MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Family Weekend: 8 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά

Συγκεντρώσαμε για εσάς μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη και το διαδίκτυο για να περάσετε δημιουργικές ώρες με την οικογένειά σας το Σαββατοκύριακο 20-21 Μαΐου 2023.

Generations: Υπαίθρια πάρτι, δράσεις και πολλές εκπλήξεις σε μια γιορτή για όλη την οικογένεια στο ΚΠΙΣΝ
Monopoli Team

Θέατρο

1. «Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις…», της Ελένης Βαρελτζή στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Η commonspace και η Ελεύθερη Θεατρική Σπουδή παρουσιάζουν, στο Ίδρυμα Θεοχαράκη, την παράσταση για παιδιά από 3 ετών και άνω «Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις…», σε κείμενο-σκηνοθεσία της Ελένης Βαρελτζή. Η παράσταση για παιδιά που δημιουργήθηκε μέσα από μία διαδικασία συμπαραγωγής με άτομα και φορείς που αγαπούν την αθέατη πλευρά της Αθήνας, στο πλαίσιο του έργου in-Athens. Μια παράσταση με ζωντανή μουσική που ζωντανεύει θρύλους και παραδόσεις του τόπου μας με τρόπο μαγικό. Αντικείμενα, εικόνες, φιγούρες και σκιές χορεύουν μαζί με τα παιδιά. Πύργοι υψώνονται και τραγουδούν σκοπούς παραδοσιακούς και τραγούδια της παλιάς Αθήνας. * Παίζουν: Ελένη Βαρελτζή, Γιούλη Αθουσάκη, Γιώργος Βόλης.
Σάββατο 20 Μαΐου στις 19:00 και Κυριακή 21 Μαΐου στις 11:30
Είσοδος Ελεύθερη. Απαραίτητη κράτηση θέσεων στο viva.gr.
Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη, Βασιλίσσης Σοφίας 9 &, Μέρλιν 1, Αθήνα. Τηλ: 210 3611206. Ε: [email protected] | https://thf.gr/el/

Φεστιβάλ

2. Generations: Υπαίθρια πάρτι, δράσεις και πολλές εκπλήξεις σε μια γιορτή για όλη την οικογένεια στο ΚΠΙΣΝ

Το Generations, το μουσικό φεστιβάλ που ενώνει διαφορετικές γενιές, έρχεται για τρίτη χρονιά στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Μαΐου. Από τις 11.00 το πρωί έως το βράδυ, το ΚΠΙΣΝ γεμίζει με δραστηριότητες σε όλους τους χώρους του και πληθώρα επιλογών για γονείς και παιδιά. Τα πρόσωπα των παιδιών γεμίζουν χρώματα με το face painting, μικροί και μεγάλοι χορεύουν με πολύχρωμα στεφάνια στο hoop dance, όλοι μαζί παίζουν ανάμεσα σε γιγάντιες σαπουνόφουσκες, ξυλοπόδαρους και ακροβάτες, φτιάχνουν πρωτότυπες ορχήστρες, ζωγραφίζουν, φυτεύουν, κάνουν καγιάκ, παίζουν παιχνίδια με μπάλες, παίζουν twister και μπουγέλο και απαθανατίζουν τις πιο απίθανες αγαπημένες τους στιγμές χρησιμοποιώντας διασκεδαστικά props στο photo booth του Generations.*Δείτε εδώ τις δικές μας προτάσεις με 5+1 δράσεις που θα απολαύσετε στο φετινό Generations Festival.
20-21 Μαΐου
Ελεύθερη Είσοδος
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα. Τηλ: (+30) 216 8091000. Email: [email protected] | https://www.snfcc.org/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜικροί και μεγάλοι πάνε “Generations”: 5+1 δράσεις που θ’ απολαύσεις στο φεστιβάλ12.09.2018

Κινηματογράφος

3. Παιδικό & Εφηβικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου: Προβολή της ταινίας «Πώς έμαθα να πετάω» στον κήπο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων

Το Παιδικό & Εφηβικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου, σε συνεργασία με το Athens City Festival του Δήμου Αθηναίων, παρουσιάζει το Σάββατο 20 Μαΐου, στις 21:00, την οικογενειακή ταινία «Πώς έμαθα να πετάω» του Ραντιβόι Άντριτς, στον κήπο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων. Υπόθεση: Η 12χρονη Σοφία θα ήθελε όσο τίποτα στον κόσμο να περάσει τις καλοκαιρινές της διακοπές στην κατασκήνωση με την κολλητή της και τον αδελφό της – με τον οποίο είναι τσιμπημένη – όμως καταλήγει σε ένα νησί των δαλματικών ακτών με την αυστηρή γιαγιά της, που συνεχώς την πιέζει να βάζει αντηλιακό και να ντύνεται σωστά. Η ταινία παίζει σαν ηλιόλουστη καλοκαιρινή ανάμνηση που ξετυλίγεται μέσα από σέλφι, σεκάνς ονείρων και CGI έντομα που ζωντανεύουν την υπερκινητική καθημερινότητα της εφηβείας, καθώς η Σοφία ζει το καλοκαίρι των ονείρων της μέσα από περιπέτειες, ρίχνοντας μια πολύτιμη ματιά στο ιστορικό παρελθόν των Βαλκανίων.
Σάββατο 20/5, 21:00 | Ώρα προσέλευσης: 20:30
Ελεύθερη Είσοδος
Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, Ερμού 134, Αθήνα. Τηλ: 21 0325 2214.

Εκδηλώσεις
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜικροί και μεγάλοι πάνε “Generations”: 5+1 δράσεις που θ’ απολαύσεις στο φεστιβάλ12.09.2018

Εκπαιδευτικά Προγράμματα

4. Το Φως, ο Ήχος και τα Τέσσερα Στοιχεία: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών διοργανώνει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Το Φως, ο Ήχος και τα Τέσσερα Στοιχεία» για παιδιά 4-6 ετών και για παιδιά 7-12 ετών. Ένα εργαστήριο εξερεύνησης των ήχων και του φωτός μέσα από τα τέσσερα στοιχεία της φύσης στον Κήπο του Μεγάρου. Γη, Νερό, Φωτιά, Αέρας μας οδηγούν στον πολύχρωμο και μελωδικό κόσμο τους. Μέσα από τη φύση και τη φυσική,το φως και τον ήχο, τα εικαστικά και τη μουσική,γνωρίζοντας το έργο καλλιτεχνών που έχουν εμπνευστεί από τα στοιχεία της φύσης, τα παιδιά πειραματίζονται και δημιουργούν.
Σάββατο 20 και 27 Μαΐου στις 11:00 (4-6 ετών) και Κυριακή 21 και 28 Μαΐου στις 11:30 (7-12 ετών).
Κόστος μεμονωμένης συμμετοχής: € 10.00. Επιπλέον παιδί: €8.00. | Αποκλειστικά τηλεφωνικές κρατήσεις στα τηλέφωνα: 2107282363 και 2107282348.
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα. Τηλέφωνο: 210 7282000 | Email: [email protected] | https://www.megaron.gr/

5. Athens City Festival: Η ανοιξιάτικη γιορτή της Αθήνας επιστρέφει με πάνω από 200 εκδηλώσεις και δράσεις

Το μεγάλο ανοιξιάτικο Φεστιβάλ της πόλης, το Athens City Festival του Δήμου Αθηναίων έρχεται για 2η συνεχόμενη χρονιά να «πλημμυρίσει» την Αθήνα με περισσότερες από 200 ξεχωριστές δράσεις και εκδηλώσεις στο κέντρο και τις 129 γειτονιές της. Εικαστικές Δράσεις για παιδιά στον Εθνικό Κήπο: Κάθε Σάββατο του Μαΐου (10:00-11:30 και 12:00-13:30) παιδιά 5-14 ετών περνούν τα πρωινά τους δημιουργικά στον Εθνικό Κήπο με εικαστικές δράσεις που έχουν ως στόχο να βιώσουν τα παιδιά τα έργα των μεγάλων καλλιτεχνών, με όσο το δυνατόν περισσότερες αισθήσεις, αλλά και να νιώσουν το μεγαλείο της φύσης. Παραμύθια στην αυλή του Μουσείου.: Το Σάββατο 20 Μαΐου, στις 11:00, στην αυλή του Μουσείου Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων «Φοίβος Ανωγειανάκης», Ταξιάρχης Μπεληγιάννης και Λήδα Ξυδιά θα διηγηθούν ιστορίες από τα βάθη του χρόνου, από λαούς μακρινούς και άγνωστους, από τα παλιά χρόνια που ξύπναγαν στη φαντασία εικόνες μαγικές, διασκεδαστικές, τρομακτικές κάποιες φορές, σίγουρα όμως καθηλωτικές. Αθηνοπεριπέτειες: Την Κυριακή 21 Μαΐου, 10:45, με σημείο συνάντησης Διονυσίου Αρεοπαγίτου και Θεωρίας, θα πραγματοποιηθούν τέσσερις εκπαιδευτικές διαδρομές στην περιοχή της Πνύκας από τη συγγραφέα Σοφία Αλεξίου. Οι διαδρομές στηρίζονται στο παιδικό βιβλίο «Η Έλλη κι ο Ερμής ταξιδεύουν στην Ελλάδα», τον πρώτο ταξιδιωτικό οδηγό που γράφτηκε αποκλειστικά για παιδιά. Στους περιπάτους, για παιδιά από 5 έως 11 ετών, εναρμονίζεται η εκπαίδευση, το θεατρικό παιχνίδι και η επαφή με τη φύση. Η διαδρομή διανθίζεται με αναγνώσεις, μύθους, διαδραστικά παιχνίδια και ένα διασκεδαστικό κυνήγι θησαυρού γνώσης με δώρα για τους μικρούς εξερευνητές και εξερευνήτριες.
Δείτε περισσότερες εκδηλώσεις και δράσεις του Athens City Festival για το Σαββατοκύριακο εδώ

6. Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» φιλοξενεί στους χώρους του κάθε Σαββατοκύριακο εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά. Σάββατο 20 Μαΐου 2023, ώρα έναρξης: 12:00. Για παιδιά 4-5 ετών | «Από μήλο.. σε μήλο, ξεχωριστές ιστορίες αλλά και μυστικά!»: Η Αθανασία η μηλογυρισμένη, έχει φτιάξει ένα σπίτι, κι όλοι είσαστε καλεσμένοι! Πολλές μηλοϊστορίες έχει να σας διηγηθεί… με την Εύα, τη Χιονάτη, την Έριδα και το Νεύτωνα. Σας περιμένουν παιχνίδια πολλά, εμπνευσμένα από της Αθανασίας τις ιστορίες και τα μυστικά. Και στο τέλος…μια μηλολιχουδιά. Κυριακή 21 Μαΐου 2023, ώρα έναρξης στις 16:00. Για παιδιά 5-8 ετών | «Τι κρύβεται στο δωμάτιο του Βαν Γκογκ;»: Χρώματα, καμβάδες, πινέλα και ιστορίες ενός πραγματικά ιδιαίτερου καλλιτέχνη. Θα τρυπώσετε στο «δωμάτιο» του Βαν Γκογκ και θα γνωρίσετε έργα που θα σας εμπνεύσουν ώστε να εκφραστείτε σαν κι εκείνον.
Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο τηλ.: 212 254 0000 ή email: [email protected]
Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος. Τηλ: 212 254 0000. E: [email protected].

7. Ίδρυμα Ευγενίδου: Πλούσιο πρόγραμμα εκπαιδευτικών δράσεων και προβολών για όλη την οικογένεια

Το Ίδρυμα Ευγενίδου καλωσορίζει τα Σαββατοκύριακα τους μικρούς του φίλους στους χώρους τους με πλούσιο πρόγραμμα προβολών και εκπαιδευτικών δράσεων. Ενδεικτικά: Το Κέντρο του Κόσμου..από το Γεωκεντρικό σύστημα στην διαστολή του Σύμπαντος | Σάββατο στις 14:45: Υπάρχει κέντρο στο Σύμπαν και αν ναι, πού θα μπορούσε να βρίσκεται; Κύριο θέμα της παράστασης είναι η συναρπαστική εξέλιξη των ιδεών μας για την θέση της Γης και κατά συνέπεια του ανθρώπου στο Σύμπαν. Ταξίδι στον Γαλαξία: Ένα εντυπωσιακό ταξίδι ανάμεσα στα άστρα του Γαλαξία…| Σάββατο στις 20:30 και Κυριακή 13:30 και 20:30: Πώς γεννιούνται τα άστρα; Ποιο θα είναι το τέλος του Ήλιου; Τι είναι οι εκρήξεις σουπερνόβα, οι αστέρες νετρονίων, τα πάλσαρ και οι μαύρες τρύπες; Πώς ανακαλύψαμε την τεράστια μαύρη τρύπα που υπάρχει στον πυρήνα του Γαλαξία μας; Ο Θάνατος των Δεινοσαύρων: Από την κυριαρχία στην εξαφάνιση των δεινοσαύρων πάνω στη Γη | Σάββατο και Κυριακή στις 16:00: Το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου σας προσκαλεί σ’ ένα συναρπαστικό ταξίδι πίσω στον χρόνο, στην εποχή της αδιαφιλονίκητης κυριαρχίας των δεινοσαύρων πάνω στην Γη, αλλά και της μυστηριώδους εξαφάνισής τους.
*Δείτε περισσότερες δράσεις από Ίδρυμα Ευγενίδου για το Σαββατοκύριακο εδώ.
Ίδρυμα Ευγενίδου – Πλανητάριο Αθήνας, Λεωφόρος Συγγρού 387, Αθήνα. Τηλέφωνο: (+30) 210 9469600. Ε: [email protected].

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΊδρυμα Γουλανδρή: Γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με δράσεις, ελεύθερη είσοδο και διευρυμένο ωράριο12.09.2018

Στο Σπίτι/Online

8. «Σιωπή, ο βασιλιάς ακούει»: Το σπινθηροβόλο μιούζικαλ του Νίκου Κυπουργού στην GNO TV

Το σπινθηροβόλο μιούζικαλ «Σιωπή, ο βασιλιάς ακούει» του Νίκου Κυπουργού, ένα από τα δημοφιλέστερα έργα του σύγχρονου ελληνικού μουσικού θεάτρου, έρχεται στις οθόνες σας μέσω της GNO TV. Η εξαιρετικά επιτυχημένη παραγωγή της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής θα είναι διαθέσιμη μέσω του nationalopera.gr/GNOTV έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023.  Εμπνευσμένο από το παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν «Τα καινούρια ρούχα του βασιλιά», το έργο αποτελεί μια ιδεώδη εισαγωγή στον υπέροχο κόσμο της μουσικής για παιδιά κάθε ηλικίας. Το έργο παρουσιάζεται σε νέα, ευρηματική σκηνοθεσία του Θοδωρή Αμπαζή. Υπόθεση: Ο Βασιλιάς της μουσικής δεν είναι ποτέ ευχαριστημένος, όποιο μουσικό κομμάτι κι αν του παρουσιάζει ο Μουσικός της αυλής του. Τον Μουσικό από την απελπισία του έρχεται να βγάλει η Μούσα, που βρίσκει με τη σειρά της μια ευκαιρία να «ξαναμπεί στη δουλειά». Η Μούσα επιστρατεύει τις επτά νότες ως συμμάχους και εμπνέει στον Μουσικό ένα υπέροχο έργο. Ούτε κι αυτό, όμως, αφήνει ικανοποιημένο τον Βασιλιά. Είναι καιρός, λοιπόν, τη λύση να δώσει (όπως πάντα) η φαντασία… *Λιμπρέτο: Θωμάς Μοσχόπουλος (με τη συνεργασία του συνθέτη). Ερμηνεύουν: Χάρης Ανδριανός, Βάσια Ζαχαροπούλου, Δημήτρης Ναλμπάντης.
Διαθέσιμο έως 31 Δεκεμβρίου 2023
Εισιτήριο: 5€. Προπώληση: ticketservices.gr.
Παρακολουθήστε την παράσταση εδώ

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b