MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Family Weekend: 6+1 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά

Συγκεντρώσαμε για εσάς μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη και το διαδίκτυο για να περάσετε δημιουργικές ώρες με την οικογένειά σας το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, 3-5 Ιουνίου 2023.

Ίδρυμα Γουλανδρή: Νέες πρωτότυπες δημιουργικές δράσεις για παιδιά διαφορετικών ηλικιών
Monopoli Team

Θέατρο

1. «Πίτερ Παν στη χώρα του ποτέ» από το Θέατρο Μαριονέτας Γκότση στην Αττική

Οι μαριονέτες «Γκότση» σας προσκαλούν σε ένα μαγικό ταξίδι μαζί με τον «Πίτερ Παν στη Χώρα του Ποτέ», όπου δε μεγαλώνει κανείς. Απίθανες περιπέτειες με τον τρομερό Κάπτεν Χουκ, αστείες καταστάσεις και ατελείωτο παιχνίδι με τα χαμίνια. Πως μπορείς να πας εκεί; Αρκούν το όνειρο και λίγη νεραϊδόσκονη για να πετάξεις στα σύννεφα της μαγείας. Κυριακή 4 Ιουνίου, στις 19:00, στο Σινέ Γέρακας (Μιλτιάδου & Γαργηττού) και Δευτέρα 5 Ιουνίου, στις 20:00, στο Δημοτικό Θέατρο Άλσους «Δημήτρης Κιντής» στην Ηλιούπολη. *Σκηνοθεσία: Γιάννης καλατζόπουλος. Ακούγονται οι ηθοποιοί: Γιάννης Καλατζόπουλος, Κώστας Δαρλάσης, Νίκος Πόγκας, Βίνα Παπαδοπούλου, Μαρίλια Νομικού, Χρυσούλα Παπαδοπούλου.
Προπώληση: 6€. Στο ταμείο: 7€. Κάρτα ανέργων/πολυτέκνων/ΑΜΕΑ: 5€ | Ηλεκτρονική αγορά εισιτηρίων: ticketservices.gr.

 www.marionette.gr

2. «Η Μεγάλη Γιορτή», από την Άννα Τζίμα και τις Μορφές Έκφρασης στον Βοτανικό Κήπο Διομήδους

Ο γνωστός μύθος του Αισώπου «Το λιοντάρι, το κοράκι και η αλεπού» γίνεται παράσταση-παιχνίδι, για παιδιά 3-8 ετών, από την Άννα Τζίμα και τις Μορφές Έκφρασης, και παρουσιάζεται στον Βοτανικό Κήπο Διομήδους. Ένα mini παιδικό musical που μας καλεί όλους να συναντηθούμε με χορό, και ζωντανή μουσική σε μια πολύχρωμη «Μεγάλη Γιορτή» και μας δίνει την ευκαιρία να ενθαρρύνουμε τα παιδιά να εμπιστεύονται την κρίση τους, να παρατηρούν και να λένε όχι όταν πρέπει. Υπόθεση: Μια φορά κι έναν καιρό, ένα άρρωστο, γέρικο λιοντάρι πεινούσε, μα δεν μπορούσε να κυνηγήσει. Έτσι, με τον πιστό του υπηρέτη, το κοράκι, καταστρώνουν ένα τρομερό σχέδιο που θα φέρει το φαγητό του κατ’ ευθείαν στο πιάτο του! Θα καλέσει όλα τα ζώα σε μια Μεγάλη Γιορτή! Όμως, ένα μικρό αλεπουδάκι, που δεν ήταν σαν όλα τα ζώα, θυμήθηκε τι έλεγαν οι μεγαλύτερες αλεπούδες: «Παρατήρησε, σκέψου κι εμπιστεύσου αυτό που νιώθεις». Έτσι, κατάλαβε την παγίδα και γλίτωσε από τα δόντια του λιονταριού, γιατί ήξερε, όχι μόνο να ακούει, αλλά και να βλέπει. *Παίζουν: Πέλια Γιαννουλάτου, Κωστής Παπάζογλου, Γιώργος Χουσάκος.
Παραστάσεις: Από 4 Ιουνίου έως 16 Ιουλίου | Κάθε Κυριακή στις 11:30

Εισιτήρια: 10€ γενική είσοδος. 8€ φοιτητικό, ανέργων, ΑμεΑ, πολυτέκνων, ομαδικά (10 άτομα και άνω) | Προπώληση: ticketservices.gr
Βοτανικός Κήπος Διομήδους, Ιερά Οδός 403, Χαϊδάρι. Πληροφορίες: Τηλ: 210 3464903 – 210 3464002.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜουσείο Κυκλαδικής Τέχνης: Εικαστικό summer camp για παιδιά 6-11 ετών εμπνευσμένο από τη Μητέρα φύση12.09.2018

Κινηματογράφος

3. Spider-Man: Ακροβατώντας στο αραχνο-σύμπαν (μεταγλωττισμένη)

Από Πέμπτη 1 Ιουνίου στους κινηματογράφους. Ο Miles Morales επιστρέφει στο νέο κεφάλαιο του βραβευμένου με Oscar Spider-verse saga, «Spider-Man: Ακροβατώντας Στο Αραχνο-Σύμπαν». Μετά την επανένωσή του με την Gwen Stacy, ο full time πια Spider-Man της γειτονιάς, εκτοξεύεται στο Αραχνο- Σύμπαν όπου και συναντά μια ομάδα Αραχνανθρώπων που έχουν μια αποστολή: να το προστατεύσουν με κάθε τρόπο. Όταν όμως οι ήρωες συγκρούονται για το πώς θα χειριστούν τη νέα απειλή, ο Miles βρίσκεται αντιμέτωπος με τους υπόλοιπους Αραχνανθρώπους και καλείται να επαναπροσδιορίσει τι σημαίνει να είσαι ήρωας. Έτσι μόνο θα καταφέρει να σώσει αυτούς που αγαπά.
Δείτε κριτική και αίθουσες προβολές εδώ

4. Park your Cinema & Park your Cinema Kids: Οι υπαίθριες κινηματογραφικές προβολές επιστρέφουν στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος

Οι σειρές υπαίθριων κινηματογραφικών προβολών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), Park your Cinema και Park your Cinema Kids επιστρέφουν για όγδοο συνεχόμενο καλοκαίρι και προσκαλούν το κοινό σε αξέχαστες βραδιές κάτω απ’ τ’ αστέρια στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος. Τις παιδικές ταινίες της ενότητας Park your Cinema Kids επιλέγει το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας (AΤΗICFF). Σάββατο 3 Ιουνίου, στις 21:00, «Ο Πειρατής Μαυροδόντης και το Μαγικό Διαμάντι»: Τι φέρνει κοντά ένα μικρό αλητάκι του δρόμου, έναν δαιμόνιο πρίγκιπα της ζούγκλας και τον διαβόητο Πειρατή Μαυροδόντη; Ένα Μαγικό Διαμάντι που κάνει τις ευχές πραγματικότητα και μία συναρπαστική περιπέτεια κινουμένων σχεδίων με αξέχαστους χαρακτήρες, θεαματική δράση, γενναιόδωρες δόσεις γέλιου και πολλή μουσική. *Η ταινία θα προβληθεί μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.
Σάββατο 3/6, 21:00
Ελεύθερη είσοδος
Ξέφωτο, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα. Τηλ: (+30) 216 8091000. Email: [email protected] | https://www.snfcc.org/.

Εκπαιδευτικά Προγράμματα

5. Εκθέματα Επιστήμης και Τεχνολογίας για παιδιά ηλικίας 10+ στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Το Ίδρυμα Ευγενίδου καλωσορίζει τα Σαββατοκύριακα τους μικρούς του φίλους στους χώρους τους με πλούσιο πρόγραμμα προβολών και εκπαιδευτικών δράσεων. Ενδεικτικά: Διαδραστικά εκθέματα Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας, Μαθηματικών, Πληροφορικής και Ρομποτικής για ηλικίες 10+ (Ε’ Δημοτικού +): Τα διαδραστικά εκθέματα προσφέρουν στον επισκέπτη τη δυνατότητα να γνωρίσει και να εξοικειωθεί με τον κόσμο της επιστήμης και της τεχνολογίας και να εμβαθύνει σε επιστημονικές αρχές και μαθηματικές έννοιες μέσω της αλληλεπίδρασης και του χειρισμού εργαστηριακών διατάξεων και μηχανών. Επισκέπτες άνω των 10 ετών μπορούν να διεξάγουν πειράματα, να συλλέξουν δεδομένα, να επιλέξουν παραμέτρους έχοντας έτσι τη δυνατότητα να παρατηρήσουν, να εξερευνήσουν και να αποκτήσουν μια βιωματική εμπειρία επί θεμελιωδών επιστημονικών αρχών και σύγχρονων τεχνολογικών επιτευγμάτων.
Σάββατο 3 και Κυριακή 4 Ιουνίου | Ώρες: 11:00, 12:00, 13:00, 14:00, 15:00, 16:00, 17:00
Εισιτήρια: Κανονικό: 6 €, Μειωμένο: 4 €, Σχολικό: 3 € | Αγοράστε εισιτήρια εδώ.
*Δείτε περισσότερες δράσεις από Ίδρυμα Ευγενίδου για το Σαββατοκύριακο εδώ.
Ίδρυμα Ευγενίδου – Πλανητάριο Αθήνας, Λεωφόρος Συγγρού 387, Αθήνα. Τηλέφωνο: (+30) 210 9469600. Ε: [email protected].

6. Ίδρυμα Γουλανδρή: Νέες πρωτότυπες δημιουργικές δράσεις για παιδιά διαφορετικών ηλικιών

Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή εγκαινιάζει μια νέα σειρά προγραμμάτων για τους μικρούς του φίλους, με ειδικά σχεδιασμένες δράσεις για γονείς με βρέφη και παιδιά προσχολικής ηλικίας καθώς και πολλά διαφορετικά δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά έως και 10 ετών. Ενδεικτικά: «Μια λέξη για την Πόλη μου!»: Κάθε Σάββατο, από 29/04 έως 10/06, 12:30-14:00 το Ίδρυμα Γουλανδρή παρουσιάζει ένα εργαστήριο για παιδιά ηλικίας 6 έως 8 ετών με αφορμή το έργο μιας από τις σημαντικότερες διεθνούς φήμης γλύπτριες, γνωστή ως Chryssa. Στο εργαστήριο Μια λέξη για την Πόλη μου!, τα παιδιά ανακαλύπτουν τα γλυπτά της Χρύσας Βαρδέα καθώς και τη σχέση τους με τα γράμματα, τη γραφή και τη φόρμα. «Ένα παράθυρο, μία ιστορία!»: Κάθε Κυριακή, από 30/04 έως 11/06, 10.30-11.30, στο Ίδρυμα Γουλανδρή τα παιδιά, 3 και 4 ετών, εξερευνούν και ερμηνεύουν, μαζί με την υπόλοιπη ομάδα, το έργο του δημιουργού Άρη Κουτρουλή. Στόχος του εργαστηρίου είναι τα παιδιά να λάβουν τα αντίστοιχα ερεθίσματα για να δημιουργήσουν τις δικές τους ιστορίες και στη συνέχεια, μεταβαίνοντας στο Παιδικό Εργαστήριο, να προσπαθήσουν να τις ζωντανέψουν μέσα από μία ποικιλία υλικών και τεχνικών όπως σφουγγαράκια, τυπώματα, φούσκες και υφές.
Δείτε περισσότερα εργαστήρια για παιδιά από το Ίδρυμα Γουλανδρή τα Σαββατοκύριακα εδώ
Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, Οδός Ερατοσθένους 13 Αθήνα. Τηλ: T: +30 210 01 02 156. E: [email protected]| https://goulandris.gr/el/

7. Παράξενα πλάσματα στο Μουσείο Ακρόπολης: Παρουσίαση για οικογένειες με παιδιά έως 12 ετών στο Μουσείο Ακρόπολης

Έχετε παιδιά μέχρι 12 ετών; Στο Μουσείο Ακρόπολης θα ανακαλύψετε μαζί τους τον Ιππαλεκτριώνα, τους Κενταύρους, τον Τυφώνα, τον Τρίτωνα και πολλά άλλα παράξενα πλάσματα. Πλάσματα της γης, της θάλασσας και του αέρα, δημιουργήματα της φαντασίας των αρχαίων, προσκαλούν σε ένα παιχνίδι εξερεύνησης, παρατήρησης και γνώσης. Φεύγοντας, τα παιδιά παίρνουν στο σπίτι τα υλικά για να δημιουργήσουν τα δικά τους παράξενα πλάσματα. Και αν θέλουν, μπορούν να τα φωτογραφίσουν και να ταστείλουν στο acropolismuseumkids.gr.
Από 07 Νοεμβρίου 2021  έως 29 Οκτωβρίου 2023. Κάθε Κυριακή, 11:00 π.μ.
Συμμετοχή: Εγγραφή μέσω ηλεκτρονικής κράτησης στο events.theacropolismuseum.gr.
Κόστος συμμετοχής: Η συμμετοχή στη δράση είναι ελεύθερη για τα παιδιά. Για τους γονείς/συνοδούς είναι απαραίτητη η έκδοση εισιτηρίου ημέρας (5 ευρώ).
Μουσείο Ακρόπολης, Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, Αθήνα | Τηλ: 210 900 09 00. Ε: [email protected] | https://www.theacropolismuseum.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑPark your Cinema & Park your Cinema Kids: Οι υπαίθριες κινηματογραφικές προβολές επιστρέφουν στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος12.09.2018

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b