MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
OMOΡΦΙΑ

Τα top μυστικά μιας Γαλλίδας φαρμακοποιού για νεανικό δέρμα

H γαλλική κουλτούρα στην ομορφιά τα τελευταία χρόνια στηρίζεται το 90% στην περιποίηση της επιδερμίδας και το 10% στο μακιγιάζ.

Monopoli Team

Στη Γαλλία, τα φαρμακεία διοικούν πραγματικά τη βιομηχανία του skincare. «Όταν έχετε ερωτήσεις σχετικά με τα προϊόντα, πηγαίνετε πάντα στο φαρμακείο για να βρείτε το καλύτερο», δηλώνει στην VogueUK η Natacha Bonjout, μια Γαλλίδα φαρμακοποιός που ζει και εργάζεται στη Νέα Υόρκη για πάνω από μια δεκαετία.

H γαλλική κουλτούρα στην ομορφιά τα τελευταία χρόνια στηρίζεται το 90% στην περιποίηση της επιδερμίδας και το 10% στο μακιγιάζ. «Το καλλυντικό είναι ο καλύτερος σου φίλος, αλλά ποτέ δεν θα αντικαταστήσει την εσωτερική δύναμη του δέρματός σου» ,συμπληρώνει. Υπάρχει ομορφιά στην απλότητα. Οι Γαλλίδες «καταναλώνουν λιγότερο, αλλά καταναλώνουν καλύτερα». Από τον απαλό καθαρισμό μέχρι τις φυσικές θεραπείες, παρακάτω η Bonjout μοιράζεται τα κορυφαία μυστικά της για νεανικό και φρέσκο δέρμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑυτή είναι η πιο απλή συνήθεια για λαμπερή επιδερμίδα12.09.2018

Χρησιμοποίησε ενεργά στοιχεία που συνεργάζονται μεταξύ τους

«Μην υπερφορτώνετε το δέρμα σας, χρησιμοποιήστε μόνο ενεργά συστατικά που λειτουργούν μαζί», λέει ο Bonjout, η οποία για πέντε χρόνια συνδύαζε τα σωστά επίπεδα ενεργών συστατικών. Ένα καλό μείγμα, για παράδειγμα, είναι η βιταμίνη C και προστατευτικό SPF ή η ρετινόλη και το ενυδατικό υαλουρονικό οξύ. «Αποφύγετε την εφαρμογή ρετινόλης με βιταμίνη C», σημειώνοντας ότι μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό και φλεγμονή, ενώ η επίστρωση ρετινόλης και νιασιναμίδης απλώς «ακυρώνουν το ένα το άλλο» και είναι μια ακριβή σπατάλη ενεργών συστατικών. «Μια καλή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας αφορά στοχευμένα προϊόντα που αποδίδουν πραγματικά επειδή στο δέρμα μας δεν αρέσει το υπερβολικό στρες», καταλήγει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓλυκολικό οξύ: Πώς και γιατί να το ενσωματώσεις στο skincare σου12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από Υγεία - Ομορφιά
VIMA_WEB3b