MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Πέμπτη 1 Ιουνίου

Παρακάτω θα βρείτε τις δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, σήμερα Πέμπτη 1 Ιουνίου.

Monopoli Team

1. Μαντάμα Μπαττερφλάι με την υπογραφή του Ολιβιέ Πυ στο Ηρώδειο

Ένα από τα δημοφιλέστερα αριστουργήματα του Πουτσίνι, η Μαντάμα Μπαττερφλάι παρουσιάζεται για 4 παραστάσεις στο Ηρώδειο από τον βραβευμένο σκηνοθέτη Ολιβιέ Πυ, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Ο περιζήτητος θεατρικός σκηνοθέτης και περφόρμερ, ο οποίος έχει σκηνοθετήσει πάνω από σαράντα έργα όπερας σε όλο τον κόσμο, θα αναμετρηθεί για πρώτη φορά με τη Μαντάμα Μπαττερφλάι, μια από τις δημοφιλέστερες όπερες του ρεπερτορίου, ανεβάζοντας την Ορχήστρα στη σκηνή του Ηρωδείου και φέρνοντας στο ρωμαϊκό ωδείο την αισθητική και τα χρώματα της Ιαπωνίας, μέσα από τη δική του αναγνωρίσιμη σκηνοθετική ταυτότητα. Μαζί του ο σταθερός συνεργάτης του στα σκηνικά και τα κοστούμια Πιερ-Αντρέ Βάιτς. Η «γιαπωνέζικη τραγωδία» του Τζάκομο Πουτσίνι είναι διάσημη για τις υπέροχες άριές της, την πρόδηλα μελωδική μουσική και τη δραματική θεατρικότητά της.
1, 4, 7 και 10 Ιουνίου στις 21:00
15-100€
Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα 

2. Μυστήριο 127 Ερωτευμένα άλογα: Μια παράσταση από την ομάδα Εν Δυνάμει στο Ανοιχτό Θέατρο Παλαιού Ελαιουργείου Ελευσίνας

Το «Μυστήριο 127 Ερωτευμένα άλογα», η παράσταση – μανιφέστο για τον έρωτα της ομάδας «Εν Δυνάμει», σε σκηνοθεσία Ελένης Ευθυμίου, με τη συμμετοχή νέων καλλιτεχνών με ή χωρίς αναπηρία, μετά τη σπουδαία της διαδρομή στα σημαντικότερα εγχώρια φεστιβάλ, και την ευρωπαϊκή της περιοδεία, παρουσιάζεται στο πλαίσιο της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, στο Ανοιχτό Θέατρο Παλαιού Ελαιουργείου Ελευσίνας για μία και μοναδική βραδιά απόψε. Το κείμενο της παράστασης είναι αποτέλεσμα έρευνας πάνω στο ζήτημα του έρωτα και της αναπηρίας και συντίθεται από επεξεργασμένα αποσπάσματα συνεντεύξεων και πρωτότυπα κείμενα των μελών της ομάδας.
Πέμπτη 1/6 στις 21:15
Γενική είσοδος 10€, ατέλειες (φοιτητές, παιδιά και νέοι 6 εως 18 ετών, 65 άνω άνεργοι, ΑμΕΑ και οι συνοδοί τους) 5€
Ανοιχτό θέατρο Παλαιού Ελαιουργείου Ελευσίνας,  Παραλία Ασπροπύργου 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Ερωτευμένα άλογα» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: Ένα κοινωνικό γεγονός12.09.2018

3. Off-Off Athens Theater Festival στο θέατρο Επί Κολωνώ

Πλουραλιστικό, ανατρεπτικό και ανοιχτό σε κάθε είδους προτάσεις, το φεστιβάλ που από το 2008 έχει ανοίξει τις πόρτες του σε εκατοντάδες καλλιτέχνες και χιλιάδες θεατές, επιστρέφει για τρεις περίπου εβδομάδες στο θέατρο Επί Κολωνώ. Το θέατρο μετατρέπεται σε μια κυψέλη δημιουργίας όπου νέα θεατρικά σχήματα και νέοι δημιουργοί καλούνται να παρουσιάσουν τη δουλειά τους σε κοινό και κριτικούς και να γίνουν μέτοχοι ενός γόνιμου, δημιουργικού διαλόγου πάνω σε νέες προκλήσεις, νέες θεματικές, ανοιχτές φόρμες και πειραματισμούς. Με τον χαρακτήρα ενός show case ανοιχτού στο κοινό, το Off Off Athens προσκαλεί τους συμμετέχοντες να πειραματιστούν ελεύθερα, να κάνουν τις προτάσεις τους χωρίς το άγχος της παραγωγής, του χώρου, του ταμείου και της διάκρισης. Σε κάθε βραδιά θα παρουσιαστούν οι παραστάσεις δυο διαφορετικών ομάδων, ενώ η κάθε ομάδα θα πραγματοποιήσει δυο παραστάσεις σε δύο συνεχόμενες μέρες. Απόψε, παρουσιάζεται η παράσταση “AMBER” σε κείμενο και σκηνοθεσία της Χρύσας Βακάλη. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.
Καθημερινά 20:15 και 22:00
Η γενική είσοδος είναι 5€ για τη μία παράσταση και 6€ για τις δύο παραστάσεις της ίδιας βραδιάς.
Θέατρο Επί Κολωνώ, Ναυπλίου 12, Αθήνα 

4. Κόκκινο, της Χριστίνας Κυριαζίδη στο Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛΥΦΑ

Το «Κόκκινο» της Χριστίνας Κυριαζίδη είναι μια σπονδυλωτή σκηνική σύνθεση που αφορά την σχέση μιας γυναίκας με τον έρωτα, την μητρότητα και τον χρόνο, η οποία παρουσιάζεται, από σήμερα 31 Μαΐου, στο Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛΥΦΑ. Τρία αναπόφευκτα κεφάλαια στην ζωή μιας γυναίκας που η ηθοποιός προσεγγίζει με την βοήθεια της ποίησης, της κίνησης και της μουσικής. Σε ένα αφαιρετικό σκηνικό, με ένα ακορντεόν, μια καρέκλα και ένα σακάκι, και με μοναδικό συνεργό της τον ποιητικό λόγο, το σώμα και την φωνής της, η Χριστίνα Κυριαζίδη επιθυμεί μια ωδή στην γυναικεία φύση.
Τετάρτη έως Σάββατο στις 21:00
10-12€
Πρώην Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛΥΦΑ, Κορυτσάς 39, Βοτανικός

5. Οι Dry Cleaning στο Gagarin 205

Οι Dry Cleaning έρχονται στην Αθήνα για μια μοναδική συναυλία στο Gagarin 205, στα πλαίσια της παγκόσμιας περιοδείας τους, για την προώθηση του άλμπουμ τους “Stumpwork”. Έχοντας κυκλοφορήσει δύο άλμπουμ από την 4AD σε μόλις δύο χρόνια, οι Dry Cleaning έχουν αναδειχθεί ως μια από τις πιο ξεχωριστές και ενδιαφέρουσες μπάντες, ενώ έχουν αποκτήσει φανατικό κοινό και στην Ελλάδα. Τη συναυλία θα ανοίξουν οι commuter.
Πέμπτη 1/6 στις 20:00
26€
Gagarin 205, Λιοσίων 205, Αθήνα 

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b