MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

7 προτάσεις για εκδρομές το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Αποδράσεις σε Πελοπόννησο, Εύβοια, Πήλιο, Αργοσαρωνικό και Κυκλάδες για την έναρξη του καλοκαιριού.

Photo by Nikos Zacharoulis on Unsplash
Photo by Nikos Zacharoulis on Unsplash
Monopoli Team

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος (3 με 5 Ιουνίου φέτος) μας δίνει μια ευκαιρία για μια σύντομη απόδραση από την πόλη και μια πρώτη γεύση καλοκαιρινών διακοπών. Από το Πήλιο μέχρι τη Μάνη και από το Ιόνιο έως τις Κυκλάδες, συγκεντρώσαμε επτά προορισμούς για όλα τα γούστα, για να αλλάξετε τον αέρα σας και να απολαύσετε βόλτες σε γραφικά χωριά μαζί με τις πρώτες βουτιές του καλοκαιριού.

Μάνη

Εντυπωσιακά πυργόσπιτα, τοπία άγριας ομορφιάς και παραδοσιακοί οικισμοί απίστευτης γοητείας. Ήλιος, πέτρα, θάλασσα… Πρωτεύουσα της Λακωνικής Μάνης είναι το Γύθειο, μια όμορφη παραθαλάσσια κωμόπολη χτισμένη αμφιθεατρικά, με πολύχρωμα νεοκλασικά που καθρεφτίζονται στη θάλασσα. Συνεχίστε για την Αρεόπολη, την πιο ζωντανή κωμόπολη της Μάνης. Ολόκληρος ο παλιός οχυρωμένος οικισμός είναι χαρακτηρισμένος παραδοσιακός, ενώ τα πλακόστρωτα δρομάκια της είναι γεμάτα από ταβέρνες και ωραία μπαράκια. Κατηφορίζοντας από την Αρεόπολη προς τη θάλασσα, ξεπροβάλει το μαγευτικό Λιμένι, ένας από τους πιο γραφικούς οικισμούς της Ελλάδας, όπου τα διάφανα νερά φτάνουν ως τα πέτρινα σπίτια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Tina Turner ήταν απλά η καλύτερη…12.09.2018

Το Οίτυλο είναι ακόμα ένας όμορφος παραδοσιακός οικισμός με πέτρινα πυργόσπιτα, που συνδυάζει αρμονικά βουνό και θάλασσα. Αφού κάνετε μια στάση στα περίφημα Σπήλαια Διρού, συνεχίστε νοτιότερα για τον παραθαλάσσιο Γερολιμένα με τα γαλαζοπράσινα νερά. Στο νότιο άκρο της μανιάτικης χερσονήσου, βρίσκεται η επιβλητική Βάθεια. Χτισμένη μέσα σε ένα άγριο τοπίο, με τα πέτρινα πυργόσπιτά της σκαρφαλωμένα πάνω σε πλαγιά, είναι ίσως το πιο πολυφωτογραφημένο χωριό της Μάνης. Τελευταίος σταθμός της περιήγησής σας, το νοτιότερο άκρο της ηπειρωτικής Ευρώπης: το ακρωτήριο Ταίναρο, όπου βρισκόταν, σύμφωνα με τη μυθολογία, η πύλη του Άδη.

Διαβάστε περισσότερα στο TravelGo.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ7 μικρά βιβλιοπωλεία στο κέντρο της Αθήνας που αξίζει να εξερευνήσεις12.09.2018

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b