MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Studio Ghibli: Η τελευταία ταινία του Χαγιάο Μιγιαζάκι θα κυκλοφορήσει χωρίς trailer και promo

Μοναδική προωθητική ενέργεια για την τελευταία ταινία του ιδρυτή του Studio Ghibli, “How do you live?” θα αποτελέσει η αφίσα της ταινίας.

Monopoli Team

Δέκα χρόνια μετά το The Wind Rises και την τότε συνταξιοδότηση του, ο Χαγιάο Μιγιαζάκι επιστρέφει στα σκηνοθετικά του καθήκοντα με μια – πράγματι τελευταία αυτή τη φορά – ταινία, με τίτλο “How Do You Live?” και το διάσημο ιαπωνικό στούντιο, Studio Ghibli μόλις έκανε γνωστό ότι δεν θα κάνει καθόλου διαφήμιση για την ταινία του συνιδρυτή της.

Η ταινία είναι βασισμένη στη νουβέλα του Genzaburo Yoshino με τίτλο “How Do You Live?” (Πως ζεις;), η οποία εκδόθηκε το 1937.

Το βιβλίο, αφορά ένα αγόρι από το Τόκιο, το οποίο αντιμετωπίζει τον πρόσφατο θάνατο του πατέρα του και ο ίδιος ο σκηνοθέτης είχε αναφέρει στους New York Times πως αποτελεί ένα από τα αγαπημένα βιβλία των παιδικών του χρόνων.

Η επερχόμενη ταινία, που πρόκειται να κανει πρεμιέρα στην Ιαπωνία στις 14 Ιουλίου, είναι μια απο τις πιο πολυαναμενόμενες ταινίες της χρονιάς για τη χώρα και αυτό γιατί θα αποτελέσει το τελευταίο “αντίο” στον εμβληματικό δημιουργό.

Μέχρι τώρα, το Studio Ghibli δεν έχει κάνει γνωστή καμία περαιτέρω πληροφορία για την ταινία, ενώ όπως αποκάλυψαν πρόσφατα δε σκοπεύουν να κυκλοφορήσουν καν trailer, πριν από την πρεμιέρα της.

Η αφίσα της ταινίας

Μάλιστα, σε μία συνέντευξη με το περιοδικό Bungei Shunji, ο παραγωγός του στούντιο, Toshio Suzuki,  επιβεβαιώσε ότι θα κρατήσουν σιγή ιχθύος μέχρι να βγει η ταινία στους κινηματογράφους. “Όλα αυτά τα χρόνια θέλαμε να κάνουμε τους ανθρώπους να έρθουν να δουν τις ταινίες που έχουμε φτιάξει. Οπότε το σκεφτόμασταν αυτό και είχαμε κάνει πολλές διαφορετικές ενέργειες για αυτόν τον σκοπό. Αλλά αυτή τη φορά σκεφτήκαμε ότι ‘εντάξει δεν χρειάζεται να το κάνουμε αυτό'” είπε.

“Το να κάνεις το ίδιο πράγμα που έχεις ξανακάνει, ξανά και ξανά, σε κουράζει. Οπότε είπαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό” πρόσθεσε και στη συνέχεια συνέκρινε την προσέγγιση του Μιγιαζάκι με εκείνη του Χόλιγουντ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑBarbie: Παγκόσμια έλλειψη σε ροζ χρώμα προκάλεσε η επερχόμενη ταινία της Greta Gerwig12.09.2018

“Υπάρχει μια αμερικανική ταινία – ώπα παραλίγο να πω δυνατά τον τίτλο – που θα βγει αυτό το καλοκαίρι περίπου την ίδια χρονική περίοδο με την ταινία μας. Έχουν φτιάξει τρία διαφορετικά trailer για αυτή και κυκλοφορούν ένα τη φορά. Αν δεις και τα τρία, τότε ξέρεις ακριβώς τι θα γίνει στην ταινία. Πώς νιώθουν για αυτό οι θεατές; πρέπει να υπάρχουν άνθρωποι, που αφού είδαν τα τρέιλερ, δεν θα θέλουν να πάνε όντως να δουν την ταινία. Οπότε εγώ ήθελα να κάνω το εντελώς αντίθετο από αυτό” είπε.

Πάντως προς το παρόν έχουν τηρήσει την υπόσχεσή τους και δεν έχει γίνει τίποτα γνωστό για την ταινία – ούτε καν το αν και πότε θα κάνει πρεμιέρα στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠρεμιέρες: Το απολαυστικό animation σύμπαν του Spider-man12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b