MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

Τζια: Ένα νησί με ιδιαίτερη γοητεία μια ανάσα από την Αθήνα

Με ωραίες παραλίες, μαγευτικά τοπία και μια πανέμορφη Χώρα, η Τζια είναι ο ιδανικός προορισμός για μια απόδραση εξπρές στις Κυκλάδες.

Photo by Malhar Garud on Unsplash
Photo by Malhar Garud on Unsplash
Monopoli Team

Αν ψάχνετε ένα κοντινό στην Αθήνα νησί, που συνδυάζει φυσική ομορφιά, αυθεντικότητα και κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα για τις καλοκαιρινές αποδράσεις του Σαββατοκύριακου αλλά και για πολυήμερες διακοπές, τότε η Κέα, γνωστή και ως Τζια, είναι ο ιδανικός προορισμός για εσάς. Θα πάρετε το καράβι από το Λαύριο και σε μία μόλις ώρα θα βρεθείτε στο πιο κοντινό κατοικήσιμο κυκλαδονήσι στην Αττική. Πρωτεύουσα του νησιού είναι η Ιουλίδα και λιμάνι του η Κορησσία.

Φτάνοντας στην Τζια έχετε πολλά για να ανακαλύψετε: μία από τις ομορφότερες Χώρες των Κυκλάδων, χτισμένη πάνω σε δύο λόφους, κοσμοπολίτικα θέρετρα στα οποία αγκυροβολούν γιοτ, μοναδικά αξιοθέατα, λιθόστρωτα μονοπάτια που διανύουν όλο το νησί, οργανωμένες παραλίες αλλά και απόκρυφα ακρογιάλια με κρυστάλλινα νερά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤα 20+2 highlights του Φεστιβάλ Αθηνών 202312.09.2018

Ιούλιδα: Η πανέμορφη Χώρα του νησιού

Αμφιθεατρικά χτισμένη στις πλαγιές δύο λόφων με εξαιρετική θέα στο Αιγαίο, η Χώρα της Κέας είναι μία από τις ομορφότερες των Κυκλάδων. Η Ιουλίδα είναι προστατευόμενος οικισμός, αφού χτίστηκε πάνω στα ερείπια της αρχαίας πόλης της Ιουλίδας – μίας από τις τέσσερις πόλεις του νησιού. Ετοιμαστείτε για βόλτες σε έναν γραφικό οικισμό με παραδοσιακά λευκά σπίτια με κοκκινωπές κεραμοσκεπές, στενά λιθόστρωτα σοκάκια με λευκά πλατύσκαλα, στεγάδια (σκεπαστές μικρές στοές), πολυάριθμα εκκλησάκια και διάσπαρτα μαγαζάκια. Στην πλατεία της Ιουλίδας δεσπόζει το ιστορικό δημαρχείο, αμφιθεατρικά χτισμένο γύρω από έναν επιβλητικό­ βράχο πάνω στα χαλάσματα του μεσαιωνικού κάστρου. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό νεοκλασικό κτήριο του 1902, έργο του σίλερ, το οποίο κοσμούν ευρήματα από τους διάφορους αρχαιολογικούς χώρους του νησιού.

Διαβάστε περισσότερα στο TravelGo.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑAlkyone: Η μουσική έκπληξη της χρονιάς έρχεται από την Έδεσσα12.09.2018

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b