MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 6 προτάσεις για την Τετάρτη 10 Μαΐου

Συναυλίες, παρουσιάσεις βιβλίων και προβολές ταινιών με δωρεάν είσοδο, στη σημερινή μας ατζέντα για την Τετάρτη 10 Μαΐου.

Φωτογραφία: Dominique Souse
Monopoli Team

H Γέφυρα Μουσικής πάνω από τη Συγγρού: Aφιέρωμα στον Maurice Ohana στη Στέγη

Η συνεργασία της Στέγης και του Παντείου Πανεπιστημίου δημιουργεί κάθε χρόνο μια Γέφυρα Μουσικής πάνω από τη Συγγρού. Τα δύο ιδρύματα μηδενίζουν τη μεταξύ τους χωροταξική απόσταση και μοιράζονται το κοινό ενδιαφέρον τους για τον πολιτισμό, με επίκεντρο τη σύγχρονη μουσική. Αφιερωμένη στον συνθέτη Maurice Ohana (1913-1992), η φετινή «Γέφυρα», την Τετάρτη 10 Μαΐου στη Μικρή Σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάσης, ιχνηλατεί με τρείς συναυλίες τις προσωπικές και καλλιτεχνικές διαδρομές ενός –άγνωστου, για πολλούς στην Ελλάδα– μουσικού δημιουργού. Κάθε συναυλία και όλες μαζί, με τον γενικό τίτλο «Γεωγραφίες, φιλίες, αναφορές», συνθέτουν μια ιδιαίτερη μουσικογεωγραφία. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.
Ελεύθερη είσοδος με δελτία εισόδου, τα οποία θα μοιράζονται στην είσοδο του Ιδρύματος. 
10/5, 20:00
Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση – Λεωφ. Συγγρού 107, Νέος Κόσμος

Τα κινηματογραφικά ντουέτα: Μιρέλα Πάχου και Αδάμ Τσαρούχης στο Πολιτιστικό Κέντρο “Μίκης Θεοδωράκης”

Την Τετάρτη 10 Μαΐου, η Μιρέλα Πάχου και ο Αδάμ Τσαρούχης προσκαλούν το κοινό να τραγουδήσει μαζί τους τα πιο χαρακτηριστικά ντουέτα του ελληνικού κινηματογράφου αλλά και αγαπημένα τραγούδια από την προσωπική τους δισκογραφία. Μαζί με μια ομάδα πέντε σπουδαίων μουσικών, θα ταξιδεύουν σε γνωστές και αγαπημένες μελωδίες, ξυπνώντας μνήμες από τους αγαπημένους ήρωες της μεγάλης οθόνης και την ατμόσφαιρα περασμένων δεκαετιών.
10/5, 20:00
Πολιτιστικό Κέντρο “Μίκης Θεοδωράκης” – Λεωφόρος Κύπρου 68, Αθήνα 

Nollywood Travel Film Festival στην Ταινιοθήκη

Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος φέρνει στην Αθήνα το Nollywood Travel Film Festival, ένα τριήμερο φεστιβάλ που φιλοδοξεί να μας συστήσει την, άγνωστη εν πολλοίς, κινηματογραφική βιομηχανία της Νιγηρίας. Το Νόλιγουντ είναι για τη Νιγηρία ό, τι είναι το Μπόλιγουντ για την Ινδία και, κατ’ αναλογία, το Χόλιγουντ για την Αμερική: πρόκειται για μια ακμάζουσα και επικερδή κινηματογραφική βιομηχανία στην Αφρική, με πλούσια ετήσια παραγωγή. Το Φεστιβάλ θα ανοίξει τις πόρτες του την Τετάρτη 10 Μαΐου, με ελεύθερη είσοδο (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας), εκλεκτούς καλεσμένους από το Νόλιγουντ, ενώ στους θεατές θα προσφέρονται ποτά και finger food από τις 17.30 έως τις 18.30. Έπειτα, στις 18:30 θα προβληθεί η ταινία “OBARA’M” του Kayode Kasum, όπου μια ανερχόμενη μουσικός, έρχεται αντιμέτωπη με τον εαυτό της και τα λάθη του παρελθόντος, μετά τον θάνατο του αποξενωμένου πατέρα της, ενώ στις 20:00 η ταινία “SISTA” της Biodun Stephen, που παρουσιάζει μια μητέρα που μεγαλώνει μόνη τα παιδιά της ζει έναν εφιάλτη όταν ο πατέρας των παιδιών επιστρέφει στη ζωή τους και μονοπωλεί το ενδιαφέρον τους.
10/5, 17:30-20:30
Ταινιοθήκη της Ελλάδος – Μεγ. Αλεξάνδρου 136, Αθήνα 

Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας: Παρουσίαση βιβλίου στο Βιβλιοπωλείο Monogram

Το Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας επιστρέφει στην Αθήνα για τέταρτη χρονιά, με πιο πλούσιο πρόγραμμα από ποτέ και πολλές εκπλήξεις. Την Τετάρτη 10 Μαΐου, θα παρουσιαστεί το βιβλίο της Έλενας Χουσνή, «Τέταρτος τοίχος», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κύφαντα. Για το βιβλίο θα μιλήσει η συγγραφέας Νίνα Κουλετάκη και η blogger Γιώτα Βασιλείου, ενώ αποσπάσματα από αυτό θα διαβάσει η ηθοποιός Μαρία Δαμασιώτη και θα ερμηνεύσει τραγούδια στη συνέχεια η ψυχολόγος και θεατροπαιδαγωγός Βυζαντία Πυριόχου Γκυ.
10/5, 19:00
Βιβλιοπωλείο Monogram – Υμηττού 17, Χολαργός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑRolex Arts Festival: Ξεκινά η προπώληση για το πολυσυλλεκτικό φεστιβάλ12.09.2018

Συζήτηση για τις υπηρεσίες της Θετικής Φωνής σχετιζόμενες με τον HIV στο Tavros Space

Την Τετάρτη 10 Μαΐου, το Tavros Space συνεχίζει τις “Συναντήσεις κοινότητας” στο πλαίσιο της δράσης “revolution is not a one time event”. Σε αυτή τη συζήτηση, οι παρευρισκόμενοι θα ανταλλάξουν τις σκέψεις τους πάνω στο θέμα “Θετική Φωνή για τις διαθεματικές πρακτικές κοινοτικής και peer-to-peer προσέγγισης στις υπηρεσίες υγείας σχετιζόμενες με τον HIV”. Mια συζήτηση για τις υπηρεσίες της Θετικής Φωνής, υπηρεσίες υγείας σχετιζόμενες με τον HIV, που βασίζονται σε: α) κοινοτική προσέγγιση, β) βιωμένη εμπειρία – peer-to-peer approach και γ) έννοια της διαθεματικότητας και πώς αυτή διέπει το έργο της. Ακαδημαϊκοί και επιστημονικοί όροι- έρχονται στη ζωή μέσα από παραδείγματα βγαλμένα από τις πρακτικές και την εμπειρία στο πεδίο.
10/5, 19:00
Tavros Space- Αναξαγόρα 33, Ταύρος

Παρουσίαση του βιβλίου της Έλενας Χουζούρη στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Την Τετάρτη 10 Μαΐου, στο Ινστιτούτο Γκαίτε θα παρουσιαστεί το διαχρονικό μυθιστόρημα της Έλενας Χουζούρη για την καθημερινότητα των Εβραίων της Θεσσαλονίκης, για την αγάπη της Λούνα και του Παύλου, το ολοκαύτωμα και την συμμετοχή των Ελλήνων Εβραίων στην αντίσταση ενάντια στους κατακτητές. Ο καθηγητής Hagen Fleischer θα παρουσιάσει τις ιστορικές συνθήκες της εποχής που διαδραματίζεται το βιβλίο, ενώ η Ελένη Μηλαράκη θα ντύσει τη συζήτηση με τη μελωδία της άρπας της. Λίγα λόγια για το βιβλίο: «Ο θείος Αβραάμ» καταπιάνεται με τη μεταφορά των Εβραίων της Θεσσαλονίκης, πριν από 80 χρόνια -τον Μάρτιο του 1943- στα στρατόπεδα εξόντωσης στη Γερμανία, από όπου λίγοι επέζησαν, ένα ιστορικό θέμα που είναι σχεδόν άγνωστο στις γερμανόφωνες χώρες.
10/5, 19:00
Ινστιτούτο Γκαίτε – Ομήρου 14-16, Αθήνα
[relart 2]

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b