MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες και εκθέσεις: 5 προτάσεις για την Παρασκευή 2 Ιουνίου

Κινηματογραφικές προβολές, εικαστικές συναντήσεις, και άλλες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που μπορείτε να παρακολουθήσετε στην πόλη σήμερα, Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023.

Transition to 8: 48 πρωτοπόρα καλλιτεχνικά έργα σε μια πολυμεσική εμπειρία στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας  | Φωτογραφία: Petros Chytiris
Monopoli Team

Κινηματογράφος

1. «Midnight Express» στη Ριβιέρα: Η αγαπημένη κινηματογραφική λέσχη επιστρέφει ξανά με μεταμεσονύχτιες προβολές

Η αγαπημένη κινηματογραφική λέσχη «Midnight Express» επιστρέφει και αυτό το καλοκαίρι με μεταμεσονύχτιες προβολές στη Ριβιέρα των Εξαρχείων. Για τον Ιούνιο, κάθε Παρασκευή στις 23:00, ο Άκης Καπράνος έχει ετοιμάσει ένα πρόγραμμα για τη μεγάλη οθόνη, από το πρώτο Rocky και τον Εξορκιστή του 1973 σε επετειακή προβολή, έως την Ευδοκία του Αλέξη Δαμιανού στην αποκατεστημένη κόπια της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Παρασκευή 2 Ιουνίου | Rocky: Το πρώτο, το ορθόδοξο. Όποιος δεν χειροκροτήσει στο training montage έχει ξεκάθαρα έρθει στη λάθος ταινία.
Παρασκευή 2/6, 23:00
Εισιτήριο: Από 6€. Προπώληση: viva.gr
Ριβιέρα, Βαλτετσίου 36, Εξάρχεια. Τηλέφωνο: 210 3844827. 

2. Ταινιόραμα: Δύο ταινίες με ένα εισιτήριο κάθε βράδυ στον κινηματογράφο Άστυ

Οι σημαντικότερες ταινίες που προβλήθηκαν και βραβεύτηκαν στα Φεστιβάλ Καννών, Βενετίας και Βερολίνου, αλλά και εκείνες που έφτασαν στα Όσκαρ όπως και οι κλασικές που εξακολουθούν να μας γοητεύουν, περιλαμβάνονται στη φετινή διοργάνωση του Ταινιοράματος, που πραγματοποιείται, από τις 25 Μαΐου έως τις 21 Ιουνίου, στον Κινηματογράφο Άστυ. Το σινεφίλ κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει, καθημερινά, δύο ταινίες με ένα ενιαίο εισιτήριο στην τιμή των 5€. Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023: Στις 18:30, προβολή της βραβευμένης στις Κάννες ταινίας «Η Αόρατη Ζωή της Ευριδίκης Γκουσμάο» του Καρίμ Αϊνούζ: Ένα συγκινητικό (διπλό) γυναικείο πορτραίτο και μια διεισδυτική ακτινογραφία της βραζιλιάνικής κοινωνικής πραγματικότητας. Συνέχεια, στις 21:00, προβολή της ταινίας του Ρόι Άντερσον «Ένα περιστέρι έκατσε σε ένα κλαδί συλλογιζόμενο την ύπαρξη του»: Δύο φθαρμένοι από τον χρόνο πλασιέ ταξιδεύουν για να πουλήσουν τα μικροαντικείμενα τους.
25 Μαΐου έως 21 Ιουνίου 2023 | Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ
Εισιτήριο: 5€ και για τις δύο ταινίες. 
Κινηματογράφος Άστυ, Πεζόδρομος Κοραή 4, Μετρό Πανεπιστήμιο. Τ. 210 32 14 775 και 210 32 14 998.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 4 προτάσεις για την Παρασκευή 2 Ιουνίου12.09.2018

Εκθέσεις

3. Transition to 8: 48 πρωτοπόρα καλλιτεχνικά έργα σε μια πολυμεσική εμπειρία στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας

8 πρωτοπόροι μουσικοί παραγωγοί και 8 ταλαντούχοι visual artists από την Ελλάδα, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, τις ΗΠΑ και την Τουρκία, συντονίζουν τις συχνότητές τους με τα αποτελέσματα του καινοτόμου ερευνητικού έργου Transition to 8 και παρουσιάζουν, την Παρασκευή 2 Ιουνίου, στις 19:00, στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας, 48 πρωτότυπα καλλιτεχνικά έργα σε μια μοναδική πολυμεσική εμπειρία, μεταφέροντας τον παλμό των κατοίκων της Ελευσίνας για τα ζητήματα του περιβάλλοντος, της εργασίας και των μεταναστευτικών/προσφυγικών ροών. Οι μουσικοί παραγωγοί PHÆDON, ION, LOU, Moderna, Όλγα Κουκλάκη, T. RAUMSCHMIERE, Local Suicide, Jennifer Touch, συναντούν τους visual artists Kino, Μέμη Κούπα, Cocaya, Ceyda Yagiz, Αλεξάνδρα Νιάκα, Fabio Cassano, Ελένη Ξυνογαλά, Βαλεντίνα Ταμιωλάκη και παρουσιάζουν σε ζεύγη (ένα μουσικό track + ένα visual/digital artwork) 16 έργα για κάθε ένα από τα τρία ζητήματα, τα οποία κλιμακώνουν τα συναισθήματα και τις ενσώματες εμπειρίες της τοπικής κοινότητας. Το πρόγραμμα της πολυμεσικής έκθεσης συμπληρώνουν ομιλίες και παρουσιάσεις από την ομάδα έργου και από συμμετέχουσες/οντες καλλιτέχνιδες/ες.
Παρασκευή 2/6, 19:00
Είσοδος Ελεύθερη 

Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας, Κανελλόπουλου 1, Ελευσίνα . Τηλ: 21 0556 5613. | https://transitionto8.com/en-US

4. «Ονείρων Κόσμοι»: Ατομική έκθεση του Ισίδωρου Πρίντεζη στη Blank Wall Gallery

Ο Ισίδωρος Πρίντεζης θα παρουσιάσει έργα του που έχουν δημιουργηθεί με την τεχνική του ψηφιακού κολλάζ στη Blank Wall Gallery. Τα πρωτότυπα αυτά έργα είναι το αποτέλεσμα χρήσης διαφόρων τεχνικών. Η Τεχνητή Νοημοσύνη, η φωτογραφία και η χρήση fractals έδωσαν αυτό το αποτέλεσμα, που αποτελείται από πολλαπλές επιστρώσεις, κολλάζ ονειρικών φανταστικών εικόνων με επεξεργασία θραυσμάτων φωτογραφιών και γεωμετρικών σχεδίων. Άλλοτε έντονα φωτεινά χρώματα, άλλοτε σκοτεινά ερεβώδη τοπία, επαναλαμβανόμενα, minimal, κάποτε εξελισσόμενα σε χρόνους παρελθόντος κ μέλλοντος, δημιουργώντας φανταστικούς ονειρικούς κόσμους… Κρυμμένες μορφές εμφανίζονται και χάνονται και μας παρασύρουν σ’ ένα γοητευτικό ταξίδι αποπλάνησης του νου και των αισθήσεων.
Έναρξη έκθεσης: Παρασκευή 2 Ιουνίου, 21:00
Διάρκεια έκθεσης: Από 2 Ιουνίου έως 7 Ιουνίου 2023
Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα – Τρίτη. Τετάρτη – Παρασκευή: 17:30 – 21:30. Σάββατο: 12:30 – 14:30
Blank Wall Gallery, Φωκίωνος Νέγρη 55, Κυψέλη. Τηλ: 211.4052.138

5. «Μελάνι σε Χαρτί 8: Οι γραφές της τέχνης»: Ομαδική εικαστική έκθεση στον χώρο τέχνης Luminοus Eye

Ο Επιμελητής Πάρης Καπράλος σε συνεργασία με 32 εικαστικούς καλλιτέχνες από την Ελλάδα και τη Κύπρο σας προσκαλούν να επισκεφθείτε την έκθεση «Μελάνι σε Χαρτί 8: Οι γραφές της τέχνης», την 8η διοργάνωση της ομώνυμης σειράς. Η έκθεση λαμβάνει χώρα σε φυσική μορφή στην Αθήνα Παρασκευή 2 – Κυριακή 11 Ιουνίου 2023 στο χώρο τέχνης Luminοus Eye. Συμμετέχουν οι εικαστικοί καλλιτέχνες: Δημήτρης Γαλανάκης, Άννα Γκιώτη, Σωτηρία Αλεβίζου, Ηλίας Κασσελάς, Σπύρος Ρωμάνος, Χρύσα Παπανδρίκου, Όλγα Μπαρμάζη, Αγγελική Χατζηστυλιανού, Ηρακλής Λίνος Τέσκος, Αλεξάνδρα Βλάχου, Μαρία Ζαβιτσάνου, Αλκυόνη Φλουρή, Δημήτρης Παπαδάτος, Δήμητρα Ακαλέστου, Γιούλη Μπαφαλούκου, Ευτυχία Τσουλουχοπούλου, Μοβσεσιάν Τζοβινάρ-Γιεγίς, Φωτεινή Λιβάνη, Σοφία Τσαμπαρά, Ελισσάβετ Διονυσοπούλου, Christos ex Agrafon, Σταύρος Ραφαήλ Κουσίογλου, Αλεξάνδρα Ζώη, Βασιλική Δευτεραιου, Ευαγγελία Μπακλαβά, Έλενα Γκατζά, Χριστίνα Μακροπούλου, Πέπη Καραγιαννάκη, Ελένη Μαντζώρου, Τζών Ουίλσων, John Abbott, Μινα Κουζούνη.
Εγκαίνια: Παρασκευή 2 Ιουνίου ώρες 18:00 – 22:00
Διάρκεια έκθεσης: Παρασκευή 2 – Κυριακή 11 Ιουνίου 2023
Ώρες / Μέρες: Τετάρτη 14:00 έως 18:00 και Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή 17:00 έως 21:00.
Είσοδος ελεύθερη
Luminous Eye, Μητσαίων 2Α, Αθήνα. Τηλ: 21 1116 1206. Ε:  [email protected]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Παρασκευή 2 Ιουνίου12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b