώνα με πολλές ζωντανές εμφανίσεις, ο Μίλτος Πασχαλίδης μαζεύει τους στίχους, τις μουσικές, τα τραγούδια 28 χρόνων δισκογραφίας και ξεκινάει δυναμικά την καθιερωμένη του καλοκαιρινή περιοδεία, με πρώτη στάση το Θέατρο Βράχων.
Τετάρτη 7/6 στις 21:00
15-18€
Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη, Νεαπόλεως 58, Βύρωνας

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b