MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
16
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ

Nelly’s: Διημερίδα για το έργο της φωτογράφου Έλλης Σουγιουλτζόγλου-Σεραϊδάρη στο Μουσείο Μπενάκη

Μια διημερίδα αφιερωμένη στο πολυσχιδές έργο της Nelly’s, κατά κόσμον Έλλης Σουγιουλτζόγλου-Σεραϊδάρη, διοργανώνεται, στο Μουσείο Μπενάκη – Πειραιώς 138, με αφορμή τη μεγάλη αναδρομική έκθεση της σπουδαίας φωτογράφου.

Nelly’s: Διημερίδα αφιερωμένη στο έργο της φωτογράφου Έλλης Σουγιουλτζόγλου-Σεραϊδάρη στο Μουσείο Μπενάκη
Monopoli Team

Επιστήμονες από τον χώρο της φωτογραφίας, της ιστορία της τέχνης και της ιστορίας επανεξετάζουν, επιμέρους θέματα από το πολυσχιδές έργο της Nelly’s και το αξιολογούν εκ νέου. Το συνέδριο πραγματοποιείται, 13-14 Μαΐου, στο Μουσείο Μπενάκη – Πειραιώς 138, με αφορμή την μεγάλη αναδρομική έκθεση της φωτογράφου.

Εικοσιπέντε χρόνια μετά το θάνατο της δημιουργού και αφού ολοκληρώθηκε η επεξεργασία του πολύμορφου αρχείου που η ίδια κατέθεσε στο Ίδρυμα, γεννήθηκε η ανάγκη μιας διευρυμένης επισκόπησης της φωτογραφικής της εργασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜουσείο Μπενάκη: Η Ελλάδα του Μεσοπολέμου με τη ματιά της Nelly’s12.09.2018

Επιστήμονες από τον χώρο της φωτογραφίας, της ιστορία της τέχνης και της ιστορίας επανεξετάζουν, μέσα από ένα νέο πρίσμα και σύγχρονες ερευνητικές πρακτικές, επιμέρους θέματα από το πολυσχιδές έργο της Νέλλης και το αξιολογούν εκ νέου, με γνώμονα τη χρονολογική διαδοχή των λήψεων, τα ιστορικά δεδομένα και τις επικρατούσες αισθητικές τάσεις και ιδεολογικές αντιλήψεις –που ενδεχομένως επηρέασαν τη ματιά της– καθώς και τη διαθέσιμη φωτογραφική τεχνολογία.

Διαβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα της Διημερίδας εδώ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

3/05 -14/05/2023, 10:00 – 19:00

Είσοδος Ελεύθερη

Μουσείο Μπενάκη – Πειραιώς 138, Πειραιώς 138 και Ανδρονίκου, Αθήνα. Τηλ: 210 345 3111. Ε: [email protected] | https://www.benaki.org

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b