MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Η θρυλική Tina Turner έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 83 ετών

Η “βασίλισσα του ροκ εν ρολ” έφυγε από τη ζωή στο σπίτι της στην Ελβετία. Ήταν 83 ετών.

Tina Turner
Tina Turner
Monopoli Team

Η Tina Turner, μία από τις πιο θρυλικές φωνές και performers στην ιστορία, η “βασίλισσα του rock n roll” όπως έμεινε γνωστή, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών, επιβεβαιώνουν οι εκπρόσωποί της.

Στην ανακοίνωση διαβάζουμε: “Η Tina Turner, η “βασίλισσα του rock ‘n roll” έφυγε από τη ζωή ειρηνικά σήμερα σε ηλικία 83 ετών μετά από μία μακρά ασθένεια στο σπίτι της στο Kusnacht, δίπλα στη Ζυρίχη της Ελβετίας. Έτσι, ο κόσμος έχασε έναν θρύλο της μουσικής και ένα πρότυπο”.

Η αμερικανίδα σταρ ήταν μία από τις πιο διάσημες rock τραγουδίστριες, γνωστή για την χαρακτηριστική φωνή της, τις γεμάτες ενέργεια συναυλίες της και διάσημα τραγούδια, όπως “The Best”, “Proud Mary”, “What’s Love Got to Do With It”, “Private Dancer”.

Γνώρισε για πρώτη φορά την επιτυχία κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’60, δίπλα στον τότε σύζυγό της, Ike Turner, με το διάσημο hit τους “River Deep, Mountain High”. Η σχέση τους γρήγορα έγινε κακοποιητική, με την Tina Turner να περιγράφει στην αυτοβιογραφία της τραυματικά περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας.

Τη δεκαετία του ’80, λίγο πριν φτάσει τα 50 χρόνια, αποφάσισε να αναβιώσει την καριέρα της ως σόλο καλλιτέχνιδα αυτή τη φορά – και τότε ήταν που γνώρισε την αποθέωση.

Η θρυλική σταρ είχε αποσυρθεί από τα φώτα της δημοσιότητας και τη βιομηχανία εδώ και μερικά χρόνια, με την ταινία “ΤΙΝΑ” – που είχαμε δει στο 23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – να αποτελεί ένα τελευταίο “αντίο” προς τους θαυμαστές της.

Στα 83 χρόνια της, αφήνει πίσω της έναν σύζυγο, δύο παιδιά και εκατομμύρια θαυμαστές σε όλο τον κόσμο.

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b