MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Nirvana: 600.000 πουλήθηκε η σπασμένη κιθάρα του Κερτ Κομπέιν από το Nevermind

Η εμβληματική «αριστερόχειρη» κιθάρα Fender Stratocaster του Κερτ Κομπέιν που καταστράφηκε ενώ οι πρωτοπόροι του grunge έφτιαχναν το άλμπουμ «Nevermind» πουλήθηκε σε δημοπρασία του οίκου Julien’s Auctions για 595.900 δολάρια.

Monopoli Team

Μια ηλεκτρική κιθάρα Fender Stratocaster την οποία είχε σπάσει ο frontman των Nirvana, Κερτ Κομπέιν, πουλήθηκε σε δημοπρασία του οίκου Lulien’s Auctions για 595.900 δολάρια, ποσό δεκαπλάσιο από εκείνο της αρχικής εκτίμησης.

Η εμβληματική «αριστερόχειρη» κιθάρα καταστράφηκε ενώ οι πρωτοπόροι του grunge έφτιαχναν το σημαντικό άλμπουμ τους «Nevermind» στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Επανασυναρμολογημένη αλλά χωρίς να μπορεί να χρησιμοποιηθεί, η Fender αναμενόταν να πουληθεί μεταξύ 60.000 και 80.000 δολαρίων στη δημοπρασία του Julien’s Auctions που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Μαίου στο Hard Rock Cafe της Νέας Υόρκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Βασικές ανάγκες»: Έκθεση σε ένα φαρμακείο της Κυψέλης12.09.2018

Στην κιθάρα διακρίνονται οι υπογραφές των τριών μελών των Nirvana – Κερτ Κομπέιν, Κριστ Νοβοσέλικ και Ντέιβ Γκρολ– μαζί με μια επιγραφή του Κομπέιν που απευθύνεται στον αείμνηστο τραγουδιστή των «Screaming Trees», Μαρκ Λάνεγκαν. Σύμφωνα με τoν οίκο δημοπρασιών, ο Cobain έδωσε την κιθάρα στον Λάνεγκαν κατά τη διάρκεια της περιοδείας «Nevermind» των Nirvana το 1992.

Διαβάστε περισσότερα στο Insider.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤα νέα ελληνικά έργα που ξεχώρισαν αυτήν την Άνοιξη12.09.2018

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b