MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
08
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Το Θεατρικό Έργο/La obra, του πρωτοποριακού Αργεντινού σκηνοθέτη Μαριάνο Πενσότι στην Πειραιώς 260

Ο διεθνώς αναγνωρισμένος, πρωτοποριακός Αργεντίνος σκηνοθέτης Μαριάνο Πενσότι παρουσιάζει, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, στην Πειραιώς 260, την παράσταση «Το Θεατρικό Έργο» (La obra).

Monopoli Team

Μια ξεχωριστή παράσταση με τίτλο «Το θεατρικό έργο – La obra» παρουσιάζει ο Αργεντίνος σκηνοθέτης Μαριάνο Πενσότι στην Πειραιώς 260 (14 και 15 Ιουνίου), στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Ο Πενσότι, που έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα σπουδαιότερα ταλέντα του θεάτρου της Λατινικής Αμερικής, συμμετέχει στο φετινό Φεστιβάλ με ένα έργο που κινείται μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας, μια συγκλονιστική ιστορία με απρόσμενη τροπή!

Λίγα λόγια για το έργο

H παράσταση «La obra» εκκινεί από την «πραγματική ιστορία» του Σίμον Φρανκ, ενός Πολωνοεβραίου που ήταν ο τελευταίος που επέζησε του Ολοκαυτώματος από την οικογένειά του. Τη δεκαετία του 1960 ο κεντρικός ήρωας του έργου μετακομίζει σε ένα χωριό της Αργεντινής. Χρόνο με το χρόνο όλο και πιο περίτεχνα φέρνει τη δική του ιστορία ζωής στη σκηνή σε μορφή θεατρικού έργου. Αρχίζει να χτίζει τεράστια σκηνικά, που αναπαριστούν εικόνες από τη μικρή πόλη όπου μεγάλωσε, αλλά και από το στρατόπεδο συγκέντρωσης στο οποίο δολοφονήθηκαν οι γονείς του.

Ο μονόλογος που διατρέχει ολόκληρη τη ζωή του – από τα παιδικά του χρόνια ακόμη – διανθίζεται σιγά σιγά με την αναπαράσταση πραγματικών τόπων και περιστατικών με τη συμμετοχή αμέτρητων κομπάρσων, κατοίκων του χωριού, το οποίο εντέλει γίνεται δημοφιλές και πλουτίζει χάρη σ’ αυτή την ατραξιόν. Μέχρι που μια μέρα όλα καταρρέουν!

Πολλά χρόνια αργότερα, αποκαλύπτεται ότι ο Πολωνοεβραίος δεν ήταν αυτός που ισχυριζόταν ότι είναι.

Στο «La Obra» ο καινοτόμος σκηνοθέτης επινοεί ως alter ego του τον θεατρικό σκηνοθέτη Ουαλίντ Μανσούρ. Σύμφωνα με την πλοκή του έργου, ο Μανσούρ έρχεται στην Αργεντινή για να ανεβάσει ακριβώς μια παράσταση με υλικό αφηγήσεις των κατοίκων που συμμετείχαν στο έργο του Σίμον Φρανκ, εκθέτοντας το πώς η εμπειρία αυτή επηρέασε τις ζωές τους.

Ο δημιουργός Πενσότι

Ο Μαριάνο Πενσότι είναι διάσημος για την ευφυή αφήγησή του και στα έργα που παρουσιάζει μαζί με την ομάδα Grupo Marea, εστιάζει στη σχέση ντοκιμαντέρ και μυθοπλασίας, φαντασίας και πραγματικότητας, αντλώντας συχνά από τη δική του ζωή ή και από αυτή των συνεργατών του.

Η οπτική του Πενσότι και η μοναδική τεχνική του κλονίζουν τις βεβαιότητες των θεατών για την ίδια την έννοια της θεατρικής αναπαράστασης όσο και για το τι τελικά σημαίνει σήμερα «θύτης» και «θύμα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕξομολογήσεις: Ο ανερχόμενος σκηνοθέτης Αλεξάντερ Ζέλντιν έρχεται στην Πειραιώς 260 μ’ ένα έργο για τη μητέρα του12.09.2018

Συντελεστές ντοκιμαντέρ

Σενάριο – Σκηνοθεσία Mariano Pensotti
Σκηνογράφος Mariana Tirantte
Γενική παραγωγή Florencia Wasser
Διευθύντρια φωτογραφίας Soledad Rodriguez
Βοηθός οπερατέρ Maria Eugenia Brigante
Φωτίστρια Eugenia Gargano
Βοηθός σκηνοθέτη – Μοντέρ Ignacio Ragone
Γενικός βοηθός Juan Francisco Reato
Καλλιτεχνική ομάδα Lara Stilstein, Tatiana Mladineo, Luli Peralta

*14 Ιουνίου Μετά την παράσταση ακολουθεί συζήτηση.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Mariano Pensotti
Σκηνοθεσία: Mariano Pensotti

Σκηνικά: Mariana Tirantte
Κοστούμια: Mariana Tirantte
Μουσική: Diego Vainer
Φωτισμοί: David Seldes

Παίζουν: Rami Fadel Khalaf, Alejandra Flechner, Diego Velázquez, Susana Pampin, Horacio Acosta, Pablo Seijo |Μουσικός Julián Rodríguez

Διάρκεια: 1 ώρα 30 λεπτά
Τιμές Εισιτηρίων: Από 5€
Διάρκεια Παραστάσεων: 14-15 Ιουνίου 2023
Πληροφορίες: Αγορά εισιτηρίων aefestival.gr, viva.gr & public.gr
Παραστάσεις: Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:00
Βοηθός Σκηνοθετη: Juan Francisco Reato
Link Εισιτηρίων: https://aefestival.gr/festival_events/to-theatriko-ergo-la-obra/
Πληροφορίες Χώρου: Πειραιώς 260, Καλλιθέα, Πειραιώς, 260, Τηλ. 21 0928 2900. http://aefestival.gr/
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Intra Muros του Alexis Michalik, σε σκηνοθεσία Παντελή Δεντάκη στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
Θεατρικά Νέα
Η Θεοφανία Παπαθωμά ενσαρκώνει τη θρυλική Σοφία Βέμπο στη σκηνή
ΘΕΑΤΡΟ
Άνθρωποι και ποντίκια: Η μεγάλη θεατρική επιτυχία του Βασίλη Μπισμπίκη επιστρέφει στον Τεχνοχώρο Cartel
ΘΕΑΤΡΟ
Αγάπη Παράνομη, του Κωνσταντίνου Θεοτόκη στο Θέατρο Radar
ΘΕΑΤΡΟ
Η Συναρπαστική Εξέγερση του Χούλιο Τόγκα, του Suyako στο Θέατρο Προσκήνιο
ΘΕΑΤΡΟ
Απορρίπτεται, του Τζωρτζ Μπέρναρντ Σω σε σκηνοθεσία Τάσου Πυργιέρη στο Θέατρο 104
ΘΕΑΤΡΟ
Εκείνος κι Εκείνος, του Κώστα Μουρσελά στο Θέατρο Αργώ
ΘΕΑΤΡΟ
Δωρεάν χώμα για όλους / εκδοχή 2: Η site-specific παράσταση της Ελένης Μποζά στην Κάμιρο
ΘΕΑΤΡΟ
Πριν Ανοίξουμε Φτερά, του Φλοριάν Ζελέρ στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Θεατρικά Νέα
Η κουζίνα, σε σκηνοθεσία Γιώργου Κουτλή στο Θέατρο Κιβωτός
ΘΕΑΤΡΟ
Ιερά Οδός 343 – Μαρτυρίες από το Δρομοκαΐτειο στο Μπάγκειον
ΘΕΑΤΡΟ
Στην Εξοχή, του Martin Crimp στο Θέατρο Αποθήκη