MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες και εκθέσεις: 7 προτάσεις για την Πέμπτη 1 Ιουνίου

Κινηματογραφικές προβολές, εικαστικές συναντήσεις, και άλλες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που μπορείτε να παρακολουθήσετε στην πόλη σήμερα, Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023.

«Hic sunt dracones (Εδώ υπάρχουν δράκοντες). Χαρτογραφώντας το άγνωστο: Ένα project του Rick Lowe»: Έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη - Πειραιώς 138 
Monopoli Team

Κινηματογράφος

1. Women in Arts Festival: Οι κινηματογραφικές προβολές της τριήμερης γιορτής για την έμφυλη ισότητα στον πολιτισμό

«Παπαρούνες και Πάπιες» της Χρηστίνας-Καλλιρρόης Γαρμπή

Η πρωτοβουλία Women In Arts (Wom.A), ανοίγει τις πόρτες της και δημιουργεί το πρώτο της τριήμερο πολυθεματικό φεστιβάλ για την ορατότητα σε ζητήματα έμφυλης ανισότητας στον χώρο του πολιτισμού, από τις 30 Μαΐου έως την 1η Ιουνίου, στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων. Μια τριήμερη γιορτή με παραστάσεις θεάτρου και χορού, συναυλίες, εκθέσεις, βιβλία, dj set, σινεμά και συζητήσεις που γιορτάζει, αναδεικνύει και ενδυναμώνει την γυναίκα δημιουργό σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο φάσμα ειδικοτήτων. Σινεμά | Προβολές ταινιών μικρού μήκους γυναικών δημιουργών: «Zabeta» (2021), της Ελισσάβετ και Σοφίας Σφυρή, Διάρκεια: 13’. «Το κορίτσι που δεν μπορούσε να κοιμηθεί» (2021), της Σοφίας Αντωνίου, Διάρκεια: 6’. «Παπαρούνες και πάπιες» (2022), της Χρηστίνας Καλλιρόη Γαρμπή, Διάρκεια: 20.49’. «Le Mon» (2023), των Δημήτρης Κυπραίος, Αιμιλία Κεφαλά, Μάιρα Άμσελεμ, Διάρκεια: 7’. «The kitchen dance: An off-beat arrival»  (2023) της Κατερίνας Φώτη, Διάρκεια: 10’.
Πότε: Τρίτη 30 – Τετάρτη 31 Μαΐου & Πέμπτη 1 Ιουνίου
Ώρα: 18.00 – 22:00
Γενική ημερήσια είσοδος για όλες τις εκδηλώσεις: 5 ευρώ
Πού: Στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων, Ερμού 134 Αθήνα, Θησείο.

2. Ταινιόραμα: Δύο ταινίες με ένα εισιτήριο κάθε βράδυ στον κινηματογράφο Άστυ

«Playtime»

Οι σημαντικότερες ταινίες που προβλήθηκαν και βραβεύτηκαν στα Φεστιβάλ Καννών, Βενετίας και Βερολίνου, αλλά και εκείνες που έφτασαν στα Όσκαρ όπως και οι κλασικές που εξακολουθούν να μας γοητεύουν, περιλαμβάνονται στη φετινή διοργάνωση του Ταινιοράματος, που πραγματοποιείται, από τις 25 Μαΐου έως τις 21 Ιουνίου, στον Κινηματογράφο Άστυ. Το σινεφίλ κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει, καθημερινά, δύο ταινίες με ένα ενιαίο εισιτήριο στην τιμή των 5€. Πέμπτη 1η Ιουνίου 2023: Στις 18:30 θα προβληθεί το αριστούργημα του Ζακ Τατί «Playtime»: Μια Αμερικανίδα επισκέπτεται με ένα γκρουπ τουριστών το Παρίσι σε μια ταινία όπου η σύγχρονη αστική αλλοτρίωση μετατρέπεται σε μια πρωτότυπη, απόλυτα κινηματογραφική κωμωδία με υποδόριο χιούμορ. Στις 21:00, θα προβληθεί η ταινία του Πατρίσιο Γκουζμάν «Νοσταλγώντας το Φως»: Στην έρημο Ατακάμα της Χιλής επιστήμονες αναζητούν απαντήσεις για τις καταβολές της ζωής, την ίδια στιγμή που γυναίκες αναζητούν μέλη των σωμάτων αγαπημένων τους που δολοφονήθηκαν και παρέμειναν άταφοι κατά τη δικτατορία του Πινοσέτ.
25 Μαΐου έως 21 Ιουνίου 2023 | Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ
Εισιτήριο: 5€ και για τις δύο ταινίες. 
Κινηματογράφος Άστυ, Πεζόδρομος Κοραή 4, Μετρό Πανεπιστήμιο. Τ. 210 32 14 775 και 210 32 14 998.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 4 προτάσεις για την Πέμπτη 1 Ιουνίου12.09.2018

Εκθέσεις

3. «Hic sunt dracones (Εδώ υπάρχουν δράκοντες). Χαρτογραφώντας το άγνωστο: Ένα project του Rick Lowe»: Έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη – Πειραιώς 138

Το Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζει την έκθεση «Hic sunt dracones (Εδώ υπάρχουν δράκοντες). Χαρτογραφώντας το άγνωστο: Ένα project του Rick Lowe», έναν διάλογο ανάμεσα στη σύγχρονη τέχνη και τις ιστορικές συλλογές του Μουσείου. Ο Αμερικανός καλλιτέχνης Rick Lowe έγινε γνωστός στην Ελλάδα από το Victoria Square Project (VSP), το «κοινωνικό γλυπτό» που εγκατέστησε το 2016 στην Πλατεία Βικτωρίας στην Αθήνα, σε συνεργασία με τη Μαρία Παπαδημητρίου, στο πλαίσιο της documenta 14. Ο Rick Lowe και οι επιμελητές Πολύνα Κοσμαδάκη και Γιώργος Τζιρτζιλάκης σε συνεργασία με την επιστημονική ομάδα του Μουσείου Μπενάκη και το αρχιτεκτονικό γραφείο ARΕΑ στο σχεδιασμό της έκθεσης, ξεκινούν εδώ έναν διάλογο ανάμεσα στο ιστορικό υλικό της μόνιμης συλλογής του Μουσείου και στα έργα του καλλιτέχνη. Οι απροσδόκητες συνδέσεις αλλά και τα μεταξύ τους διάκενα συγκροτούν ένα εργαλείο αναστοχασμού για να αναπτυχθούν στρατηγικές αφήγησης του κόσμου – ιδιαίτερα των πιο σκοτεινών πτυχών του – και φαντασιακής σύλληψης νέων κοσμολογιών και διαδρομών.
Εγκαίνια: 01.06.2023, ώρα 20:00
Διάρκεια: 02.06.2023 – 30.07.2023
Ωράριο: Πέμπτη, Κυριακή: 10:00-18:00 και Παρασκευή, Σάββατο: 10:00-22:00
Εισιτήρια: € 9, € 7 | Προπώληση: tickets.benaki.org
Μουσείο Μπενάκη – Πειραιώς 138, Πειραιώς 138 και Ανδρονίκου, Αθήνα. Τηλ: 210 345 3111. Ε: [email protected] | https://www.benaki.org

4. Hello Adulthood: Η εικαστικός Clara Cebrián στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη με μια έκθεση για την ενηλικίωση

Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση της Ισπανίδας εικαστικού Clara Cebrián στην Ελλάδα, με τίτλο «Hello Adulthood», που εγκαινιάζεται την Πέμπτη 1η Ιουνίου 2023. Στην πρώτη της μεγάλη ατομική έκθεση στην Αθήνα, η Clara Cebrián διερευνά τι σημαίνει να είσαι ενήλικας στη σημερινή εποχή, αντιπαραβάλλοντας στερεότυπα που συνοδεύουν την ενηλικίωση με παιδικές φαντασιώσεις. Στο «Hello Adulthood» η Cebrián χαιρετίζει την ενήλικη ταυτότητα διαμορφώνοντας ένα σύμπαν αυθόρμητων σκέψεων που αγγίζουν ζητήματα κοινωνικά αποδεκτών ‘ενήλικων’ συμπεριφορών και δραστηριοτήτων.
Εγκαίνια: Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2023, 18.00 – 21.00
Διάρκεια Έκθεσης: Από 1η Ιουνίου έως 1η Ιουλίου 2023
Ωράριο: Τρίτη/Πέμπτη/Παρασκευή: 11:00 – 20:00. Τετάρτη/Σάββατο: 11:00–15:00.
Γκαλερί Ζουμπουλάκη, Πλ. Κολωνακίου 20. Τηλ: +30 210 3608278 | Email: [email protected] | https://www.zoumboulakis.gr/

5. Inspirational: Ομαδική έκθεση στην FokiaNou Art Space

Η γκαλερί FokiaNou Art Space παρουσιάζει, 1-17 Ιουνίου 2023, την ομαδική έκθεση με τίτλο «Inspirational». «Δίνοντας έμφαση στην σχέση μέντορα και μαθητή στην όποια της μορφή, στον διάλογο της τρέχουσας παραγωγής με ότι έχει προηγηθεί και διερευνώντας την διαστρωμάτωση, την επικοινωνία και την ανάπτυξη του καλλιτεχνικού έργου, η FokiaNou Art Space παρουσιάζει την έκθεση «Inspirational», ένα παλίμψηστο αυτού που είμαστε, πράττουμε και εκφράζουμε ως δημιουργοί, αναζητώντας αυτούς του άπειρους διαφορετικούς κόσμους που ξεπηδούν μέσα από το έργο μας, διερευνώντας τις επιρροές και τις αναφορές του». Επιμέλεια έκθεσης: Παναγιώτης Βούλγαρης και Mary Cox.
Εγκαίνια: Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023 στις 18.00
Διάρκεια: 1- 17 Ιουνίου 2023
Ώρες και μέρες λειτουργίας: Πέμπτη με Σάββατο, 18.00 με 21.00
FokiaNou Art Space, Φωκιανού 24, 7ος Όροφος, Παγκράτι Μετρό: Ευαγγελισμός. E: [email protected].

6. Women in Arts Festival: Οι εικαστικές εκθέσεις για την έμφυλη ισότητα στον πολιτισμό

Η πρωτοβουλία Women In Arts (Wom.A), ανοίγει τις πόρτες της και δημιουργεί το πρώτο της τριήμερο πολυθεματικό φεστιβάλ για την ορατότητα σε ζητήματα έμφυλης ανισότητας στον χώρο του πολιτισμού, από τις 30 Μαΐου έως την 1η Ιουνίου, στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων. Από την Τρίτη 30 Μαΐου έως την Πέμπτη 1η Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν, στο πλαίσιο του φεστιβάλ, δύο εικαστικές εκθέσεις. Στην πρώτη, Noucmas: WOMEN MOVE: Real and imaginary encounters, Επτά καλλιτέχνιδες και τρεις συγγραφείς παρουσιάζουν έργα, αφηγήματα και διαλόγους με αφορμή γυναικείες φιγούρες: θηλυκότητες/πρότυπα, πρόσωπα υπαρκτά ή επινοημένα, θεότητες, μυθικά όντα. Διαπραγματεύονται εκ νέου τις σχέσεις των θηλυκοτήτων και τους τρόπους προσέγγισης του ρόλου τους στην κοινωνική σφαίρα. Στη δεύτερη, Fast filly: (in)habit, μέσα από καταστάσεις καθημερινότητας, οι καλλιτέχνιδες της έκθεσης (in)habit επιχειρούν να χαρτογραφήσουν τη μεταιχμιακή σχέση που δημιουργείται μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου χώρου. Εγκαταστάσεις με μεικτά μέσα, βίντεο και ηχητικές συνθέσεις  «συγκατοικούν» σε ένα αλλόκοτο σπίτι και στήνουν ένα αυτοσχέδιο εργαστήριο παρατήρησης θραυσμάτων του έξω.
Πότε: Τρίτη 30 – Τετάρτη 31 Μαΐου & Πέμπτη 1 Ιουνίου
Ώρα: 18.00 – 22.00
Γενική ημερήσια είσοδος για όλες τις εκδηλώσεις: 5 ευρώ
Πού: Στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων, Ερμού 134 Αθήνα, Θησείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Πέμπτη 1 Ιουνίου12.09.2018

Εκδηλώσεις

7. Athens Music Week 2023: Επιστρέφει δυναμικά με 30 live acts, 130 ομιλητές και συναυλίες σε 4 venues

Η 5η χρονιά του Athens Music Week είναι γεγονός. Από τις 29 Μαΐου έως τη 1 Ιουνίου 2023, το μεγαλύτερο event για τη μουσική βιομηχανία στην Ελλάδα, επιστρέφει δυναμικά στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και παρουσιάζει από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ ένα γεμάτο πρόγραμμα με συνολικά 42 πάνελ συζητήσεων, παρουσιάσεις, roundtables και ομιλίες, 13 workshops, 32 live acts, προβολή ντοκιμαντέρ, dj sets, networking events και άλλες ξεχωριστές δράσεις.
29 Μαΐου – 1η Ιουνίου 2023 | Δείτε το πρόγραμμα αναλυτικά εδώ.
Ημερήσιο Εισιτήριο:10 ευρώ (προπώληση), 15 ευρώ (στην είσοδο). Εισιτήριο Live Main Stage: 10 ευρώ (προπώληση), 15 ευρώ (στην είσοδο). Εισιτήριο Showcase συναυλιών: 5 ευρώ (διατίθεται μόνο κατά την είσοδο στα venues διεξαγωγής). Τριήμερο εισιτήριο φεστιβάλ & συνεδρίου: 25 ευρώ (προπώληση), 30 ευρώ (στην είσοδο).
Περιλαμβάνει είσοδο σε όλες τις εκδηλώσεις του AMW καθ΄ όλη τη διάρκεια του τριημέρου σε όλα τα venues.
Προπώληση εισιτηρίων: www.athensmusicweek.gr/tickets/
Χώρος: Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι. | https://www.athensmusicweek.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠρεμιέρες: Το απολαυστικό animation σύμπαν του Spider-man12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b