MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Oppenheimer: “Ακατάλληλη για ανηλίκους κάτω των 17 ετών” η νέα ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν

Το “Oppenheimer” κρίθηκε ακατάλληλη για ανηλίκους στις ΗΠΑ – Αυτή είναι η πρώτη ταινία του Νόλαν που κρίνεται ακατάλληλη εδώ και 20 χρόνια και συγκεκριμένα από το “Insomnia” του 2002.

Monopoli Team

Η νέα ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν, “Oppenheimer”, με πρωταγωνιστή τον Κίλιαν Μέρφι των Peaky Blinders στο ρόλο του επιστήμονα πυρηνικής φυσικής Τζ. Ρόμπερτ Όπενχάιμερ, κρίθηκε “ακατάλληλη” με σήμανση “R” στις ΗΠΑ, κάτι που σημαίνει ότι οποιοσδήποτε κάτω των 17 ετών θα πρέπει να συνοδεύεται από γονέα ή κηδεμόνα για να παρακολουθήσει την ταινία στο σινεμά, όταν αυτή κυκλοφορήσει.

Η είδηση επιβεβαιώνεται από διάφορα διεθνή μέσα, όπως και από το ρεπορτάζ του Variety, που αναφέρει ότι αυτή θα είναι η πρώτη “ακατάλληλη” ταινία του Νόλαν εδώ και 20 χρόνια και συγκεκριμένα από το 2002 και το “Insomnia”. Η πρώτη μεγάλη ταινία του, το αξέχαστο θρίλερ “Memento” είχε επίσης κριθεί ακατάλληλο στις ΗΠΑ, ωστόσο οι επόμενες ταινίες του -από τον Σκοτεινό Ιππότη του 2008 μέχρι το Inception του 2011- είχαν “γλιτώσει”.

Στις ΗΠΑ, όταν μία ταινία κρίνεται “R-Rated” σημαίνει ότι μόνο άτομα άνω των 17 ετών μπορούν να την παρακολουθήσουν. Σε κάθε χώρα ωστόσο οι κανόνες είναι διαφορετικοί – για παράδειγμα στο Ηνωμένο Βασίλειο η ίδια σήμανση αναφέρεται σε άτομα άνω των 15 ετών.

Όταν μία ταινία κρίνεται “ακατάλληλη” για μεγάλο μέρος των ανηλίκων θεατών, συνήθως μειώνεται και η απόδοσή της στο box office. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό ότι η ταινία στις ΗΠΑ θα κυκλοφορήσει την ίδια μέρα με το πολυαναμενόμενο “Barbie” της Greta Gerwig, προκαλεί ερωτηματικά στους αναλυτές για το ποια ταινία θα καταφέρει να κατακτήσει την κορυφή του box office.

Στην Ελλάδα, η Barbie κάνει πρεμιέρα στις 20 Ιουλίου, ενώ ο Oppenheimer στις 24 Αυγούστου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠρεμιέρες: Το απολαυστικό animation σύμπαν του Spider-man12.09.2018

Πάντως, ο Νόλαν φαίνεται να ετοιμάζει μία ταινία υπερπαραγωγή, αφού όπως έγινε γνωστό πριν από μερικούς μήνες για τις εκρήξεις δεν χρησιμοποίησε τεχνολογίες CGI, αλλά πραγματοποίησε… πραγματικές εκρήξεις, για να είναι πιο ρεαλιστικές.

Προς το παρόν από τα trailer της ταινίας δεν προκύπτει ο λόγος που κρίθηκε “ακατάλληλη” μένει λοιπόν να δούμε την ταινία στους κινηματογράφους για να μάθουμε περισσότερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑNetflix: 10 must watch σειρές και ταινίες που έρχονται τον Ιούνιο12.09.2018

Στην ταινία μεταξύ άλλων οι Cillian Murphy, Emily Blunt, Matt Damon, Robert Downey Jr., Florence Pugh, Rami Malek και Benny Safdie.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b